Reklama

Reklama

Režisér snímok District 9 a Elysium vám prináša príbeh výnimočného robota, z ktorého urobia smrtiacu zbraň... Režisér Neill Blomkamp prichádza s nadčasovým projektom, ktorý sa nepochybne zaradí medzi najvýraznejšie filmy roku 2015. Dej sa odohráva v blízkej budúcnosti, kedy sa humanoidné roboty stali novými strážcami zákona a poriadku. Sú neomylní, presní a nekompromisní. Jeden z nich je však iný. Chappie je výsledkom ojedinelého experimentu, zásadným zlomom vedeckého výskumu. Tak ako všetko, čo je na tomto svete jedinečné, aj Chappie musí bojovať o prežitie... a to aj napriek tomu, že je zázrakom evolúcie, na ktorý sme tak dlho čakali. (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (1 037)

Fr 

všetky recenzie používateľa

„MĚ NEJVÍCE ZAJÍMÁ „UI“ NA VYSOKÉ ÚROVNI. OPRAVDOVÁ INTELIGENCE. STROJ, KTERÝ UMÍ MYSLET A CÍTIT…“ /// Krávovina pro náctiletý, která má velký plus – nezdržuje kecama (bohužel je ale pěkně blbá). Sledovat, jak tři retardi a jeden génius šaškujou kolem robota, kterej svým ftipem pobaví a roztleská rozmanitý pubertální publikum, je utrpením (možná i pro toho robotka). A pak ten nevynalézavej, vohranej příběhovej motiv! Hračky jsou to moc pěkný, to jo, točit taky Blomkamp umí, ale na tohle su už starej. P.S. Odzkoušeno na huberťácích – hodnoceno starcem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět robota shánět „babský ucho“. 2.) Těším se na dobu, ve který roboti budou programovat lidi. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Režisér Neill Blomkamp už svojim filmom District 9 ukázal, že vie točiť svoje filmy tak trochu netradičným spôsobom. Tento nie je výnimkou. Tu už síce vsadil aj trochu na osvedčené herecké tváre, tie ale neťahajú prvé husle vo filme. Sigourney Weaver sa ukáže na plátne možno 4x, "milionár z chatrče" Dev Patel tiež nie je ústrednou postavou a Hugh Jackman mi pripadal ako nepodarený klon herca v nemeckých erotickýh filmoch rokov osemdesiatych. Iritovala ma (a to riadne) dvojica z hudobnej skupiny Die Antwoord. Ale možno práve toto bol presne zámer režiséra. Pohyby androida boli neskutočne skvele prevedené do reálneho pohybu a záverečná tretina filmu úspešne útočila na city. Na rozdiel od Districtu 9, ktorý som musel pozrieť až 3x, aby som mu dal 4 hviezdičky, tomuto sa to podarilo na prvý raz ... ()

Reklama

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Obsazení populární skupiny Die Antwoord dává dokonalý smysl. Snímek jakoby šel v jejich stopách. Z minutu na minutu mění nálady, vypadá ne jako úplně vyvážený mix všeho možného a přesto jakoby zrovna tohle nebyl jeho největší problém. Celá ta zápletka obtočená kolem robota, který je odsouzen k záhubě je totiž neskonale otravná. Čest tvůrcům, že na konci nezvolili jako cestu k úspěchu pláč, ale přiklonili s k podivnému happy endu. Jen díky tomu se Chappie nepřiřadí k nejodpornějším slzopudným dramatům o různých nemocech, umírajících zvířátkách či postižených dětech. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Neill Blomkamp, Terri Tatchell / Predloha: Neill Blomkamp - Tetra Vaal | Hudba: Hans Zimmer | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Media Rights Capital | Rozpočet: 49 miliónov $ | Tržby: 80 miliónov $ | Ocenenia: - || Skvelá výprava a dychberúce destinácie, z pólky podporené najguletrhajúcejšími Zimmerovkami od Dark Knighta. Blomkamp je skvelý vizionár a z časti aj režisér, kým nedojde na emócie a presah príbehu. Ako scenárista je totiž povrchňák, a akonáhle potrebuje príbeh spomaliť, vezme nožničky a chvíľky sú preč. Ako keby boli city len nutnou výplňou inak technicky neuveriteľnej práce za ešte stále najnižší rozpočet za blockbuster v Hollywoodu. Chappie je zo začiatku hravou, inovatívnou sci-fi záležitosťou, za ktorú by mal byť divák vďačný. Ale tá Blomkampová úchylka miešať detinskú infantilitu so samoúčelne sprosto-krvavým štýlom mi tentokrát nesadla, čo sa dá práve povedať aj o identickej hudbe: pólka soundtracku na hranici už zvyknutej geniality, a pólka na strane zámernej nechutnej infantility. Funkčné ako guilty pleasure pre každého? NIE. Kontroverzné? Blomkampovsky ÁNO. 50% | CineStar Černý Most Praha, 10.3.2015 | ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

SPOILER ALERT___District 9 revised v nadšeneckej transformácii low-budgetového Turbo kid do x-krát nafúknutejšieho budgetu. Inak povedané, obmieňa sa tu znova koncept transgresie ľudského vedomia v spojení s výmenou obalu/tela (District 9 poskytol plynulú metamorfózu, Chappie ponúka skokový prechod) ako potešujúci prídavok do rodiny pozdvihnutia povedomia o tom, že nie sme iba fyzické telo. Ten výrazné "iný" soundtrack v spojení s nezvládnutým vedením hercov (a žalostne zlou voľbou hereckého predstaviteľa v úlohe mladého vedca) mi pripomenul partizánske nadšenie pretavené do podoby hravej pocty určitého 80's subžánru v spomínanom filme Turbo kid. Lenže zatiaľ čo tam bola práve tá pocta a hravý odkaz nosným pilierom a skvele fungovala s obmedzeným rozpočtom, v Chappie tieto "amatérsko-nadšenecké" blbiny už ma dosť rušili. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (17)

  • Robot Chappie (Sharlto Copley) byl i skutečný, konstruktéři jej vytvořili mimo jiné s použitím 3D tiskáren. Řada záběrů tak byla natáčena krok za krokem a obešla se bez počítačových kouzelníků, kteří jen tu a tam přidali nějaký záblesk, dým či výbuch. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (viac)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (viac)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (viac)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (viac)

Reklama

Reklama