Reklama

Reklama

Úspešný právnik Hank Palmer (Robert Downey Jr.) dostane správu o tom, že zomrela jeho matka. Z veľkomesta sa preto vracia po dlhej dobe naspäť domov, kde prežil detstvo a kde dodnes žije aj jeho odcudzený otec, dlhoročný malomestský sudca Joseph Palmer (Robert Duvall). Ten je podozrivý zo spáchania vraždy. Palmer sa rozhodne, že aj napriek komplikovanému vzťahu s otcom zistí pravdu a v priebehu pátrania obnovuje spojenie s rodinou, od ktorej pred rokmi odišiel. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (577)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Zhodnem sa s mnohými na tom, že scenár nie je tak premakaný, aby film musel mať 141 minút, ale na druhej strane je tu miesto pre kus hereckej práce, ktorú kvalitne odviedli hlavne R. Duvall a "Ironman" R. Downey Jr. Pre B. B. Thorntona sa veľa miesta nenašlo, ale bol rovnako fajn. Neviem koľko filmov ešte stihne R: Duvall ešte natočiť, ale bude mi za ním smutno. Vo svojom veku hrá excelentne, preto dúfam, že ešte stihne niečo veľké. Film nie je ani tak drámou zo súdnej siene ako skôr filmom o vzťahu otca a syna a aj preto je táto linka oveľa silnejšia než tá v súdnej sieni. Scenár rezervy má, ale za výborné herecké výkony sa prikláňam k štyrom hviezdam. 70%. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Některý věci jsou pro mě naprosto nepochopitelný. Jak je možný, že je k dispozici docela zajímavej příběh a k tomu hodně silná herecká sestava a někdo z toho ve finále uplácá takovou sračku, která by byla vhodná snad jako epizoda do nějaký telenovely? Patrně pan režisér, kterej má jinak na kontě samý komedie, dramata prostě neumí. Tohle je bohužel totálně nevyužitej potenciál. Jinak z toho filmu ani nebylo jasný, jestli Robert Duvall toho cyklozmrda teda přejel, nebo ne. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

V tomto filme sa zišli najmenej štyria výborní herci, medzi ktorými dominuje veľký herec vedľajších úloh - Robert Duvall. Mohol sa pokojne volať ako ten starší český film - Návrat strateného syna. Prostredie súdov a rodinné vzťahy sú častým námetom amerických filmov. Až takým častým, že ich je po čase dosť ťažké od seba odlíšiť. Tých 141 minút som bez problémov prežil, horšie bolo, že som mal na konci pocit zmarenej príležitosti. Je vinou režiséra i scenáristu, že nepremenili výborné vstupy (herci a 50 miliónový rozpočet) do adekvátneho výstupu. Viackrát som mal z ich práce pocit, že film nedokázali udržať vo svojich rukách a ten sa im chaoticky rozbehol nežiaducimi smermi. Škoda, mohlo a malo to dopadnúť úplne inak. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Staré křivdy, složité vztahy mezi otcem a jeho syny zasazené do prostředí maloměstské soudní síně... THE JUDGE hraje díky svému prvotřídnímu obsazení vícméně najisto, dívá se na něj příjemně od začátku do konce, když chcete tak samozřejmě i dojme, ALE chybí mu nějaké to ostří, něco, co vám rozechvěje krev v žilách, co vás nadchne, překvapí... Tak ta chuť na pořádný emocionální zážitek prostě vyšla do prázdna, nehledě na Downeyho standardní uhrančivý čaroswag. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $50miliónovTržby USA $47,119,388Tržby Celosvetovo $83,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ ďalšia súdna dráma a opäť dosť kvalitne podaná, má čo ponúknuť, niekoľko silných momentiek, nehrá sa tu až tak priamo na city ako by sa spočiatku zdalo /70%/ ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (21)

  • Keď Hank (Robert Downey Jr.) raňajkuje v reštaurácii pred odchodom na matkin pohreb, na mieste fúzov má strnisko. O pár minút neskôr na cintoríne vidíme Hanka hladko oholeného. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (viac)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (viac)

Reklama

Reklama