Reklama

Reklama

Úspešný právnik Hank Palmer (Robert Downey Jr.) dostane správu o tom, že zomrela jeho matka. Z veľkomesta sa preto vracia po dlhej dobe naspäť domov, kde prežil detstvo a kde dodnes žije aj jeho odcudzený otec, dlhoročný malomestský sudca Joseph Palmer (Robert Duvall). Ten je podozrivý zo spáchania vraždy. Palmer sa rozhodne, že aj napriek komplikovanému vzťahu s otcom zistí pravdu a v priebehu pátrania obnovuje spojenie s rodinou, od ktorej pred rokmi odišiel. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (578)

classic 

všetky recenzie používateľa

Režisér - Dobkin, je tvorcom komédii, drámy nie sú jeho parketou, pričom, ak sa bude viacej snažiť, môže rovnako dobre zvládať - obidva žánre, mieša tu vzťah otca / syna, ktorí sú si navzájom odcudzení, kde sa pritrafí nepríjemná situácia zo strany otca ( Omylom, či naschvál zrazí a usmrtí človeka, ktorého pred 20. rokmi poslal do chládku za vraždu, teraz je ten chlap vonku, natrafia na seba v obchode, staré rany sa nezahojili... ), vlastne tých nepríjemných situácii je viac, zomrela mu žena. Otec je SUDCA, a to už úctihodných 42. rokov, má rakovinu. Syn prichádza kvôli pohrebu matky, a tak sa zdrží, do toho vojde tento incident. Syn je právnik, ktorý bude obhajovať otca. Tak najprv : vzťahy : otec / syn VERSUS klient / obhajca, mieša sa to spolu, a tak ani na jedno - nie je potrebný čas, zdalo sa mi, že snímok sa chce v prvom rade sústrediť na ich komplikovaný - medziľudský vzťah. keď si k sebe nájdu pochopenie a úctu, po tých premrhaných rokov, kedy ani nevedel, že má vnučku, možno aj vedel, ale ešte ju nikdy v živote nevidel ! Film má dvoch výborných hercov: Veterána a Iron Mana. Robert Duvall predvádza fantastický výkon, má dostatok skúseností s rôznymi režisérmi, David Dobkin patrí medzi tých slabších. Robert Downey Jr. , má zaujímavú minulosť, ako jeho postava, z ktorej sa poučil a dokázal sa postaviť pevnými nohami späť na Zem, Bobovi - viac svedčia charakterné úlohy, ako klasické - výplachy mozgu, tiež uznávam jeho výkon. Kamera - J. Kamiňski, Spielbergov - dvorný kameraman, zakotvil mimo klasický prístav ? Hm... to je len na prospech veci, nejaká úžasná práca kamery - nie je, asi len pri záberoch tornáda, či prezeraní si archívnych záberov. Zhrniem to tak, že je trestuhodne nevyužitý potenciál, ktorý pri 2. a pol hodiny - občas kríva, slabšia réžia, ktorá nevie, čo skôr, dvaja výborní Róbertovia, zaujímavá téma. Len toto všetko je na pol plyne, nedotiahnuté... ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Nic moc scénář, nevýrazná režie, zato velké ambice a přepálená stopáž. Takže jediné, kvůli čemu stojí za to tenhle film vidět, jsou výborní herci. Tím zdaleka nemyslím jen dvojici Robertů v hlavních rolích, protože oživit své papírem šustící postavy dovedla celá řada dalších herců i na mnohem menším prostoru. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Úmorné, takmer 150 minút kolosálnej nudy. Netvrdím, že by sa tu nenašli zárodky rodinnej drámy, no bolo to utopené v tak veľkom oceáne vaty pozostávajúcej z nudných rečí a nezáživných situácií až hrôza. A to dobré, čo by sa tu z pohľadu drámy našlo bolo na záver sprznené nátlakovým sentimentom tak veľkým, až sa mi na tom chcelo smiať, aj keď to v konečnom dôsledku malo byť smutné. Herci všetko nezachránia, Duvallov výborný výkon bol v tomto prípade len takým osamoteným výkrikom do tmy. Podpriemer. 40/100 ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Nebýt skvostných hereckých výkonů Roberta Downey Jr. a Roberta Duvalla, bylo by to o poznání slabší. Ale tihle dva předvedli to nejlepší, co v nich je. Velmi mile překvapil také Billy Bob Thorton, který i na miniaturní ploše, kterou dostal, vystřihl prokreslenou postavu jak z partesu. Potud bez výhrad._____ Uvedení do děje trvá asi hodinu, která není vždycky právě záživná - to je tak na tři hvězdy. Konec, žel, sklouzne k tradičnímu americkému patosu, kdy se rozhádaná a vinami minulosti bičovaná rodina dá opět dohromady - sorry, ale to je max. na dvě hvězdy, protože je to vyděračské klišé. ___Ale střední část, kdy se soudní drama mísí dohromady s psychologickým, kdy se postupně odhalují skryté motivy a dávné prohřešky, jejichž důsledky stále ovlivňují životy všech, to jsou nejlepší momenty filmu. Příčina stíhá následek, noříme se stále hlouběji do rodinné minulosti a na světlo vyplouvají činy, které i po letech zraňují oběti i viníky. Mnohovrstevnatý řetězec nenápadných rodinných tragédií, které formovaly charaktery otce, jeho synů a přenášejí se i na lidi v jejich okolí. Tahle pasáž je na silné čtyři hvězdy - napínavá, dojemná a drásavá. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Až prekvapivo dobré. Príbehovo silné, zaujímavé a pútavé, obzvláštne keď je tu taký vynikajúci casting. Emócie sa s plátna nasilu nevylievajú, čo je veľké plus, ale ani nechýbajú, o to sa zas postaral Thomas Newman s jeho hudbou. Ako je zvykom v Iron Manovkách, Downey väčšiu časť zastrešuje svojou charizmou, ale aj vedľajšie postavy si pri ňom dokážu ukrojiť svoj kúsok v príbehu a v samotnom závere zaujímavo rozdať karty (perfektný Billy Bob Thorton). 89% - 4* ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (21)

  • Když si Hank Palmer (Robert Downey Jr.) vyjede okolo 70. minuty na kole, má na sobě tričko skupiny Metallica z jejich studiového alba ".....And Justice For All" (Spravedlnost pro všechny) z roku 1988. (Terva)

Súvisiace novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (viac)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (viac)

Reklama

Reklama