Reklama

Reklama

V roku 2010 bolo pri banskom nešťastí v Čile zaživa pochovaných 33 baníkov. Na ich vyslobodení potom celých 69 dní pracoval dňom i nocou záchranný tím, zatiaľ čo ich rodiny i svet čakal na akýkoľvek záblesk nádeje. Napätie rástlo aj v dusnej horúčave 200 poschodí pod zemou, kde čoskoro začali dochádzať zásoby i čas. V strhujúcom príbehu o húževnatosti, viere a triumfe ľudského ducha, ktorý bol nakrútený podľa skutočných udalostí, exceluje v hlavnej úlohe Antonio Banderas. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (153)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem, že to bude o něco více patetické, což nakonec nebylo, ale na druhou stranu zde nebyly ani ty emoce, které jsem očekával. Co se mi líbilo, to bylo herectví celkem velkých jmen, kteří se nechali spíše zastínit samotnou záchrannou misí. Nechtějí vyčnívat, a to se mi na jejich výkonu hodně líbilo. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Takový klasický katastrofický drama co neurazí ani nenadchne. Je tu docela hodně známých ksichtů jako Banderas, Santoro, Brolin, Philips nebo Byrne. Plusem je, že film se rychle rozjede krátký seznámení s postavami a hurá do dolu. První půlka docela fajn, pak už to začalo trochu drhnout a možná bych to zkrátil, ale na slušnej nadprůměr to stačí. Jinak já příběh nestudoval, tudíž jsem naštěstí nevěděl jak to dopadne.65% ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Človek má z výsledného tvaru filmu dojem, že tu ani nešlo o to, že bolo v podzemí uväznených 33 baníkov, ale že bolo pod zemou uväznených 33 čilských baníkov, ktorí majú čilské ženy a čilské deti a ktorých vyslobodzuje čilská vláda. Všade vlajú čilské vlajky. Je potom celkom sranda, keď to v podstate ani nikomu nevadí, nakoniec ani mne, ale ak je podobne nakrútená nejaká americká udalosť, zosype sa kvôli tomu na film kritika. Hollywood sem dal hercov, ktorí majú nejaké tie hispánske korene, pričom keby boli producenti skutoční frajeri, obsadili by úlohy nejakým výkvetom čilskej kinematografie. No a keďže sme v Latinskej Amerike, tak sa potenciálne obete stále modlia za svoju záchranu. Fakt netuším, nakoľko sa tieto dve polovýčitky zakladajú na skutočnom priebehu udalostí, ale tak trochu mi to celé smrdí lacným orientalizmom na úkor dôkladnejšej rekonštrukcie udalosti. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Keďže film bol natočeny podľa skutočnej udalosti v Chile, dalo sa tušiť aký bude koniec. Napriek tomu sa dá so zaujmom sledovať sled udalostí súvisiacich so záchranou baníkov. Pre mna bola zaražajúca veta spravcu bane, ktorý "za 38 rokov nezachránil ani jedneho baníka po závale". Nebyť prezidentskych volieb v budúcom roku, možno by sa vláda do projektu záchrany nezapojila, film by nebol natočený. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Celkom fajn rekonštrukcia známej udalosti, ktorej trošku uškodilo až príliš tlačenie na emócie, aj keď mi je jasné, že v takýchto filmoch sa tomu dá len ťažko vyhnúť. Možno by pomohlo, keby bolo viac času venovaného baníkom, ich problémom, pretože minimálne rovnaký časový priestor dostávajú ich manželky a rodina, ktorá čaká na zemskom povrchu. Film ma nenudil, nemal nejaké výrazne slabé miesta, ale zase ani veľké a nezabudnuteľné scény, takže to vidím na taký dobrý priemer. 60%. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (11)

  • Stres a hrozné podmienky, ale aj zvýšený záujem médií o baníkov po ich záchrane mnohých z nich priviedol ku alkoholizmu alebo do starostlivosti psychiatrov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)
  • Exteriéry, respektive vchod do dolu San José, se natáčely na skutečném místě, kde k tragédii došlo. (T-enter)

Súvisiace novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (viac)

Reklama

Reklama