Reklama

Reklama

VOD (1)

70. roky 19. storočia. Medzi novými osadníkmi Divokého západu čaká dánsky prisťahovalec Jon Jensen (Mads Mikkelsen) už dlhé roky na to, aby mohol priviesť do Spojených štátov svoju rodinu. Keď sa mu to konečne podarí, krátko po príchode sa jeho žena aj syn stanú obeťami hrozného zločinu. Jon zo žiaľu a zúfalstva páchateľov prenasleduje a zabije, čo sa nezaobíde bez ostrej reakcie okolia. Bratom jedného zo zabitých vrahov je totiž bezcitný plukovník Henry Delarue (Jeffrey Dean Morgan), ktorý terorizuje mestečko Black Creek a nezastaví sa pred ničím, len aby pomstil svojho súrodenca. Bez pomoci komunity, ktorá ho opustila a zavrhla, sa Jon mení z mierumilovného farmára na neohrozeného bojovníka, ktorý sa musí postaviť zločineckej presile sám, aby našiel pokoj v duši a možno aj zachránil obyvateľov mesta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (519)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Kto by to bol povedal, že krajina severská, ktorá by sa viac hodila na tvorbu dokumentárnych snímkov o ľadových medveďoch, natočí tak solídny western, pričom do jednej z úloh obsadí futbalového génia i vyvrheľa v jednej osobe: Erica Cantonu. Keby nebol záver tak neskutočne priehľadný, zrejme by tu svietil čistý "štverec", takto silno silné tri a veľká spokojnosť v mojej mysli. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Mads Mikkelsen jede svůj poctivej styl bez emocí a šoupe si to s kolty napěchovanými střelným prachem do divokého západu. Ono samo o sobě je zvláštní už jenom to, že Dánové točí western. Nicméně musím říct, že v rámci evropsky hvězdného obsazení to nedopadlo zase tak zle. Příběhově ale nemá vůbec co nabídnout, takže jediné, co opravdu zaujme, je snad prostředí a nebo způsob, jak je film natočen. K westernům se mi dostává těžce, takže aktuálně tři hvězdičky. Je ale dost možný, že až se k němu někdy v budoucnu došourám, zvýším ještě o jednu. Viděno na základě Challenge Tour 2015. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Syrový western, tichý a nekompromisní jako většina jeho postav. K dokonalosti chybělo jen něco dovyprávět - především tedy bratrovu část příběhu. Jinak ovšem bez výhrad. Obzvlášť závěrečná přestřelka byla výborná a plná skvělých nápadů, ale i do té doby se stále něco zajímavého dělo, film od úvodních titulků v podstatě nezpomalil, Mads Mikkelsen byl přímo proklatě charizmatický a Eva Green v němé roli řekla jedním pohledem všechno.___P.S. Odkaz na Tenkrát na Západě ve scéně s petrolejkou mě velice potěšil. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Spása je film pre tých, ktorí sa zaobídu bez ženského kecání. Eva Green nepovie zhola nič, nemá totiž jazyk a Madsova manželka len niečo po dánsky, čaká ju ale hneď zkraja krutý osud. Spása sa vizuálom príliš nepodobá na súčasné americké westerny, je akási chladnejšia a nesnaží sa ani kopírovať vizuál tých staších, čo je asi tiež dobre. Mikkelsen má ale potenciál veľkého detailu očí tesne pred prestrelkou, ale vidíme ho iba vo väčších záberoch. Nie je to až tak prvoplánovo priamočiare, ako by sa na prvý pohľad zdalo, ide tu aj o nejaké tie pozemky a ropu... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Scenár plný klišé a ani herci tomu veľa nedali. Chápem, že tvorcom išlo o ukázanie toho, ako ľahko mohol človek prísť na Divokom Západe o život. Ostatne, Seth MacFarlane vo Všetky cesty vedú do hrobu mal na priemerný vek obyvateľa Divokého západu podobný názor. Ale tu už to hraničí miestami až s komédiou (brat, mladík). Pár scén má niečo do seba, ale inak som sa dosť nudil a bol sklamaný. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (11)

Súvisiace novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

Reklama

Reklama