Reklama

Reklama

Prvých 100

(seriál)
Trailer 4
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvorcovia:

Jason Rothenberg

Predloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrajú:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(100)

Pred 97 rokmi nukleárna vojna zdecimovala Zem a zničila celú civilizáciu. Prežilo len 400 obyvateľov 12 medzinárodných vesmírnych staníc, ktoré boli v tom čase na obežnej dráhe. Odvtedy sa vo vesmíre narodili tri ďalšie generácie a celková populácia sa rozrástla na tisíce. Týchto 12 staníc sa navzájom prepojilo, vznikla akási "Archa", ktorej jediným účelom je, aby ľudstvo prežilo. Život na Arche je zložitý, obyvatelia sú prísne kontrolovaní, všetko je na prídel a za akýkoľvek zločin je tu možné uložiť trest smrti - ak nemáte menej ako 18 rokov. Život vo vesmíre je však čoraz ťažší a reálne hrozí, že Archa vymrie. V zúfalej snahe zabrániť vyhynutiu ľudstva, je skupina 100 mladistvých väzňov tajne vyslaná na Zem aby zistili, či je na planéte opäť možný život. Títo mladí ľudia doslova zdedili Zem a teraz musia čeliť náročným rozhodnutiam o živote, smrti a pokračovaní ľudského pokolenia... (TV Dajto)

(viac)

Videá (116)

Trailer 4

Recenzie (331)

David.Darco 

všetky recenzie používateľa

Jedná sa o skvelý seriál, s dobrým "tvúrčím tímom. Kto z nás si neprial aspoň chvíľu byť v postapokaliptickom svete ? Seriál ponúka pestrú paletu vharaktoerov ktoré si vás raz získajú a inokedy zasa stratia vašu priazeň. Každopádne je to seriál ktorý ma neskutočne baví. Po 1.a 2. Sérii 90% 1.Séria - 80% - je mi jasné, že prvá séria mala za úlohu upútať diváka. Každý diel končí akýmsi menším cliffhangerom alebo ako to nazvať. Každopádne rodí sa nám skvelý seriál. 2. Séria - 100% Vynikajúca séria, ktorá mení všetko, čo sme o seriáli vedeli. Všetko je zrazu iné, konflikty sa šíria jeden za druhým. Riešenia jednotlivých konfliktov sú však často ešte zvláštnejšie a o to zaujímavejšie. Vynikajúca zápletka, vynikajúce Mid Season finale a posledné 4 časti boli všetky dych berúce. Ešte som nevidel aby 4 epizódy pripravovali v rovnakom tempe (akoby) predposlednej časti diváka na finále. Je to tým, že nie je všetko ružové. Stále sa objaví sebemenšia chyba ktorá mení celý dej. Predposledná časť, ale hlavne GRANDFINALE ma odrovnali. Knocking on Heavens door úžasné! ()

MoiJe 

všetky recenzie používateľa

S02e01: Prvú sériu som prestala pozerať cca v polke, pilota druhej som si pustila viacmenej aby som zistila, či sa niekam posunuli. Tož posunuli, nie že nie, ale každodenné starosti sú okolo a okolo stále o tom istom. // Zatiaľ do s01e04: Neveľmi bystrí teenagere delikventi v podivnom lese. A nezhodnú sa ani len na tom, čí sa zostávajúcich pár stovák ľudí s nimi na planétu zmestí alebo je lepšie stať sa onedlho 100% žijúcich ľudí. Ale uznávam, zatiaľ sa na to pozerá dobre. :) ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál som si pozrel až po jeho skončení, má 100 epizód a zaujal ma natoľko, že po jeho dopozeraní som si ho okamžite pozrel znova 2x. Nepreháňam. Netvrdím že je to niečo svetoborné. Ani že to zaujme každého. Cítiť trocha Bčko. Ale mňa proste strašne bavia filmy a seriály, ktoré sú buď z budúcnosti alebo postapokalyptické. Môže byť lepší a zaujímavejší obsah? - Na Zemi vybuchli atómovky, len zhruba 3000 ľudí uniklo záhube tak, že odleteli na 100 rokov do vesmíru a po návrate na Zem zisťujú, že na Zemi nie sú sami... Každá séria je akoby o niečom inom, o bojovaní o život s niečím iným. Hlavná postava je sympatická a v originále má sexi chrapľavý hlas. Mojou najobľúbenejšia postava bola Lexa, v neskorších sériách Eko. Hlavne keď sa ostrihala jej to pristalo. Seriál odporúčam a verím, že ostanete závislí rovnako ako ja. Len tomu dajte šancu. (10.2.2022) ()

LND 

všetky recenzie používateľa

Je to v podstatě teenage post-apo příběh o povedené partičce, která rozvrací a ničí jednu dobře fungující společnost za druhou. Scénář je při nejmenším pozoruhodný, jelikož kadence hlášek a slovních obratů jako „I’m in“, „I got this“, „my people“, „your people“ a „it doesn’t have to be like this“ je skutečně na úrovni stropu. Zrady, podrazy, výměny stran a dramatické míření zbraněmi do všech směrů jsou rovněž na denním pořádku, jako by se nechumelilo. Všechny ty „nečekané“ zvraty obvykle ústí v nekonečné zástupy mrtvol a potoky krve. Dokola se všichni permanentně ujišťují, že dělají správnou věc nebo že jim záleží na tom či onom. Myslím si, že pro nejlepší zážitek z tohoto seriálu musí člověk co nejdříve vypnout mozek. Je to celý tak brutálně našlapaný a cool, že vůbec nevadí, že je to jeden velkej nesmysl. ()

viperDavid 

všetky recenzie používateľa

První série byla průměrná s pěknýma holkama a testostoranama přesicenýma pitomcema. Ve druhé se zamilujete do osob co jste v první nesnášeli a začnete nesnášet ty co jste milovali. Jedna z nejhlavnějších postav Eliza Taylor vypadá dobře, ale neumí moc hrát a ty její pohledy do "neznáma" jsou místama k smíchu. Herecky zdařelejší jsou "Octavia a Raven" tak snad jim to vydrží ()

Galéria (1 747)

Zaujímavosti (42)

  • Poté, co se ve 4. epizodě 2. série "Many Happy Returns" lidé z archy dostanou na Zem, nacházejí přistávací modul. Abby (Paige Turco) vyryje nožem vzkaz pro Clark (Eliza Taylor) na modul. Když však Clark vzkaz najde, není vyrytý nožem, ale je napsán křídou. (Denila)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Alors On Danse“ od Stromae. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „Someday“ od Flipsyde a na konci zase „Into The Black“ od Chromatics. (Duoscop)

Reklama

Reklama