Reklama

Reklama

Po smrti otca sa štyria súrodenci (Jason Bateman, Tina Fey, Adam Driver, Corey Stoll) v rôznych zložitých životných situáciách vracajú do domu, v ktorom vyrastali, aby tu strávili týždeň pod jednou strechou spolu s prehnane starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesúrodou spleťou drahých polovičiek, bývalých partnerov i premárnených lások. Na pretras tak prichádza ich minulosť a vzťahy s ľuďmi, ktorí ich milujú a poznajú najlepšie. Ich spoločné spolužitie nakoniec vyústi v emocionálne situácie plné chaosu, humoru, lásky a vykúpenia, ktoré vie dať len rodina. Tá nás síce vždy dovádza do šialenstva, ale stále nám pripomína naše najčistejšie a najlepšie ja. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (145)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Opäť film, na ktorý treba byť správne naladený. Čo som nebol, preto ma tá rodinná disharmónia nezasiahla, prišlo mi to veľmi rozťahané a zbytočne dlhé. Ale miestami to bolo tak správne situačne vtipné, čo aspoň trochu tú napätú atmosféru odľahčilo. A Šofér má skutočne nenormálne odstávajúce uši. 2 z 5 ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Ok :D :D Bavila jsem se :) Opravdu nadmíru a hlavně to bylo tím zvláštním spojením, které byl hlavně mezi sourozenci (scéna s chůvičkou a nejmladším bratrem a sestrou) a také mezi jejich matkou, která se svými novými ňadry přišla na týdenní návštěvu :D :D Je to střelený, je to hodně zajímavé v pojetí soudržnosti rodiny, ale prostě to hezky poukazuje na to, co se nám v životě děje a každý se s tím holt "popere" jinak :D Skvělá skvadra lidí :) Sem tam skvěle sprosté, sem tam smutné a jsem ráda za ten konec - spoiler - nejsem zastáncem přímo hepáčů :D :D ()

Reklama

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Nesourodí sourozenci (4) se sjíždějí na pohřeb otce a týden musí vydržet pospolu, s matkou i starými známými v rodném městě. V počátečním chaosu možná příliš tlačí na komediální pilu, ovšem sympatické, kvalitně vyprofilované charaktery s lidsky zašmodrchanými pokrevními pouty to ustojí. Proto mě posléze zamrzelo těch několik utnutých, neuspokojivě (ne)dořešených vláken v schematickém závěru. ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Taká tá typická "Amerika" o jednej veľkej disfunkčnej rodine vo veľkom bielom americkom dome. Neurazí, no ani nenadchne. Celý príbeh "baví" hlavne vďaka súrodeneckým hádkam a ich miestami vtipným potýčkam. Keď však príde na rad rozoberanie vážnych, hlavne vzťahových vecí, stáva sa z tohto filmu nudná umelá fraška, akých sa ročne natočia stovky. Našťastie väčšinou v pravom okamihu zaznie nejaká podarená sarkastická poznámka, alebo sa udeje niečo, čo po nevýraznej pasáži vytrhne film z biedy. Aj herci sú tentokrát znesitelľný. Potešil ma najmä Olyphant v pre neho veľmi zvláštnej roly. Trochu zbytočne "presladený" záver len podtrhuje ducha tohto filmu, ktorý je podobne ako jeho hlavný hrdina nalinajkovaný, bez rizika a bez akéhokoľvek väčšieho prekvapenia, ktoré by výrazne ovplyvnilo dej. Škoda, mohlo to byť aj na viac ako len šedý priemer. 60 %!! ()

jefff 

všetky recenzie používateľa

Celkem milá, místy trapná, komedie o americké rodině, která má trochu problémy s emocemi. Hlavní postava Jasona Batemana je sympaticky civilní, ale chybí další postavy, které by film oživily. Jane Fonda mi naopak vůbec neseděla a její přehrávání mě spíš rozčilovalo. Ale ve výsledku je to film, který neurazí, ačkoliv na něj velmi rychle zapomenete. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)
  • Auto, ve kterém přijede Wade Beaufort (Dax Shepard) do nemocnice, a které ve filmu převrátí na střechu, je Jaguar E-Typ III. řada. (Laslo)
  • V knižní předloze od Jonathana Troppera vzpomíná Judd (ve filmu ho hraje Jason Bateman) na moment, kdy viděl svoji matku cvičit podle videí s herečkou Jane Fondou a při tom jí řekl, že je hezčí než Jane Fonda. Ve filmu si pak ironií osudu zahrála  postavu Juddovy matky právě zmíněná herečka. (hansel97)

Reklama

Reklama