Reklama

Reklama

Úspešný právnik Hank Palmer (Robert Downey Jr.) dostane správu o tom, že zomrela jeho matka. Z veľkomesta sa preto vracia po dlhej dobe naspäť domov, kde prežil detstvo a kde dodnes žije aj jeho odcudzený otec, dlhoročný malomestský sudca Joseph Palmer (Robert Duvall). Ten je podozrivý zo spáchania vraždy. Palmer sa rozhodne, že aj napriek komplikovanému vzťahu s otcom zistí pravdu a v priebehu pátrania obnovuje spojenie s rodinou, od ktorej pred rokmi odišiel. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (578)

vteco 

všetky recenzie používateľa

I bez toho superhrdinského obleku to jde. Jak Downey Jr., tak i Duvall ukázali jak velcí jsou to herci a většina kladného hodnocení, je zde na místě právě díky nim. Jejich příjemně propracované postavy jim jsou šité na míru a do příběhu ladně zapadají. Právnické nebo chcete-li soudní drama, které skrývá dostatek emocí, překvapení a dokonce i vtipu. Co ovšem trošku kazí celý dojem je ta natažená stopáž, určitě by neuškodilo lehké prostříhání. /75%/ (Kino - Prom.) ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $50miliónovTržby USA $47,119,388Tržby Celosvetovo $83,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ ďalšia súdna dráma a opäť dosť kvalitne podaná, má čo ponúknuť, niekoľko silných momentiek, nehrá sa tu až tak priamo na city ako by sa spočiatku zdalo /70%/ ()

Reklama

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Najväčšou prednosťou tohto filmu je myslím, jeho herecké obsadenie, ktorému kraľujú hneď dvaja Robertovia. Práve strhujúce výkony obidvoch spomínaných pánov totiž posunuli moje hodnotenie tohto filmu z kolónky priemerný do kolónky mierny napriemer. Samotný námet filmu nie je zlý ale mám pocit, že scenárista sa príliš rozpísal a potom sa nemožno réžii čudovať, že miestami vznikali hluché a zbytočné pasáže, ktoré film zbytočne naťahujú. Mne osobne síce jeho dĺžka neprekážala, ale zároveň som si vedomá, že pár prestrihaných scén by tomu dodalo väčší šmrnc a potom by to bola vzťahová dráma ako sa patrí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

V právo nevěřím, v nezávislost soudce už vůbec ne, ale rozhodně věřím, že když se sejdou ve filmu pánové Downey s Duvallem, a dají vyniknout svým arogancím, tak se u toho budu bavit. To se i stalo, bylo to vynikající, ale s přibývajícím účinkem nádorů se z toho stala nepříliš zajímavá rodinná taškařice, kterou změnilo v komedii rozhodnutí soudu založené na domněnce obviněného. To je celkem nářez i ve státě, kde spravedlnost zajišťuje justiční mafie a při nezajímavých fair play soubojích má pravdu ten, který si zaplatí dražšího právníka. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Jejda to bola nuda. Zo Sudcu až príliš kričí: "chcem Oscara!" a "nie som len Iron Man!". Čo o to, Downey je vcelku sympaťák. V zásade bez problémov zvláda utiahnuť vážnu úlohu. Ale je to dlhé, predvídateľné, akosi rutinne a nezáživne zrežírované a (okrem strašne realistickej scény zo sprchy) zabudnuteľné. Downey bez Marvelu nemá výtlak, takže pri rozpočte 50 miliónov film na celom svete nezarobil ani 85. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (21)

  • Hankův (Robert Downey Jr.) moderní dům, který se má nacházet v Chicagu, stojí ve skutečnosti v Bostonu. Vilu navrhl architekt Charles Rose. (Lucasion)
  • Joseph Palmer vo filme hovorí, že má sedemdesiatdva rokov. Robert Duvall bol v čase uvedenia filmu o jedenásť rokov starší a vo veku osemdesiatštyri rokov sa stal vôbec najstarším kandidátom na Oscara za svoj výkon. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (viac)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (viac)

Reklama

Reklama