Reklama

Reklama

Lo strano vizio della Signora Wardh

  • Španielsko La perversa señora Ward (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Julie se se svým manželem Neilem vrací z New Yorku do Vídně. Zrovna v tu dobu řádí ve Vídni sériový vrah, který si za oběti vybírá mladé ženy. Na jedné párty Julie potkává svého dřívějšího sadistického milence Jeana a dostává podezření, že právě on by mohl mít s tajemnými vraždami něco společného. (Chatterer)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (64)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Giallo s krásnou Edwige Fenech, ktorá nemá problém ukazovať sa nahá a navyše hrať nymfu bez problémov podvádzajúcu manžela s dvoma milencami. Tým zlými tu ale budú nakoniec iné postavy a my budeme po celý čas Edwige držať palce. Komplot je možno zbytočne komplikovaný, pointa filmu je ale vydarená a dnes na ňu príde možno úplne každý, ale ak by bola iná, tak film by bol v konečnom dôsledku sklamaním. Tých vrážd typických pre giallo je tu tak akurát. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Tých negatív je celkom dosť... Minimálne zlé herecké výkony (takmer všetkých a hlavne u manžela Julie je to vyslovene iritujúce); dialógy a tupé vysvetlovanie (nielen) v závere, takmer pokorujúce hranicu demencie; subjektívne aj taliančina na ktorú som alergický; a značne samoúčelná nahota, ktorá je v réžií Martina zároveň pozitívom, keďže jej estetické hodnoty z nej robia viac než len soft porno, aj keď to tak miestami nevyzerá (hovorím miestami, pretože čo tomu Martino pridáva, o to ho herci vzápätí oberajú). Niektoré z týchto negatív mi vadili viac, niektoré menej, nakoniec ale aj tak dávam slabšie štyri hviezdy, pretože je to skrátka výborne natočené. A nudiť sa pri tom nedá ()

Reklama

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

To čo mi na starších filmoch podobného žánru zvykne vadiť, tu bolo práve najväčším pozitívom. A teda vraždenie, alebo akčné scény ako také. Tie boli totiž zvládnuté väčšinou výborne, hlavne vďaka kreatívnej kamere. Ale záverečné rozuzlenie za pomoci vysvetľovania na mňa pôsobilo už trochu smiešne. Preto je moje hodnotenie napokon iba takto mierne nadpriemerné. Ale musím uznať, že toto zoznamovanie sa s giallom bolo pre mňa príjemným prekvapením. A to nielen kvôli fascinujúcej kráse herečky v hlavnej úlohe. ()

arie 

všetky recenzie používateľa

Sergio Martino, meno, ktoré si vďaka tejto snímke budem pamätať už navždy, stvoril giallo, ktoré bez najmenších problémov prekonáva všetko, čo som doposiaľ videl od Argenta či Fulciho. Vizuálne úchvatné až snové aranžmá ma doslova vtiahlo do príbehu, ktorý je krásne napínavý a krásne zamotaný. Krásna a skvelá je taktiež Edwige Fenech v hlavnej úlohe a rovnako jej mužskí kolegovia – charizmatický George Hilton a násilnícky Ivan Rassimov, keď si spomeniem na niektoré dubiózne herecké výkony z filmov dvoch vyššie spomínaných talianskych hororových majstrov, je pre mňa záhadou, ako dokázal ich menej známy žánrový súputník natočiť takto enormne pôsobivú záležitosť. Grandioso Signore Martino ! ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Strhujúco natočená, napínavá, vkusne ozvučená priemerná nudapláž s nezmyselne prekombinovaným záverom, ktorý predstiera rafinovanú inteligentnosť a ako sa zdá, väčšinu hodnotiacich aj úspešne oklamal. Ak ponechám tri hviezdičky, budem ešte milosrdný. Iní by na mojom mieste za spomínaný záver ešte strhli. Ďalší Martino bude snáď lepší. 60% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v rakouské Vídni. (Epistemolog)

Reklama

Reklama