Reklama

Reklama

VOD (1)

70. roky 19. storočia. Medzi novými osadníkmi Divokého západu čaká dánsky prisťahovalec Jon Jensen (Mads Mikkelsen) už dlhé roky na to, aby mohol priviesť do Spojených štátov svoju rodinu. Keď sa mu to konečne podarí, krátko po príchode sa jeho žena aj syn stanú obeťami hrozného zločinu. Jon zo žiaľu a zúfalstva páchateľov prenasleduje a zabije, čo sa nezaobíde bez ostrej reakcie okolia. Bratom jedného zo zabitých vrahov je totiž bezcitný plukovník Henry Delarue (Jeffrey Dean Morgan), ktorý terorizuje mestečko Black Creek a nezastaví sa pred ničím, len aby pomstil svojho súrodenca. Bez pomoci komunity, ktorá ho opustila a zavrhla, sa Jon mení z mierumilovného farmára na neohrozeného bojovníka, ktorý sa musí postaviť zločineckej presile sám, aby našiel pokoj v duši a možno aj zachránil obyvateľov mesta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (519)

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Dánský western? Proč ne. Mads Mikkelsen tu hraje tvrdého pistolníka, který po smrti své ženy a syna nemá problém sejmout vůbec nikoho. Plukovní Delarue sužuje drobné městečko díky jeho strategické poloze pro budoucí těžbu ropy. Někdo se této tyranii musí postavit i za cenu ztráty svých blízkých. Konec je trochu přehnaný. Madsovi v jeho tažení pomáhá i němá a pohledná Eva Green. Výhodou je i krátká stopáž. "Nikdy tě nezkrotil." ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý western. Občas mi udrela do očí prílišná umelosť prostredia, ale je asi lepšie aspoň takto vzbudiť pocit výpravnosti, než ako sa to robilo za waynovských čias, kedy sa všetko natočilo v jednom westernovom mestečku. Hlavná postava si vystačí s pár pohľadmi, vedľajšie sú dobre typovo obsadené. Strieľa sa tu väčšinou z pušiek, ale ide o pekné pohrávanie sa s témou pomsty. Možno nie tak zásadný flm pre žáner ako PROPOSITION, ale vo výsledku veľmi dobre odvedená robota. Tarantinov DIVOKÝ DJANGO mal pár geniálností, ale aj pár hluchých miest. Salvation je hutný a temný od začiatku do konca. Už sa však teším na prvého odvážlivca, ktorý aj do takto drsného westernu nasúka poriadnu (novú) melódiu. Gitarové brnkanie tu funguje skvelo, podobne ako v slušnom BLACKTHORN, ale už sa mi cnie za niečím veľkolepejším... ()

Reklama

Asia_Power 

všetky recenzie používateľa

Jako ruku na srdce - Kdybych sedm let čekala na zblitek rodiny a hned první den by mi jí jeden pračůrák sejmul, taky bych byla nasraná jak latrína na fesťáku a hodlala se pomstít. Madse sem teda chápala absolutně a směle mu fandila, aby to dotáhnul do vítěznýho konce. I tak jsem ale nedokázala nesnášet plukovníka, páč Jeffrey ho zahrál tak bravurně, že to byl sice týpek z kategorie ukázkových zmrdů, ale byl buddží. A jelikož jsem lehce duševně chorej jedinec, tak mě scéna, kdy odpráskne beznožce s babkou fakt rozesmála. Stejně jen dýchali kyslík ostatním a byli k hovnu, užiteční asi jako skleněný dveře na hajzlu nebo hnědej toaleťák. Eva Zelená tu musí hrát jen svou mimikou, páč jí rudý tváře uřízli lopatu a, co si budeme nalhávat, všechno její mimické hraní a výrazy vypadaly naprosto stejně - Měla rozhodně zácpu, nebo se jí naopak chtělo mocně srát. To naprosto vysvětluje její výraz během celýho filmu a příště ať radši buď opět ukáže kozy, který zná většina chlapů líp než kozy svojí starý, nebo ať alespoň mluví, jelikož mimicky hrát jde po mrtvici na piču (Seagal by mohl vyprávět). Celkově fajn western a Mads opět nezklamal, ten má, na rozdíl od Evy, mimiku v pořádku. Holt pan herec. ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

"Modlili jsme se, aby nás někdo spasil. Teď jsou tu jen samí poctiví lidé." Slova pokrytcova v závěru filmu, který byl na slovo poměrně skoupý, ale když už se začalo mluvit, dialogy stály za to. Dobře napsané, vygradované a s několika vyloženě bravurně vymyšlenými scénami. Třeba když začne ten petrolej téct skrz průstřel ve střeše, tak ač si v podobných věcech nelibuju, musel jsem uznale zvednout palec nahoru. Jen tu a tam jsem přece jen postrádal určitou jemnost při tvorbě charakterů, třeba ten kluk, co jediný Jonovi pomůže, by si podle mě zasloužil ve filmu trochu víc místa, zejména na místo "princezny", což byla asi jediná věc, která mi do filmu vůbec neseděla a klidně bych jí oželel. Já vím, žena bez jazyka, to může být pro někoho sen, ještě kdyby měla pivovar, bylo by to ideální, ale asi nejsem ten typ. Naopak nejlepší a nejsympatičtější postava byl Jonův bratr Peter, takovýho bráchu aby jeden pohledal. Celkově výborný přímočarý western, Dánové se po Honu a Únosu opět vytáhli. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Mikkelsen vo westerne? Už vopred som si striekal do teplákov. Len som sa bál, že dostaneme ďalšiu mystickú depresívnu haluz typu Valhalla Rising či Michael Kohlhaas. Ale kdeže! Toto je čistá žánrovka, asi najrýdzejší archetypálny revenge western za mnohé roky, ak nie desaťročia. Niekto bude mať problém s tým, že dej je úplne jednoduchý a dokonale predvídateľný, nie sú v ňom žiadne dejové odbočky, flashbacky či hlbšie dialógy, ktoré by nám povedali viac o hrdinoch a ich motiváciách. Lenže práve preto, že je to také priamočiare, to väčšinou skvele funguje. Úvodné vyvraždenie hrdinovej rodiny je emocionálne silné, finálna prestrelka patrične vychutnávková. To, že atmosféra je zámerne spaghetti, s niekoľkými priamymi citáciami Leoneho, je samozrejme pozitívum. Vadilo mi len, že Eva Green za celý film nepovie ani slovo (má vyrezaný jazyk), bez toho erektívneho hlasu to nie celkom ono. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (11)

  • Natáčení začalo v 22. dubna 2013 v Johanesburgu v JAR. (morgos)
  • Pri požadovaní „spravodlivosti“, cituje Delarue (Jeffrey Dean Morgan) výrok: „zub za zub“. Tento neúplný biblický odkaz pochádza z Kázne na vrchu, ktorá v skutočnosti nabáda ľudí, aby radšej nastavili druhé líce, než aby hľadali odplatu, na čo ho ale kazateľ neupozorní. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

Reklama

Reklama