Reklama

Reklama

Cooltúra

  • Česko Cooltúra (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Úsmevný, ironický, ale zároveň i vážny film o zmysle a stave slovenskej cooltúry. Cooltúra sa stala jednou z ďalších zložiek obchodu. Tým pádom jej kvalita podlieha komerčnému záujmu oveľa viac ako pred rokom '89, čo ju transformovalo do rôznych ľahšie stráviteľných žánrov otáznej kvality. I napriek tomu, že k došlo k spoločensko-cooltúrnemu uvoľneniu, naša cooltúra stále hľadá svoju identitu. V tomto cooltúrnom dospievaní je zložité sa zorientovať. Nové médiá a internet sa stali najrozšírenejšou formou jej šírenia. Došlo k zásadnému odlivu divákov z tradičných cooltúrnych podujatí. Objavili sa nové cooltúrne fenomény súvisiace so zmenou životného štýlu. Ako teda dnes vyzerá ona slovenská cooltúra? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (89)

nessbeal 

všetky recenzie používateľa

Ukáž piču @ Carat Tuning Party! Ne jako je to tu dobry hnoj co sa vo svete a aj u nas deje, snad nastane niekedy aj nejaka sebareflexia, snad po pozreti aspon niektori pochopia a uvedomia to co nevidia, alebo nechcu videt. Doporucujem silno kazdemu jedincovi, nech venuje tych smiesnyych 68 minut a pozrie si tento pocin. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Dokument po ktorom vám bude zo stavu našej cooltúry ťažko. A možno nie. Záleží len na vás. Dokument ukazuje, čo je sledované, čo je žiadané. Nekomentuje, nemoralizuje, nehodnotí, len sníma ako to u nás reálne funguje a aké celebrity sú "in". A to u rôznych vekových kategórií. Vďaka tomu máme možnosť vidieť v jednom filme pokope Grúňa ako idol dôchodkýň, slovenských raperov ako modly násťročných a mladých ľudí, hercov z Paneláku sťažujúcich sa na to aké sračky musia točiť aby sa uživili, či mesiáša Vila Rozborila ktorý za roky natáčania relácií typu Modré z neba musí mať ten najsilnejší a najodolnejší žalúdok na svete. A na záver ako čerešnička na torte zábery z nejakej pošahanej náboženskej sekty, na ktorej mladým vymývajú mozgy a míting Smeru, kde mozgy vymývajú pre zmenu tým starším. Nádhera. Pre mňa bol tento film skutočne veľmi nepríjemný a znepokojivý a to oveľa viac než niektoré horory. Našťastie ešte stále máme na výber a môžeme sa väčšine podobných kultúrnych záležitostí dobrovoľne vyhnúť. Chvalabohu zato, lebo niektoré zobrazované kultúrne podujatia by som teda skutočne nezvládol... 80% ()

Reklama

whack 

všetky recenzie používateľa

božemôj, taký humbuk okolo tohto dokumentu... ľudia v ňom nechcú vystupovať, hoci v ňom už vystúpili - je to marketingový ťah, ako že zakázané ovocie najlepšie chutí? nechápem čo je na tých videách tam ukázaných tak strašne nekultúrne? okrem TV Markíza a SMERu nič čo by mohlo niekoho pohoršiť. mne to pripadá ako jedno z tých diel osvietených vysokoškolských pseudointelektuálov, ktorým je všetko zlé, ale k ničomu konkrétnemu sa konkrétne nevedia vyjadriť, výpovedná hodnota 10/100. tie najprimitívnejšie slovenské nekultúry, akými sú verejné zabíjačky a zabíjanie veľkonočných jahniatok a vianočných kaprov, tu chýbajú, autor radšej zašiel s kamerou na metalový koncert. čo je na tom? ()

qxkamo 

všetky recenzie používateľa

Vela kriku pre nic. Takto by som to v skratke zhrnul. Autor nepriniesol nic nove, co by zdravemu rozumu nebolo uz davno jasne. A znova, vela kriku pre nic, kde vela kriku vytvoril autor, ale zabudol, ze ani ten krik "to nic" nepremeni na nieco. A preco 2 hviezdicky? Kamera, minutaz, prechody medzi protikladmi. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(117/2016) / Asi všetci nejako podvedome tušíme, aké sračky sa odohrávajú v našom okolí, Miro Remo nám to ale všetko pekne zhrnul do "pure" koncentrátu. Dodržuje klasickú formu slovenských dokumentov a všetko zobrazené ostáva bez "voice over" komentára. Síce sa tým vzdáva možnosti autorsky dať filmu smer, nám divákom dáva ale obrovský priestor na emócie a vlastné vyhodotenie videného. Cooltúra si udržala moju pozornosť celú stopáž, aj vďaka skvelému technickému spracovaniu (kamera!) a perfektým prechodom medzi jednotlivými témami (geniálne vytiahnutie protikladov). (8/10) ()

Zaujímavosti (1)

  • Kontroverzne prijatý dokument nebol nikdy oficiálne uvedený v slovenskej kinodistribúcii. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama