Reklama

Reklama

Exodus: Bohovia a králi

  • Česko EXODUS: Bohové a králové (viac)
Trailer 2

V starovekom Egypte je vládca rovný Bohu. Jediným priateľom faraóna Ramzesa (Joel Edgerton) je Mojžiš (Christian Bale), s ktorým vyrastá od detstva, kedy ho našla a zachránila kráľovská rodina. Z priateľa sa však stane úhlavný nepriateľ, keď sa Mojžišovi zjaví iný Boh a on sa ho rozhodne nasledovať. Boh ho poverí neľahkou úlohou, vyslobodiť svoj ľud z egyptského zajatia, priviesť ho do Zasľúbenej zeme a byť jeho vodcom aj prorokom. Mojžiš túto úlohu prijme a žiada faraóna o prepustenie izraelského ľudu, faraón však odmieta. Hospodin potrestá krajinu zničujúcimi udalosťami a postupne zošle na Egypt desať rán - krv, žaby, komáre, ovady, mor dobytka, vredy, krupobitie, kobylky, tmu a smrť prvorodených, až kým oslabený faraón nakoniec nepovolí odchod Židov do Zasľúbenej zeme. Po odchode Mojžiša a 600 000 otrokov však Ramzes mení názor a vyráža so svojím vojskom, aby ich dostihol a znovu všetkých uvrhol do zajatia. Jeho armádu však zničia vody mora, ktoré sa pred unikajúcim Mojžišom a jeho národom rozostúpia, ale egyptské vojsko zaplavia a zahubia. (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

Beckett51

Beckett51 (hodnotenie, recenzie)

stuntmanMIKE

Film Noe se biblí pouze inspiroval a vzal si z ní základní kostru, zbytek je z hlavy pana režiséra.... plnohodnotný Bilbický příběh je téměř doslova a do písmeně okopírovaný příběh z Bible (viz seriál The Bible)

na príspevok reagoval stuntmanMIKE, Madsbender

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnotenie, recenzie)

movieband

v pohode :) ... je to tvoj nazor. A ja ti nechcem tak isto nic vnucovat a je to aj zbytocne, pretoze jeden druheho nepresvedcime :) Kazdopadne ja som clovek, ktory nepoklada evanjelia za nejaky vierohodny historicky zdroj... to je ako keby som ja teraz napisal, ze pred 200 rokmi zil nejaky Bart Simpson a tvrdil, ze konal zazraky... nikde inde by to zaznamenane nebolo, len v mojom evanjeliu. Ja ani neverim, ze nejaky Jezis existoval a uz vobec nie, ze konal nejake zazraky... je totiz velmi nepravdepodobne, aby o takej vyznamnej osobnosti...mozno najvyznamnejsej v ludskych dejinach nie je ani jedina zmienka v nejakych historickych textoch tej doby... okrem evanjelii (ktore ako vravim pokladam za blbost pretoze boli pisane dlho po jezisovi...) A biblia ? ... to nie... takych knih bolo popisanych... Aj Joseph Smith vestil zo zlatych dosiek, ktore nikto nikdy nevidel a napisal knihu pre mormonov... to ja skratka nezerem... ale v pohode. Podme k teme a filmu :)

na príspevok reagoval Madsbender, Echelon1

Madsbender

Madsbender (hodnotenie, recenzie)

stuntmanMIKE

Každý má svoju formu viery, to je hlavné. Akurát vyhranená materiálna viera (ľudia, ktorí veria len v peniaze, pôžitky a pod.) mi spôsobuje trochu vrásky na čele. Ja verím v Boha a verím v tom, že má život zmysel :-)

na príspevok reagoval Martin741

Beckett51

Beckett51 (hodnotenie, recenzie)

movieband

souhlasím :) 

nicméně Noe neni film pro každého, kdo pochopil, tomu se líbil, kdo nepochopil, tomu se nelíbil :) krásně to shrnul pan Cervenak ve svém komentáři.

movieband

movieband (hodnotenie, recenzie)

Beckett51

Aronofsky to možná neřekl, ale producenti tomu začali říkat biblický příběh.. ale to už je slovíčkaření, které sem ani nepatří

na príspevok reagoval Beckett51

movieband

movieband (hodnotenie, recenzie)

stuntmanMIKE

neberu to ve zlém.. hlavně sem to nemyslel nijak, že to prostě tak MUSÍ být.. spíš sem to myslel, tak že každý věří v něco (tys to víceméně napsal, tak jak sem to zamýšlel), že někdo věří v něco, co je reálné a třeba hmatatelné a důkazama podložené a někdo věří v něco, co je zase pro druhé iracionální, ale pro ně je to vcelku racionální věc, kerá je podložená důkazy (evangelia a taky Biblí) a věcmi, kterým věří... já v to třeba věřím.. sice mám určité výhrady (nejsem rádoby řesťan, který se na všechyn usmívá a nosí trička I love Jesus (takové lidi bych střílel), ale věřím, že Kristus existoval, věřím, že zemřel a vstal zmrtvých a věřím, že dokázal konat zázraky.. v dnešní době to lidem přijde nemyslitelné, ale já tomu věřím a to je to, v čem mě nikdo nikdy nezvyklá.. celý tenhle příspěvek je vyloženě můj názor, tak to nikdo neberte tak, že to nekomu vnucuju 

na príspevok reagoval stuntmanMIKE

Echelon1

Echelon1 (hodnotenie, recenzie)

