Reklama

Reklama

Rýchlo a zbesilo 7

  • Česko Rychle a zběsile 7 (viac)
Trailer 2

V predchádzajúcom šiestom príbehu zloduch Owen Shaw (Luke Evans) obťažoval našich hrdinov tak intenzívne, že ho museli zastaviť. Aj keď ho pritom takmer pripravili o život a v kóme poslali do nemocnice. Jeho rozhnevaný starší brat Deckart Shaw (Jason Statham) sa však rozhodne, že to tak nenechá a na oplátku pripraví o život nielen ich, ale aj ich rodiny a všetkých blízkych. Bez ohľadu na to, ako rýchli či zbesilí budú. A Dominicovi Torettovi (Vin Diesel), jeho rodine a kamarátom pôjde naozaj o život, pretože Deckart je dokonalý stroj na zabíjanie, ktorý vycvičila špeciálna elitná vojenská jednotka. (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 2

Recenzie (1 372)

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 4,004 // Otvárací Víkend v USA: $147,187,040 // Z každého hľadiska slušne spracované a s polu s päťkou rozhodne najlepšia časť. Čo môžem vytknúť, je pár zbytočne prehnaných scén, ktoré kazili dojem z filmu, inak by to bola Bomba. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Nejpříjemnější je, že po minulých hrátkách s letadlem a mezidálničních skocích působí sedmička většinu času uvěřitelněji. Ne snad, že by auta s padákem nebo přechody z jednoho mrakodrapu do jiného způsobem letmo byly podle skutečných událostí, ale jakási jiskra větší živočišnosti se v nich nezapře. Snad za to může 4D zážitek, díky kterému jsem na vlastní kůži ochutnal všechny pády či vývrtky. Snad má zásluhy loučení s Paulem Walkerem, které funguje na dojemnou výbornou. Nejpozitivnější dojmy ale zanechává domácké finále, které různorodým zapojením všech zúčastněných překonává už tak dech beroucí pasáže z Kavkazu i Emirátů. Způsob přestupování, Rockova představa léčení zlomenin a v první řadě měření sil mezi Dieselem a Stathamem jsou atrakce napumpované adrenalinem až k zážitkové dokonalosti. V rovině filmů, u kterých přemýšlím nad případnými chybami až pár hodin po odeznění zrychleného tepu, tahle parta stále nemá konkurenci. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nemôžeš niekomu povedať, aby ťa miloval.“ Prvému dielu som dal 4*, ale následne sa mi páčila už len tokijská trojka a zvyšok nijako extra nie. Nemám rád, keď sú grázli a kriminálnici romantizovaní a majú plné huby kecov o sile rodiny, priateľstva, cti a odvahe. Pre mňa sú to ko*oti a nepáči sa mi, keď sú takéto agresívne nuly vydávané za vzor mládeže. Trápne? Zabite ma. Takže som bol skeptický. Nepomohlo ani úmrtie Paula Walkera, jedného z najneviditeľnejších hollywoodskych hercov. K tomu nemastný-neslaný Statham a nesympatické, premúdrené reči o etike od ľudí, ktorí každodenne porušujú zákony. Potom sa to ale rozbehlo. Hanova smrť, The Rock sa pobil so Stathamom pôsobivejšie, ako predminule s Dieselom, akcia v horách a mrakodrapoch fajn (bodaj by nie za 190 miliónov) a ako bonus cool Djimon Hounsou a cool Kurt Russell (ktorý v jednej scéne povie slovo „vec“!). Pred finále bohužiaľ tempo poľaví a všetko je napratané nelogickými kiksami (ako vedel, v ktorej sekunde má skočiť z mosta, aby trafil dron?). Našťastie v poslednej chvíli na scénu napochodoval The Rock s rotačákom, Diesel a Statham sa brutálne „poulične“ pobili a v Dominikánskej republike („Všetko bude odteraz iné.“) som si azda i troška poplakal. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle už má jen ty akční scény jinak je to takřka nekoukatelné. Zápletka, ani známky složitějšího příběhu v podstatě neexistují a tak se ve filmu jen bojuje, jezdí s auty a následně s nimi přeskakuje z mrakodrapu na mrakodrap. Tímto uzavírám tuhle kapitolu a na nic z téhle dílny se již nepodívám. 20% za precizní práci s efekty a za Stunt coordinatory. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

FF7 mal byť pôvodne film, ktorý otvorí sérii novú cestu, s novým konceptom, s novým režisérom a novými nápadmi. Osud to však chcel inak a James Wan, režisér známych a medzi horror-fans obľúbenými strašidelnými snímkami si však až v príprave tohto filmu prešiel skutočným peklom. Musím však povedať, že nech boli plány akékoľvek, tvorcovia sa s tým vyrovnali vskutku znamenite. Očakávania boli skromné, ale na výsledku sa tragické udalosti takmer nepodpísali. Celé to dýcha zbesile preexponovanou bang-bang atmosférou šiestej časti, lokalita strieda lokalitu, akcia akciu, za ktorou ide ďalšia akcia, až sa strácate v príbehu, pretože je takmer všade len akcia, občas sentimentálna scénka na tému "rodina", po nej znova akcia, občas nejaké sexi kočky, ale aj to je vlastne akcia, pretože tie sexi kočky fightujú navzájom! OMFG! Otáčky mozgových závitov nechajte ísť na voľnobeh a nechajte sa unášať rýchlou a zbesilou jazdou skvostných dialógov, trefných hlášok a vyšperkovaných akčných sekvencií, či vo forme autonaháňačiek, prestreliek alebo bitiek, a či už je to na betóne alebo vo vzduchu. Obsadenie skvostné, kamera a strih bezchybný, hudba labužnícky vyberavá - čo viac si môže fanúšik série a žánru môžu priať? Snáď len pokračovanie série, ktoré by som ešte pred premietaním považoval za chrapúnstvo voči Paulovi Walkerovi, ale teraz si myslím, že možno práve toto by bolo jedno z jeho posledných prianí. No a na záver teda klobúk dole pred decentnou a dojímavou rozlúčkou s Paulom, naozaj som nečakal tak intenzívny záver. Tvorcovia si dali naozaj záležať a bolo cítiť akési magické prepojenie a Vinove slová o rodine počas filmu dostávali neskutočne reálny feeling. Mrazivo srdcervúce! 85%. ()

Galéria (142)

Zaujímavosti (88)

  • Zápas v americkém fotbalu, který sleduje Hobbs (Dwayne Johnson) v nemocničním pokoji na TV, je záznam zápasu univerzitní ligy mezi týmy Miami Hurricanes a Florida State Seminoles z 16. 11. 1991. V něm můžeme vidět přímo Johnsona, který byl tehdy hráčem týmu, jak v dresu Miami "sackuje" quarterbacka soupeřova týmu ("sack" je označení pro situaci, kdy je quarterback sražen nebo vytlačen mimo hrací plochu). (BS)
  • Prvý film zo série, ktorý v kinách dosiahol tržby miliardu dolárov. (Zeker)

Súvisiace novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (viac)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (viac)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (viac)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené