Reklama

Reklama

Samotársky barman Bob Saginowski (Tom Hardy) pracuje v jednom z brooklynských barov, v ktorom si newyorskí gangstri uschovávajú špinavé peniaze. Jediné, čo sa nesmie stať, je to, aby ich niekto ukradol. Keď sa Bob vďaka svojmu zamestnávateľovi a bratrancovi Marvovi (James Gandolfini) zapletie do nevydarenej lúpeže, ocitne sa uprostred policajného vyšetrovania, ktoré zasahuje do jeho minulosti. Bob, ktorého vybrané spôsoby ostro kontrastujú so špinou brooklynského prostredia, musí spolupracovať nielen so svojou rodinou a priateľmi, ale aj s nepriateľmi, nech to stojí čokoľvek. Čečenský gangster Čovka (Michael Aronov) dáva Bobovi s Marvovi úlohu, aby ukradnuté doláre rýchlo našli. Situáciu Bobovi komplikuje nález dobitého psa, jeho pôvodný majiteľ Eric Deeds (Matthias Schoenaerts), okatá susedka Nadia (Noomi Rapaceová) a predovšetkým detektív Torres (John Ortiz), ktorý vyšetruje brooklynské zločiny a je mu neustále v pätách. (TV JOJ)

(viac)

Videá (17)

Trailer 1

Recenzie (396)

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Zhlédnuto v kině. The Drop je jedním z těch filmů, které nikam nespěchají, kteří se nesnaží hrát na tempo, ale spíše na příběh a zajímavé postavy. Je to taky film, který vás chytne a nepustí až do konce. Jediný důvod, proč tomuto snímku nedám plný počet je, že potřebuju druhé zhlédnutí, abych si potvrdil pár detailů v příběhu. Nicméně už ten fakt, že se na druhou projekci těším a že tohle neberu jako "nezbytné" zlo, o něčem svědčí. Navíc Noomi Rapace a Tom Hardy tvoří roztomilý pár, který má hodně roztomilé štěňátko. 80 %. ()

Krouťák 

všetky recenzie používateľa

"Poklidná gangsterka" s minimem násilí - přesně typ role, díky které James Gandolfini proslavil ikonu žánru (a mou srdcovou záležitost) jménem Tony Soprano. V mých očích tentokrát trochu nezvykle na druhé koleji až za skvělým Hardym, ale když jsem to překousl já, vy můžete taky ;). Poklidné tempo v podobných dílech není pro každého a film sám o sobě vyloženě nevyčnívá z řad nadprůměrných, po všech směrech kvalitativně zvládnutých žánrovek, nicméně pocitově prostě musím jít do plných - 90%. R.I.P. Jamesi ! ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Spoiler "Tom Hardy najde v popelnici psa, pracuje v baru a seznámí se s Noomi Rapace a v závěru zastřelí jejího expřítele, který chce psa, Noomi i vybrat barovou pokladnu." O moc víc toho ve filmu není. Mě to tedy ke štěstí nestačilo. Hardy předvádí nejslabší výkon své kariéry a to jsem vlastně celý film čekal kdy se to konečně rozjede. Nerozjelo. 50% ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nie som obdivovateľom Forresta Gumpa a tak u Špinavých prachov môžem hodnotiť iba to, že som pri ich sledovaní, ani v neskorej nočnej hodine, nezaspal ešte pred záverečnými titulkami. Počas celého filmu som sa snažil pochopiť zvláštne správanie sa, čudné dialógy a nakoniec i nevhodne zvolený jazyk. Nepodarilo sa. Ale ako rozprávočka pred spaním to celkom ušlo. Z hercov ma zaujal James Gandolfini, i keď Noomi vyzerala o čosi lepšie. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Víc Toma Hardyho, prosím, víc! Uhrančivý herecký výkon, kdy celá jeho role je odehrána jakoby v transu. Ten ještě zdůrazňuje magicky pomalé plynutí děje a neodvratnost přicházející katastrofy, čirá artová oldschoolově laděná gangsterka, která mi atmosférou připomněla předloňský hit Drive, stejně atmosférická rezonance původního žánru nezkalená nánosy akčních scén... ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)

Súvisiace novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (viac)

Reklama

Reklama