Reklama

Reklama

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(viac)

Videá (52)

Trailer

Recenzie (253)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Veľmy netypický film zo športového prostredia, Costner po rokoch opäť v žánri, ktorý ho preslávil a Reitman späť vo forme, ktorá ho vyniesla na výslnie. V posledných rokoch sa filmy so športovou tématikou stiahli do ústrania a pokiaľ niekto niečo natočil, tak to bola buď absurdná komédia plná roztlieskávačiek a debilných posolstiev alebo bezduché motivačné promo plné prázdnych kecov a morálnych ponaučení. Umiernený a úprimný film, ktorý plne využíva divácku neznalosť zákulisia draftovej horúčky a prináša tak originálny pohľad na vec. Primiešaním dramatickej zápletky, primeraného humoru vo vypätých situáciách a ľudského rozmeru ma Reitman milo prekvapil a spolu s dynamickým vizuálom som sa naozaj nenudil. 85%. ()

kaposlav 

všetky recenzie používateľa

Z jednej s prepáčením posratej veci urobiť celý film je ťažké. Možno je to veľká vec za oceánom, ale tu to nič neznamená a tak ten film nemá šancu výrazne bodovať nie len v mojich očiach. Je to relatívne dobre natočené, aj keď nechápem tomu, že keď si cez 1000km zatelefonuje jeden z druhým a dohovoria si obchod ako môže byť platný bez zmluvy, podpisu, ale vôbec niečoho behom pár sekúnd a všetci to hneď berú ako fakt inde o 1000km ďaleko a riadia sa tým. Slovo je slovo, ale zmluva je zmluva. Náhodou sa špatne v telefóne vyrozumejú, alebo to obaja pochopia rôzne po svojom a potom čo? Niekto v telefóne sa bude vydávať za inú osobu, tak potom čo? Zrušia to? Bude draft znovu? Celé je to divné asi založené na dôvere akože nikto neklame, neodrbáva a nerobí si srandu a nič sa vlastne nemôže pokaziť. Všetko okolo toho draftu je dokonalejšie ako samá dokonalosť :) Na čo vlastne plytváme papierom na kadejaké zmluvy, dohody, dokumenty a podpisujeme o stošesť, keď stačí sa dohodnúť po telefóne a všetci to budú rešpektovať? ()

Reklama

aniiicka 

všetky recenzie používateľa

Nic převratného, ale určitě sympatický sportovní film, co má spád a nechybí tu nějaké to drama a humor. V americkém fotbalu jsem se moc nevyznala, ale po filmech jako Any Given Sunday nebo právě Velký Draft, už je to lepší :) a musím říct, že jak to amíci prožívají, tak o tom točí docela poutavé sportovní filmy. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Jo,jasně,Verbale,lidi který sport nehrajou,nechoděj na něj,a vlastně mu vůbec nerozuměj(myslim tim atmosféru,šílenství kolem toho),tomu bude film u prdele,ale já se do tý vášně dokázal fakt skvěle ponořit.Ty americký verze nejoblíbenějších kolektivních sportů je sice pro mě až moc megalomanská,ale jinak film to je doslova parádní.100%. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Film z prostedia o ktorom viem velky prd. Vdaka tomu som sa miestami trochu stracal, ale vdaka sympatickemu Costnerovi to bolo po celu stopaz napinave. Costner a filmy so sportovou tematikou sa skoro vzdy rovna skvely film. Hlavna linia je o drafte. Ta je strhujuca, druha linia je romanticka. Ta mi pripadala v pohode. Aj ked mohli vybrat sympatickejsiu herecku ako Jennifer Garner. A tretia linia so smrtou otca Costnerovej postavy je ako jedina trochu otravna. Ale nastastie ma fakt minimum priestoru. Rozmyslal som medzi 3 a 4 hiezdickami, ale tentokrat zvolim vyssie hodnotenie vdaka Costnerovi, ktoreho som skoro 10 rokov nevidel v tak dobrom filme. Stale ma charizmu na to, aby utiahol film. Fanusikovia americkeho fotbalu z toho budu v siedmom nebi. 7/10. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (9)

  • Filmování probíhalo na Manhattanu v New Yorku a v aquaparku Wildwater Kingdom v ohioském městě Aurora. (reich)
  • Herec Chadwick Boseman mal v čase natáčania už 37 rokov, no i tak stvárnil postavu univerzitného hráča. (MikaelSVK)
  • Příběh se měl původně odehrávat v zákulisí týmu Buffalo Bills, ale Cleveland se pro potřeby filmu nakonec hodil lépe. (007.)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (viac)

Reklama

Reklama