Reklama

Reklama

Spojenec

Trailer 1

Devätnásťročný JR (Brenton Thwaites), ktorého za menší zločin odsúdili na šesť mesiacov do väzenia, sa rýchlo zoznamuje s drsnou realitou života za mrežami. V záujme vlastného prežitia si tu bezodkladne musí nájsť spojenca. Čoskoro sa ocitá pod ochrannými krídlami najznámejšieho austrálskeho zločinca, Brendana Lyncha (Ewan McGregor). Toto spojenectvo však nie je zadarmo. Lynch a jeho banda majú so svojím mladým chránencom veľké plány. Po prepustení musí JR ostatným pomôcť utiecť z väzenia a Lynchovi zariadiť bezpečný úkryt na slobode. Za odmenu sa potom môže pripojiť k ich skupine, ktorá chystá veľkú lúpež zlata, čo im vynesie milióny. Nič však nevyjde podľa plánu a začína smrtiaca hra na mačku a myš. JR svojmu bývalému učiteľovi zrazu prekáža a nevie, komu môže dôverovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (178)

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Další australácká velmi příjemná záležitost. MekŘehoře mám rád a tady si střihnul drsného kriminálníka. Mám rád i prison filmy, takže hned jsem si od první minuty mlaskal pod vousy... Souhlasím s Verbalem, že děl lehce sem tam zaskřípal a nesmělo se nad ním moc přemýšlet. Už jen těch šest měsíců vazby mezi chlapáky s doživotím atd...I sám útěk z vězení působil velmi easy... Na stranu druhou mně to bavilo, přepadení australáckejch zlatejch dolů hned tak někde člověk neuvidí a ta následná off road honička také bodla. Na mně film působil lehce pohádkově, zejména jeho závěr, ale nechť... Žánrovka jak má být. Za mne jsou to 3 zlaté cihly. * * * ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(16/2015) / Výborný Ewan z prostredia austrálskej basy. V prvom rade sa jedná o drámu. Keď už dojde na akciu, tak to stojí za to. Škoda, že ten zostatok sa vlastne len prekecá, netrebalo sa držať až tak pri zemi. Na druhú stranu, aspoň to celé pôsobí v rámci možností prirodzene, čo človek aj vie ocenniť po tom kvante holywoodskych trhákov :). Treba sa proste pripraviť na dobrú atmosféru s minimom akcie. Ak niekto má rád vezenské story, myslím, že má vyhraté. (7/10) ()

Reklama

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Když pominu úvodních, zhruba 25 minut, dostalo se mi žel bohu dost nevyrovnaného filmu. Na jedné straně vousatý Ewan, plus neokoukaní herci, na straně druhé příběh, který není nějak originální a na konci vyznívá skoro do ztracena. Řemeslně poctivé, nebo lépe řečeno snaživé, ale já výš dnes rozhodně nepůjdu. Možná to bude i tím, že jsem na McGregora v záporné roli nebyl asi dost psychicky připraven, každopádně jsem s ním viděl už mraky lepších filmů. Tenhle nějak z řady extra nevybočil. ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Film začína veľmi nádejne. Teda pre mňa. Mám rád prostredie väznice a snímky, ktoré sa odohrávajú v tomto uzavretom svete. JR sa dostáva do lochu na 6 mesiacov a tu spoznáva Brandana, ktorý vyfasoval 20 rokov. Len je škoda, že vo väzení sa film natáčal tak krátko. Za okamih je strih a JR sa dostáva von. Spolu s Brandonom vymyslia plán ako sa zmocniť zlata, samozrejme nie poctivou prácou. A film sa začína rozbiehať, teda skôr klasický akčňák. Po dlhšej dobe je znovu vidieť McGregora v drsňáckejšej roly. Práve on tu stvárni zloducha Brandona a neštíti sa použiť hrubú silu a či dokonca zbraň. Viacmenej je mu to vlastné. Mierna zmena Ewana oproti posledným filmom čo som s ním videl. Inak celkovo je príbeh aj film priemerný, taká klasická akčná jednohubka. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Nejapný a nechtěně komický australský pokus o "děsně cool" gangsterku. Cílová divácká skupina - teenageři, nebo mentálně retardovaní jedinci => její ideální divák je mentálně retardovaný teenager. Nejvtipnější z celého filmu je McGregor coby vězeňský kápo a nebezpečný recidivista, to je asi stejný trapas, jako kdyby... jako kdyby ho hrál třeba Justin Timberlake. Nebo třeba jako kdyby Rihanna hrála intelektuálku. Nebo jako kdyby šeredný tranďák Miloš Jovović hrál ženskou. No ale hraje v tom jedna fakt pěkná roštěnka a jeden fakt pěknej šampón a je v tom supr muzika a dranděj tam rychlý auťáky a střílí se tam z bouchaček, takže nepochybuju, že klukům a holkám se to bude mocinky líbit. A vůbec jim nebude vadit, že to vypadá, jako kdyby scénář včetně akčních či bojových scén napsala nějaká mužská verze Rosamundy Pilcherové. ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (5)

  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)
  • Názov filmu zaznie vo filme iba raz, v 96. minúte. (figis20)

Reklama

Reklama