Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štyridsaťročný Francois je, podobne ako milióny ľudí na celom svete, veľkým fanúšikom Tour de France a väčšinu svojho voľného času trávi na bicykli. V práci ani doma však pre jeho nadšenie nemajú pochopenie a keď manželka deň pred plánovanou dovolenkou zistí, že Francois sa namiesto toho dobrovoľne prihlásil na prácu na Tour de France, začína hroziť rozvod. Francois sa však nevzdáva a rozhodne sa splniť si svoj detský sen a prejsť trasu Tour de France. Vyrazí o deň skôr, aby bol v parížskom cieli ešte skôr ako profesionálni pretekári, na ceste však musí prekonať mnoho prekážok... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (68)

Fr 

všetky recenzie používateľa

TOTO JE POPRVÉ V HISTORII TOUR DE FRANCE… /// Tour de France, šou, která musí pokračovat, i kdyby ….. - dyť víte. Tour je prostě fenomén a k její propagaci (nebo vytěžit na její oblibě?) může přispět i tahle (místy snad i lehce černá) cáklá komedie. ALLEZ FRANCOIS! Jestli máte rádi sportovní filmy a hlavně jestli máte před Tour úctu, tak na vás dejchne. Atmosférou. Příběh je možná vobyčejnej, ale cyklistickej Rocky si v něm plní svůj sen, což je (aspoň pro mě) hezký. (Možná ale dost prvoplánovaný...) Nevím totiž jak vy, ale já … (ne vole, nebudu potřebovat žádnou pilulku! Ne, ani to ne!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu si prošlápnout (tak nějak vod televize) Tour de France. 2.) Miluju filmy s reklamou na českej výrobek! (tak to budeš mít orgáč!) 3.) Thx za titule ,,AlienDeLaMars“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Fantastické, úžasné, dokonalé.... No dobre, dokonalé nie, scenár nič moc, ale atmosféra bola vystihnutá perfektne. Konečne film o TdF, kde si hádam každý fanúšik príde na svoje. Dej sa točí okolo celoživotného fanúšika, ktorý si po neúspechu so ženou ide splniť sen a jazdí etapy deň pred pelotónom. S tým je spojených kopu vtipných príhod, ale hlavné je, že on veľmi chce, a aj napriek určitým nezdarom sa nevzdáva a bojuje. Cornilac podal skvelý výkon. Na bike sa hodil, je sympatický a divákov bavil. Samozrejme, miera nereálnosti tam bola zjavná, hlavne pre ľudí, čo sa trochu do cyklistiky vyznajú. Ale snímok pôsobí celkovo veľmi príjemným dojmom, aj lajk sa niečo priučí. Krásy, ktoré ukazujú prenosy TdF tu neboli zachytené v takej miere, ale skôr išlo o atmosféru v pelotóne, čo sa podarilo. Objaktívne by to bolo za 4, ale ako fanúšik nemôžem inak. 5 z 5 ( Kino Film Europe, BA, za účasti režiséra) ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Ty frantíci jsou prostě blázinci, ale v tom nejlepším slova smyslu. Hlavní hrdina příběhu je chlápek, jakých běhá po planetě miliony, ničím nevyniká, život spíš v prdeli, ale snaží se ho nějak ustát a samozřejmě má v hlavě svůj velký sen. No a jak už to tak ve filmech bývá, právě o ten sen tady jde. Ze začátku jsem měl k Françoisovi neutrální vztah, ale jak příběh pokračoval, měl jsem ho víc a víc rád. A bylo to právě proto, že François nepůsobí jako filmovej hrdina, ale jako člověk z masa a kostí, jako jeden z nás. Z filmu jsem cítil i jemnou, ale o to trefnější kritiku zákulisí profesionální vrcholové cyklistiky. Vlastně vůbec jsem si občas říkal, co se stalo se sportem ? Pach peněz zvítezil na tolik, že ke sportu běžně patří doping, úplatky, vydírání, zákulisní jednání, boj o vysílací práva, jen jedna věc z něj pomalu vyprchává, prostá radost z toho že jsem něco dokázal, že jsem překonal sám sebe. To už v mnohých sportech vůbec nevidím. Krásný film, přiměřeně komediální, mírně kritický, z mnoha sympatickejma postavama (holandská rodinka forever ) je velmi příjemně koukatelný. ()

HareS odpad!

všetky recenzie používateľa

Podliezavá utopická lobotómia na divákoch, v ktorej stačí byť pasívnym fanúšikom cyklistiky, aby ste do týždňa boli uctievanou športovou modlou, bez toho, že by ste si tento status systematickým spôsobom zaslúžili. Karikatúrami nabité Francúzsko, v ktorom nenájdeme jedinú plnokrvnú postavu. Vylúhované žánrové klišé mentálne zakliesnené vo svete detí prvého stupňa základnej školy. Úrovňou humoru nepresahujúce hrané filmy o Asterixovi a Obelixovi či posledné diely série Taxi. Čisté ako máločo za poslednú dobu. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Fakt nechápem, ako sa toto mohlo ocitnúť v slovenských klubových kinách. Francúzska komerčná športová komédia, ktorá zase dokazuje, že komediálny žáner je v tejto krajine de facto dlhé roky mŕtvy. Bolo by to fajn, ak by sa nejednalo o Tour de France, pretože takto tieto preteky pôsobia dojmom totálnej amatérčiny a veď ak chcete, tak sa ich zúčastnite. Keďže je to asi najmä pre mladých Francúzov, tak tu nesmie chýbať cool černošský rapper, on má navyše byť mementom, že čierni na tour nemajú čo hľadať. Film mieri na nekalé praktiky svetovej profesionálnej cyklistiky, ale vo mne to žiadnu hrôzu nad súčasným stavom nevyvolalo. A pritom ak by sa chcelo, mohlo to byť vtipné a kritické zároveň. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčanie filmu trvalo 4 mesiace 8 hodín denne, počas ktorých bol Clovis Cornillac (François Nouel) prakticky stále v sedle. Na samotnej Tour de France 2012 smeli filmári nakrúcať iba 10 dní, pričom scéna na legendárnom vrchu Tourmalete sa točila tri dni pred prejazdom pelotónu. (Johnny.ARN)
  • Vo filme sa objavili aj legendy svetovej cestnej cyklistiky ako Laurent Jalabert a Bernard Hinault. Všimnúť si však možno aj slovenského jazdca Petra Sagana, ktorý v tom období jazdil v drese tímu Liquigas - Cannondale, ktorý bol, mimochodom, aj oficiálnym sponzorom filmu. Na tomto ročníku prvýkrát vyhral zelený dres. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (viac)

Reklama

Reklama