Reklama

Reklama

Eric (Jack O'Connell) je mladý, vznetlivý a násilnický delikvent, ktorého preradia zo zariadenia pre mladistvých do normálneho väzenia, kde hneď od samého začiatku začne vojnu proti dozorcom a iným spoluväzňom. Avšak  najväčším problémom je konfrontácia s jeho otcom Nevom (Ben Mendelsohn), ktorý tu strávil už väčšinu jeho i svojho života. Na tomto mieste odhaľuje jeho skrytú slabinu a spoznáva sa s väzňami, s ktorými začína kuť spojenectvo a s ktorými sa učí novým pravidlám prežitia. Avšak v povetrí visí neustála hrozba, číhajúca na moment a vhodnú príležitosť zničiť ho. (sochoking)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (68)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Úplne zle koncepčne aj formálne poňaté. Jedna z najzbytočnejších a najslabších väzenských drám akú som kedy videl, s príbehom tak plochým, tak nicotným, že to človeka až irituje. Všetko v tomto filme je povrchné, od nosnej kostry príbehu cez postavy, cez riešenie problému otec-syn, až po záverečné vyústenie a pointu. Bolo to ešte horšie ako Bronson, a to je už čo povedať, pretože aj tam som si dosť odtrpel. Navyše všetko bolo nevierohodné, nereálne a dramaticky šlendriánsky odbité. Pointa príbehu o mladíčkovi, čo sa rád mláti a rád fuckuje (chudák, mal ťažké detstvo a nezvládol to) je tak plochá a tak hlúpym spôsobom podaná divákovi až je to celé na smiech. Na dobrú drámu s psychologickými prvkami treba podstatne viac ako len mlátenie hlava nehlava a fuckovanie otca so synom. Vizuálne, textovo ani sluchovo mi to teda nič nedalo, skôr len odpudilo. Suma sumárum, absolútna strata času, pomaly už začínam byť presvedčený, že Briti väzenské drámy nevedia. 30/100 ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Popis znel zaujímavo, no celé mi to prišlo hrozne nezáživné. A to mám filmy z väzenského prostredia celkom rád, najmä pre ten psychologický charakter, ktorým zväčša oplývajú. Tu mi to však celé prišlo dosť neprirodzené a vážne pochybujem, že by takí agresívni väzni ako Eric mali toľko voľnosti a že by tie útoky na dozorcov prešli len tak bez povšimnutia. Celé to na mňa pôsobilo nevýrazne a nerealisticky, z čoho som naozaj prekvapený, pretože Briti si väčšinou na tom surovom realizme väčšinou dávajú záležať. Nuž, toto bolo asi nejaké "kúzelné" väzenie, kde sa všetky agresie medzi väzňami a dozorcami tolerovali a odpúšťali... ()

Reklama

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Syrové drama z britského kriminálu nedostatečně zvýrazňuje svá hlavní témata (nekontrola vzteku, vztah otce a syna), která pak tolik nevyznějí. Připočteme-li k tomu jen načrtnuté, vlastně neznámé postavy (přičemž titulní nezvladatelně agresivní mladík by po většinu času zasloužil hlavně pořádně namlátit… i když by se tím nic nezměnilo), přes autenticitu místa tak snímek nedostává svým intencím. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Ako som uz dlho vedel, ze vo Francii vznika filmovy hnoj /odborne sa to vola Studnarova Dcera 2011 a reziroval to Auteuil/ taxom sa presvedcil, ze hnoja je dost aj na Britskych Ostrovoch, tuna sa jeden vola Starred Up, po nasom Hvezda Kriminalu. Takze strucne : dej to nemalo, reziu tiez nie a prilis vela sa keca, nic sa dohromady nedeje, mlady Jack O´Connell /Eden Lake/ bol tu zbytocny, priserne prehraval a privela nadaval. Planoba, ruky prec od toho : 5 % ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Moc se toho neděje – kluk jde do vězení, kde se po letech potká s otcem, který tam sedí na doživotí. Samozřejmě, že žádné dojemné rodinné shledání nenastane. Zato se v klaustrofobickém prostředí plném testosteronu téměř většina postav dopouští někdy odůvodněného, ale jindy taky ne, násilí. Všichni, včetně bachařů, jsou v kleci a vzhledem k nezvladatelným povahám a neschopnosti řešit konflikty, snadno začínají rvačky na život a na smrt. ___ Moc se toho neděje, ale snímek si mě získal neskutečně silným vnitřním napětím, kdy jsem stále čekala, kdy a proč dojde k příštímu výbuchu. _____ Film se rozhodně nedá označit za sentimentální a mladý Eric je sígr, co kolem sebe kouše jako vzteklý pes, jenomže stačí pár náznaků, aby bylo jasné, že on je mnohem prokreslenější charakter, než jenom odpad, co už nemá žádnou šanci. Stejně tak jeho otec. Zdá se, že povahy formované vězením i drsným životem mimo něj, nemůžou jednat jinak a směřují tedy k neodvratnému konci. OK. Spoiler: konec malinko sentimentální je. Nikoliv dějem, ale spíš tím, že odhalí přece jen dobré vlastnosti u některých zúčastněných. ____ Jo, a všichni tam hrají fenomenálně! /Můj film číslo 5 700/ ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v slávnej väznici Crumlin Road na severe Belfastu, ktorá je od roku 1996 uzavretá a v súčasnosti slúži ako turistická atrakcia. Trvalo 24 dní, z toho 18 dní v kuse. (ambron)
  • Jonathan Asser čerpal pri písaní scenára z vlastných skúseností. Ako dobrovoľný terapeut pracoval vo väzení Wandsworth, kde boli umiestnení najhorší zločinci v krajine. (ambron)
  • Okrem záverečných titulkov nezaznie vo filme žiadna iná hudba. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (viac)

Ostrovní tvůrci mají napilno

Ostrovní tvůrci mají napilno

02.02.2014

Hned několik slibných filmů od současných renomovaných britských tvůrců nabírá lákavé ohlasy ve festivalovém oběhu a další projekty se připravují. Udělejme si stručné shrnutí. Sean Ellis byl… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené