Reklama

Reklama

VOD (1)

Mercy je napínavý nadpřirozený thriller, který odkrývá dávná rodinná tajemství. Dva problémoví bratři se vydají společně se svou matkou do odlehlého domu, aby se tu postarali o babičku. Snaha pomoci jim ale přinese nečekané pře- kvapení v podobě děsivých tajemství, která jejich babička dosud skrývala. (Bontonfilm)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (73)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Tomu klišé, jak zle dopadajú filmofania Kingových poviedok sa radšej vyhnem, keďže som videl väčšinou tie najvydarenejšie; Mercy by patrila niekam do stredu. A možno aj nižšie. Ona forma je nevýrazná, obyčajná, jak Tv film. Spočiatku evokujúc nostalgický príbeh z dediny, prejde k psychológii, ktorej sa venovať ani nezačne, až ku strašeniu, ktoré mu nejde. Tretia hviezda za nápady. V A-čku to mohla byť pecka ()

tatanapope 

všetky recenzie používateľa

Film má lehce temnou atmosféru a snažil se být děsivý, co mu jen síly stačily. ale na úkor této snahy, to občas působilo, až komickým dojmem. Baba pobodá chlapa nožem a ten vypadá, jako by ho potkali spíš mozkomorové z Harryho Pottera a vysáli ho do sucha, tak že bůh ví s čím to ta bába udělala tu úmluvu, než dostala svou kouzelnickou knihu na oplodnění. Každopádně v maskérně se asi vyřádili, ale tenhle snímek byl tak trochu tragédie, pro vnímavého diváka. Do teď mi např. nejde do hlavy, proč měla ta paní v posteli tolik rukou, když Hastler měl dost evidentně pařáty jen dva a blikací vlk na zahradě naprostá rárita nakonec, to už se snad na to měli raději vysrat, nechat někoho zavýt do ticha a bába se mohla zděšeně zdekovat tak jako tak a vypadalo by to lépe. Viděno v rámci Seznamte se s.../Stephen King ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Rebecca prichádza s partnerom a dvoma synmi do starého rodičovského domu, aby sa postarala o svoju ťažko chorú matku. Nakoľko má mladší so synov, George, babku nadovšetko rád, neustále na ňu dohliada. Ako jedinému sa mu odstupom času podarí získať je pozornosť natoľko, aby na neho neútočila a rešpektovala jeho pokyny. Po pár dňoch nachádza George so svojim bratom záhadnú knihu bez textu či obrázkov. Jeho slzy po dopade na "holé" stránky, spúšťajú sled udalostí, ktoré odkrývajú dlhoročné rodinné tajomstvo. Ich babička Mercy totiž nie je chorá, ale ... Herecké obsadenie dostatočne nalákalo diváka. Nedá sa inak, len s jedným s užívateľov - súhlasiť. "Mercy" je naozaj jeden z mála originálnejšie spracovaných "possession hororov", aj keď až na samotný záver, ktorý sa v určitých momentoch nevyhol lacnému vizuálu, neobsahuje mimoriadne hororové prvky. Je to skôr také dobré, mysteriózne fantasy, vhodné najmä pre ženy a deti. Napriek tomu, že príbeh potešil a záverečná 15 minútovka ponúkla toľko očakávanú atmosféru, vyššie ako 50% to nebude. ()

Hellknight12 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia Kingovka. Predlohu bohužiaľ nepoznám. Ako nápad a aj príbeh je slušný ako u každej Kingovky ale slabé spracovanie. Herci a aj ich výkony sú fajn. Najviac mi prekáža dĺžka, ktorá je príliš krátka. Film má cca 80min. Sakra prečo to nenatiahli. Príde mi to príliš urýchlene. Atmosféra filmu je síce fajn ale to je málo, keďže príbeh má naviac. Atmosféra sa síce rozbehne ale až ku koncu filmu a až je aj koniec. Veľkú časť sa zaoberá históriou, ktorá nie je využitá na maximum a dosť veľká časť sa zaoberá charaktermi postáv, za čo som rád ale pri tejto dĺžke je to natiahnutá časť s charakterami. Film môžem odporučiť ale iba v prípade, že nemáte čo pozerať. Celkové hodnotenie za mňa je 50%. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Film "Mercy" je adaptáciou poviedky "Gramma", ktorú napísal americký spisovateľ Stephen King. V roku 1985 vyšla v zbierke "Skeleton Crew". Ku tomuto snímku som pristupoval tak, že som si po dlhom čase znova prečítal poviedku a následne si pustil film. Maestro King napísal nepríjemne strašidelný komorný príbeh. No scénarista Matt Greenberg a režisér Peter Cornwell literárnu predlohu úplne preinačili, celé to zbytočne a hlúpo prekombinovali a tak z toho vznikol nudný a nezaujímavý film. ** ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie ve městě Los Angeles. (Terva)
  • Ústav pro seniory, ze kterého odvážejí Babičku, má jméno R. L. Flag. Je to jméno postavy z Kingova románu "The Stand". (Terva)

Reklama

Reklama