Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film rozpráva strašidelný príbeh 27-ročnej Angely Holmes (Olivia Dudley), ktorá okolo seba nečakane začne šíriť skazu a smrť. Po tom, čo miestny kňaz (Michael Peña) zhodnotí, že Angela je posadnutá diablom, Vatikán zaháji pokus o exorcizmus. Starobylé satanistické sily sú ale silnejšie, než sa predpokladalo. Pokus o vyhnanie diabla farárom Imanim (Djimon Hounsou) a kardinálom Bruunom (Peter Andersson) dopadne katastrofálne a, čo je pre cirkev ešte horšie, z Vatikánu uniknú záznamy o tejto udalosti. (ywo666)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (66)

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Další pokus o natočení vymítačskýho filmu. Těch pokusů bych řekl že přibejvá s každým rokem, takže je vcelku těžký se prosadit, ale podle mýho by stačilo jenom vymakat příběh a přidat k tomu scény typu (protáčení hlavy o 360°, lezení po čtyrech po stropě,...) a podobný, který dokážou vyvolat hrůzu. Navíc střih byl ten největší guláš. Chápu že s malým rozpočtem tohle asi neni jednoduchý, ale jenom s jiným satanským hlasem a divnejma pohybama a grimasama to fungovat nebude. Ono je třeba fajn, že tu jsou poměrně známý herci, takže se to může zdát věrohodný, ale v tomhle subžánru na tom až tak nesejde. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle bylo opravdu strašný.Mark Neveldine je úplně stejný dřevo i když točí sám.Hlavně střihač by si zasloužil přibít ke kříží, polejt benzínem a zapálit.Každý normální a byť sebemíň talentovaný režisér se snaží vyprávět nějaký souvislý děj, snaží se diváka vtáhnout do příběhu a gradovat děj, jenže to jsem snad už deset let neviděl takovej bordel.Naprosto nelogický střih scén, kdysi se jakoby něco děje, potom je střih úplně jinam, na scénu která s tim vůbec nesouvisí a pak zase zpátky na scénu, která měla snad bejt ještě před tou, která měla vyvolat nějakou tu reakci.Monumentálně nesouvislý guláš plný střihových a scénáristických zhovadilostí.K čemu máte ve filmu herce jako Peña, Hounsou atd. když jim dáte úplně minimum prostoru.Hlavně druhý jmenovaný...tvl takovej herec a on tu má snad tři věty!!!To by mětam mohli postavit taky, natřít mě na hnědo a odehrál bych jim to s nadšením zadarmo.Občas se sice povede nějaká scéna a Olivia Dudley je skvělá, ale to je všechno.Strašně promrhaný herecký potenciál, zhovadilý střih a příšerný styl vyprávění příběhu navíc s tak klišoidním a směšným finále, že sem zhnuseně vypnul televizi a šel na balkón zapálit svíčky do pentáče a uctívat mocného kulišáka Giglameše, pána temnoty, ať Neveldina vypenetruje krucifixem.Krucifix už!!!Zabitý, celý a hrozně.35%. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Otče náš, ktorý si na nebesiach, posväť sa meno tvoje a už nikdy nepúšťaj Marka Neveldina za kameru! To je jediná modlitba, ktorú som odteraz schopný odriekať, pretože po mizernej sérii Crank a úbohom Ghost Raider 2, ktorým Neveldine túto postavu (a takmer aj komixový žáner) doslovne pochoval sa rozhodol pochovať aj horory s témou exorcizmu. A rovnako ako nevie točiť akciu, nevie točiť ani horor. Tento „pán režisér“ skutočne nemá talent a schopnosti natočiť čoby len jednu fungujúcu, zaujímavejšiu, pútavejšiu scénu a v prípade The Vatican Tapes sa rozhodol otravovať s dementnejšou verziou Stigmata. Strašenie tu prebieha tým najprimitívnejším spôsobom z Béčkovej produkcie, keď v prvých minútach si postavy počas prezerania fotografií všimnú na obraze monitora tvár Satana a divák sa má akože báť. Ďalej to nie je o nič lepšie a variujú sa iba kompletne všetky klišé z exorcistických hororov. Vrany tu tak narážajú do okna, titulná postava sa chová čoraz podivnejšie, v závere dôjde k nejakému nudného vymietaniu počas ktorého film takmer ani nič neukáže, no a ani jedna z týchto scén nemá žiadnu atmosféru, napätie alebo čokoľvek čoby zaujalo. Nehovoriac o tom, že ich ešte navyše kazí zbesilý strih, ktorý otravoval už v Crank, ale do hororu sa nehodí už vôbec. Vo výsledku tak žiadna originalita, žiadne režijná invencia, iba otravný horor, ktorý by snáď nevystrašil ani maloletého miništranta. CELKOVO: 1* (2/10) ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

