Reklama

Reklama

VOD (1)

Film nakrútený podľa skutočných udalostí, ktoré sa odohrali v roku 1986, je poctou letuške menom Neerja Bhanot (Sonam Kapoor), ktorá v extrémne vypätej situácii prejavila neuveriteľnú odvahu a statočnosť. V noci zo 4. na 5. septembra sa podarilo palestínskej teroristickej organizácii zmocniť lietadla spoločnosti Pan Am s viac ako 300 cestujúcimi na palube, ktorých chceli vymeniť za svojich uväznených spolubojovníkov na Cypre. Avšak práve neuveriteľná nebojácnosť a pohotovosť v konaní iba dvadsaťtriročnej Neerji, ktorá vtedy po prvýkrát nastúpila do služby ako vrchná stevardka, sa im tento plán nepodarilo uskutočniť. (sochoking)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (33)

zette 

všetky recenzie používateľa

Hodne slusne drama, ktere je natoceno podle skutecnych udalosti. Dobre propletene stripky ze zivota Neerjy s aktualnim denim na palube uneseneho letadla. Vyborne herecke vykony teroristu a Sonam Kapoor, ktera Neerjy Bhanot jakoby z oka vypadla. Skoda citove prepaleneho konce, jinak by se dalo uvazovat i o plnem poctu. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Určite si väčšina spomína na snímok "United 93". Pokiaľ má niekto v merku aj tento počin, pričom sa mu prvo spomínaný film pozdával rovnako ako mne (a to nemám rád Ameriku!), rozhodne by drámu "Neerja" nemal odkladať. Bolo mojou hlúposťou "držať ho v šuplíku" tak dlhú dobu. Skutočne veľmi (ne)príjemný zážitok, ktorý vyvoláva rôznorodé pocity. Od zlosti, nemohúcnosti, nenávisti, po lásku, nehu i rešpekt zároveň. Samotnému spracovaniu by sa dalo kadečo vytknúť, pričom "nesklamal" najmä "americky" poňatý záver. Avšak kvalita prevedenia, herecké výkony sú skutočne hollywoodske. Od úvodu vtiahnutý, v závere doslova vygrcnutý. Nemôžem teda inak, iba to mierne pri hodnotení prehnať, a udeliť oldomáš v podobe štyroch hviezd. Na záver už len dodám, kto nevie o čo sa jedná, (nakoľko je snímok natočený podľa skutočnosti), nech hlavne na internete nebáda (!), a nechá sa unášať vlastným zrodom pocitov nepoznania tohto príbehu. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad to vyzeralo ako napínavý thriller o únose lietadla. Na začiatku nám narýchlo predstavia letušku, ktorá si hneď získala moje sympatie. Popritom sledujeme ako sa banda teroristov vyzbrojuje, čo tiež naháňa strach. No ale keď sa po nutnom predstavovacom úvode rozpúta únos, tak sa z toho stane tragikomédia v ktorej teroristi pôsobia jak neschopná banda detí, ktorej sa nedarí jedna vec za druhou a tak sú len k smiechu. Nepodarilo sa im vzlietnuť s uneseným lietadlom, nepodarilo sa im vyjednať, aby pustili ich spolubojovníkov, nepodarilo sa im pozabíjať všetkých rukojemníkov, nepodarilo sa im skoro nič. Normálne som ich celý čas ľutoval. Film skoro pôsobí ako inštruktážne video pre teroristov ako neunášať lietadlo. Paradoxne ma viac ako celý únos zaujímala vedľajšia línia v ktorej si statočná letuška spomína na svoje manželstvo v ktorom trpela pod terorom krutého manžela. Z obyčajného ich rozhovoru o tom, že nenavarila išiel stokrát väčší strach ako zo srandovných teroristov a to aj vtedy, keď občas niekoho zabili a potom sa z toho tešili, že sa im konečne aspoň niečo podarilo. Takže výsledkom je podpriemerný film, ktorý poteší snáď len na Indické pomery striedmou stopážou a absenciou nezmyselných hudobných výstupov. 4/10. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Po obrovskej spokojnosti s indickým filmom Dangal som siahol po ďalšom dostupnom filme z bollywoodu, ten však priemer neprekonal. Obsah filmu navnadil, teroristi v lietadle je vďačná téma. Režisér však nedokázal udržať napätie a zbytočne trhá dramatické scény krátkymi spomienkami na šťastné momenty z minulosti. Nehovorím, že by to nemohlo fungovať, ale tu to nešlo. Záver som doslova pretrpel. Matka nebohej letušky cez slzy 10 minút melie o tom aká bola jej dcéra statočná. Divák to sledoval takmer 2 hodiny, divák vie, že bola dobrá a statočná, preto celý záver vyznieva úplne zbytočne a dlhá uplakaná scéna tomu nepomáha. Tesne pred záverečnými titulkami vidíme skutočné zábery a niekoľko viet o uznaní jej statočnosti od najvyšších predstaviteľov štátu. Škoda toho, výborný námet, život vie písať príbehy, ale nie každému režisérovi je súdené dobiť svet. 60%. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Kdo nemá problém s Indii, tak tip na zajímavý Thriller dle skutečných událostí. Příběh se motá kolem letadla, které je uneseno teroristy a vyzdvihuje herecký výkon vedoucí stewardky, která svou kuráží získala medaili za odvahu a vlastně se stala i Ikonou Indie. Ono netřeba příliš, co dodávat, je to napínavé, hezky natočené a velmi reálně natočené. Kdo filmy na podobné téma má v oblibě neměl by váhat.75% ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené