Reklama

Reklama

Režisér snímok District 9 a Elysium vám prináša príbeh výnimočného robota, z ktorého urobia smrtiacu zbraň... Režisér Neill Blomkamp prichádza s nadčasovým projektom, ktorý sa nepochybne zaradí medzi najvýraznejšie filmy roku 2015. Dej sa odohráva v blízkej budúcnosti, kedy sa humanoidné roboty stali novými strážcami zákona a poriadku. Sú neomylní, presní a nekompromisní. Jeden z nich je však iný. Chappie je výsledkom ojedinelého experimentu, zásadným zlomom vedeckého výskumu. Tak ako všetko, čo je na tomto svete jedinečné, aj Chappie musí bojovať o prežitie... a to aj napriek tomu, že je zázrakom evolúcie, na ktorý sme tak dlho čakali. (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (1 037)

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Patel jako otravný nadšenec a Jackman jako rádoby záporák? Never more! Jakmile jsou na scéně, je to k nevydržení. Navíc se do jejich pokusu o epickou linku v pravidelných intervalech montuje robot - dítě, jenž přináší buranský gangsta humor, ten naštěstí občas i funguje, ale celé to působí jako směšný paskvil. Záplava značně otřepaných životních mouder také nepotěší. Blomkamp asi předčasně senilní. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Táto tématika s oživnutými robotmi, ktoré sa snažia byť ako ľudia ma už v tomto prevedení vôbec nezaujíma, už je to dosť ohrané a aj také detské, ale predsa len sa v tomto prípade našlo viacero faktorov, ktoré ma prinútili si to pozrieť a síce s výsledkom nie som úplne spokojný, ale nemôžem hovoriť ani o sklamaní. Očakávané zápory zostali, dejovo to nemá čím zaujať, predvídateľnejšie to už skutočne ani byť nemohlo a rovnako je to celé prispôsobené teenagerskému divákovi, kvôli čomu ma ani humor moc nebavil, iba raz som sa aspoň pousmial, takže si ma to ani nemohlo výraznejšie získať. Ale zase sa tu nájdu aj výrazné klady, v prvom rade kvalitná technická stránka, vďaka čomu sa na to pozerá viac, než dobre, Neil Blomkamp to očakávane celá podáva vo svojom netypickom štýle a oceňujem aj nadmieru svižné tempo, takže som sa ani nemal kedy nudiť. K tomu musím určite pochváliť aj úplný záver, ktorý mi prišel skvelý a dokonca mal aj nejaké emócie a sadla mi aj netradičná hudba, ktorá sa tu veľmi hodila. Akcia mi prišla len obyčajným priemerom, tých pár akčných sekvencií je dobre natočených a technicky kvalitne zvládnutých, ale až na jeden nečakaný drsný moment v nej nie je moc o čo stáť. A navyše ma v nej sklamal aj eRkový rating, keďže až na ten jeden moment zostal nevyužitý. A zvláštne pocity mám z obsadenia, tých pár známych hercov, ako Hugh Jackman, Sigourney Weaver alebo Dev Patel má nakoniec menej priestoru, než som čakal na úkor podivných hlavných hrdinov, ale práve kvôli tej ich podivnosti som bol zvedavý, akým smerom sa ich postavy budú vyvíjať a tak ma nakoniec aj celkom bavili. Takže celkovo sa nejedná o nič výnimočné, ale kvôli dostatku kladov ani určite neľutujem, že som si to pozrel, slušná oddychovka. 63% ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Na úvod rád vyvrátim slová užívateľa Marigolda o tom, aby si Blomkapm dal pauzu. Nie žiadnu si nedávaj a toč Blomkapm, toč! Aj do tretice Blomkamp skvelý. Rovnako ako jeho predchádzajúce filmy District 9 a Elysium je aj Chappie plný násilia, akcie, neopakovateľného a ihneď rozpoznateľného rukopisu so značkou "Blomkamp". Ok, District 9 je neprekonaný a asi dlho nebude, ale Chapieho by som kvalitatívne prirovnal k Elysiu. Blomkamp všetkými troma svojimi filmami povzniesol žáner sci-fi. Je tu mnoho kritikov, popravde neviem, čo ste čakali od sci-fi s robotom. Kritizuje sa i účasť H. Jackmana v zápornej úlohe, no ja si myslím, že to zvládol dobre. Vo filme je jasne deliaca čiara medzi dobrom a zlom a aj preto to trochu pripomína rozprávku. Herecky nestíhali skôr gangstri Ninja a "Mama" , ale po zistení, že ide o spevákov im to odpúšťam. Čo neuhrali herecky dohnali charizmou a podivným zjavom. Po technickej stránke skvelé, nemám čo vytknúť. Chappie je skvelý, či už ako nesmelý "detský" robot, alebo neskôr ako ostrieľaný gangster -robot. Humor na túto tému mi sedel a celkovo bol vo filme fajn. Pobavil ma odkaz na Forresta Gumpa i Chappieho gangsterské ťahy. Jediný problém som videl v tom, že Chappie delil svoje sympatie a kamarátstvo medzi štyri osoby, čo môže vyvolávať dojem, že chýbalo väčšie puto medzi postavami. Zimmerova hudba opäť bezchybne šľape a ja som od filmu dostal takmer všetko, čo som od neho očakával. Teším sa na ďalší Blomkampov nárez! 80%. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Blomkampov najosobitejší film, v ktorom je najvýraznejšie cítiť jeho odkaz a vstýčený prostredník konvenciám hollywoodskeho mainstreamu. Je škoda, že jeho štýl sa v tomto prípade neprekrýva s tým mojím, pretože toto bol podľa môjho názoru výrazne film, ktorý si Neill natočil ako splnený sen, viac-menej sám pre seba, s totálnou stávkou na rebéliu a alternatívu po každej stránke - či už vizuálnej, hudobnej, hereckej, či scenáristickej. Ťažko sa mi komentuje film, ktorý priniesol niečo úplne iné ako sľuboval, navyše scenár si z nás a logiky robí "dobrý deň" a miestami je to až infantilne debilné. Ja som hlavne rád, že sa film podarilo v kinách zaplatiť a tak sa nemusíme báť o Blomkampovu budúcnosť. Snáď príde znova s ničím osobitým, ale bude točiť pre divákov, nielen pre seba.50%. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Scifi v přímém přenosu, aneb další eskapáda Blomkampa, milovníka ulítlostí. Zatímco District byl originální a Elysium alespoň technicky opulentní, Chappie nemá pořádně ani jedno, ani druhé. Sice na diváka roztomile a zároveň pěkně nablble pomrkává, ale v zásadě nabídne klišé a průměrné emoce. S hlavním robotím protagonistou budete sympatizovat jen ve chvílích, kdy roztomile říká "fuckmother", potažmo filozofuje se svým neménně roztomilým tatínkem a maminkou. Jinak je to totiž tuctovka která nemá moc co nabídnout. Akce málo, Hugh Jackman v prapodivné roli, která mu nedává moc prostoru a Sharlto Copley, místo toho aby pobíhal na place a házel svoje geniální psycho hlášky a ujeté ksichty, je v plechové bedně. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (17)

  • Film měl film být první částí trilogie, ale jeho nevelký komerční úspěch tyto plány zhatil. (NiWi)
  • Když se natáčela část filmu, ve které se Chappie začíná chovat více jako gangster, protože ti jej adoptovali a snaží se jej naučit, jak se má chovat správný drsňák, tak si Sharlto Copley, který Chappiho předehrával, stáhl kraťasy skoro pod zadek, aby se pohyboval patřičným způsobem. Samozřejmě - nic z toho pro potřeby motion capture nemusel dělat, ale on se snažil chovat co nejrealističtěji, chtěl, aby mu takové věci fyzicky pomáhaly vdechnout postavě život. (Posheidon)
  • Severoamerické tržby dosáhly 31,6 milionu amerických dolarů, celosvětové 102,8 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (viac)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (viac)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (viac)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (viac)

Reklama

Reklama