V poslednej dobe sa zvýšil počet nahlásených posadnutí démonmi po celom svete. Biskupom z Vatikánu sa dostane do rúk páska, na ktorom je dievča z USA, ktoré vraj vykazuje známky posadnutia. Počas svojho pobytu v nemocnici ublíži niekolkým luďom a začne sa o ňu zaujímať miestny kňaz. Keď sa už situácia nedá udržať pod kontrolou, musia povolať biskupa z Vatikánu, aby vykonal exorcizmus. Dokážu však poraziť Diabla, ktorý našiel svoje miesto v tele nádhernej dievčiny bez toho, aby jej ublížili? - Na tento horor som sa tešil dosť dlho, aj keď podla názvu som od toho neočakával nič extrémne. Téma exorcizmu ma velmi zaujíma a bolo tu odhalených vela informácií, napríklad informácie o havranoch, ktorí bývajú v hororoch pravidelne a tu sa im venovala pozornosť, ktorá mi dala nové poznatky. Zaujalo ma to, že tu katolícka cirkev bola ukázaná v pozitívnom svetle, čo sa v hororoch z USA velmi často nestáva. Film som očakával kvôli hereckému obsadeniu a hercom Michaelovi Peñovi a Djimonovi Hounsouovi, o ktorom som sa medzičasom dozvedel, že bol v minulosti bezdomovcom. Ostatní herci podali tiež skvelé výkony. Najväčším prekvapením však pre mňa bola Olivia Dudley. Túto herečku som videl po prvý krát, a bola pre mňa perfektná. Má prirodzenú charizmu a je krásna od prírody, čo sa u herečiek často nevidí. Jej herecký výkon ma fascinoval a velmi sa teším ma to, keď ju uvidím v Paranormal Activity: The Ghost Dimension. Vizuálne sa mi všetko strašne páčilo. Obraz bol čistý a občasné Found Footage prvky vôbec neboli na škodu. Tohtotýždňovému The Exorcism of Molly Hartley sa to nevyrovná, ale prekonalo to moje očakávania a celé to velmi rýchlo ubehlo. + herec z A Perfect Vacation + herec z The Lazarus Effect + herečka z Paranormal Activity: The Marked Ones ()

Rodriguez 

všetky recenzie používateľa

Nejhorší noční můra nastává, když Vás posedne démon, který chce tímto dosáhnout, aby se z něho stal antikrist. Získáte si mnoho lidí na svou stranu za to, že vyléčíte pár jedinců, které by čekala smrt... Vatikán to však vidí jinak a snaží se za každou cenu dosáhnou své cesty, kterou je náprava všeho co démon v přestrojení Angely provedl. Jenže cesta je to dlouhá a trnitá a i když v tom není kardinál sám, tak se vše nedaří zrovna jak chtějí... 50% ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (2)

  • V čase 39:49 je možné vidieť tieň kamery na chrbte Angely Holmes (Olivia Dudley), ktorá kráča po chodbe. (DJ Rocco iNc)

Súvisiace novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (viac)

Reklama

Reklama