Beckett51

(Spolier) V trailery bolo krupobitie, voda Nílu zmenená na krv, rozdelenie mora...Neviem, do akej miery sa to bude držať Biblie, ale určite oveľa viac než Noe. Tak by to malo byť, to je Biblický príbeh, nie "Inšpirovali sme sa príbehom z Biblie."

na príspevok reagoval movieband, Beckett51

Beckett51

Beckett51 (hodnotenie, recenzie)

movieband

jak řekl jeden moudrý muž - 

"Život bez víry ztrácí z velké části smysl... ovšem ten zbytek smyslu co zůstane, je mnohdy i nevědomky využit k opětovnému hledání víry, dokud ji znovu nenajdeme nebo dokud nezemřeme."

:) 

stuntmanMIKE: člověk může věřit v naprosto cokoliv.... klidně i v plesnivou ponožku když na to přijde :)

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnotenie, recenzie)

movieband

ako nechcem zachadzat do nejakych hadok ohladom nabozenstva, ale na vetu "kazdy potrebuje v nieco verit" som alergicky :)) neber to v zlom... kazdopadne si myslim, ze je rozdiel ked niekto veri v nieco realne ako napriklad v sam seba alebo rozum alebo vedu a ked niekto veri na imaginarneho kamarata... :) Ale vravim... neber to v zlom a nemusime sa o tom bavit...

na príspevok reagoval movieband, Madsbender

movieband

movieband (hodnotenie, recenzie)

Madsbender

jo nad tímhle taky uvažuju, že by asi nebylo marné jít do kina.. 

Beckett51: tak já o sobě taky nemůžu říct, že su věřící, tak, abych si řídil podle Bible a tak (je fakt, že sem si z ní už něco přečetl, ale na mě je to až moc těžké čtení, i když Kniha Zjevení je dost dobrá a hodně zajímavá).. ale věřím v Boha, protože si myslím a věřím tomu, že doopravdy byl.. no a taky si myslím, že každý potřebuje v něco věřit.. 

na príspevok reagoval stuntmanMIKE, Beckett51

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnotenie, recenzie)

Madsbender

to proto, že těch historických eposů je ohavně málo. To je věc, která se mi na nynějším Hollywoodu vůbec nelíbí.

Vin Diesele, ať se ti to už povede! :))

Beckett51

Beckett51 (hodnotenie, recenzie)

movieband

to je mi popravdě úplně jedno, protože já se radši podívám na originální film, kterej přinesl něco nového, než na prachsprostě okopírovanej příběh doslova a dopísmene 

na príspevok reagoval movieband, Echelon1

Beckett51

Beckett51 (hodnotenie, recenzie)

hlavne porovnávat s Noem mi přijde nesmyslné, jelikož obojí to zapadá do absolutně jiného žánru.

na príspevok reagoval movieband

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnotenie, recenzie)

Madsbender

tak ale ide o ponatie... tento Exodus vyzera, ze bude ponaty trosku fantasy a hlavne historicku... Son of God je biblicka sracka s vacsim rozpoctom a teda vydalo aj na nejake efekty a CGI ... po hereckej stranke je to vsak tragicke... Neviem kde beru tych dobrovolnikov... typicke trpitelske ksichty a iracionalne chovanie charakteristicke pre biblicke velesracky...

na príspevok reagoval movieband, Madsbender

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnotenie, recenzie)

Madsbender

možná nějakými Američany a i to jen tak okrajově, nemyslím si, že by to mělo tolik společného kromě předlohy, jenže ta předloha je složená z mnoha rozdílných knih :)

Súvisiace novinky

X-Men: Budoucí minulost v prodloužené verzi

X-Men: Budoucí minulost v prodloužené verzi

05.04.2015

Zatímco se vyhlíží prodloužený Exodus Ridleyho Scotta (kterého se vážně nedočkáme), aktivně se chystá delší verze jiného filmu od 20th Century Fox. Řeč je samozřejmě o comicsovce X-Men: Budoucí… (viac)

Koho zajímá Scottův Marťan?

Koho zajímá Scottův Marťan?

05.10.2014

Ridley Scott (Gladiátor) nám v prosinci představí historický velkofilm Exodus: Bohové a králové a už má na stole scénáře ke dvojkám Promethea a Blade Runnera. Jeho pozornost ale momentálně patří sci… (viac)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (viac)

Ridley Scott natočí pokračování Promethea

Ridley Scott natočí pokračování Promethea

26.03.2014

Vetřelčí prequel Prometheus před dvěma lety rozlítil řadu fanoušků původního Vetřelce, širší veřejnost z něj ale nikterak pobouřená nebyla. A jelikož v pokladnách kin zůstalo 400 milionů dolarů, bylo… (viac)

Reklama

Reklama