Reklama

Reklama

Spojenec

Trailer 1

Devätnásťročný JR (Brenton Thwaites), ktorého za menší zločin odsúdili na šesť mesiacov do väzenia, sa rýchlo zoznamuje s drsnou realitou života za mrežami. V záujme vlastného prežitia si tu bezodkladne musí nájsť spojenca. Čoskoro sa ocitá pod ochrannými krídlami najznámejšieho austrálskeho zločinca, Brendana Lyncha (Ewan McGregor). Toto spojenectvo však nie je zadarmo. Lynch a jeho banda majú so svojím mladým chránencom veľké plány. Po prepustení musí JR ostatným pomôcť utiecť z väzenia a Lynchovi zariadiť bezpečný úkryt na slobode. Za odmenu sa potom môže pripojiť k ich skupine, ktorá chystá veľkú lúpež zlata, čo im vynesie milióny. Nič však nevyjde podľa plánu a začína smrtiaca hra na mačku a myš. JR svojmu bývalému učiteľovi zrazu prekáža a nevie, komu môže dôverovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (178)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(16/2015) / Výborný Ewan z prostredia austrálskej basy. V prvom rade sa jedná o drámu. Keď už dojde na akciu, tak to stojí za to. Škoda, že ten zostatok sa vlastne len prekecá, netrebalo sa držať až tak pri zemi. Na druhú stranu, aspoň to celé pôsobí v rámci možností prirodzene, čo človek aj vie ocenniť po tom kvante holywoodskych trhákov :). Treba sa proste pripraviť na dobrú atmosféru s minimom akcie. Ak niekto má rád vezenské story, myslím, že má vyhraté. (7/10) ()

Rakosnicek77 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle bylo opravdu velikánské překvapení, které jsem naprosto nečekal! Škoda malinkých nesrovnalostí v ději a měl jsem to za 5 hvězd. Nemusí to mít vždy punc made in u.s.a. aby se člověk dopídil zajímavého filmu! Skvělý námět, hudba, zpracování a jak už tady bylo v komentech psáno, velmi dobře se na to kouká :o) Opravdové překvapení... ()

Reklama

Peytl 

všetky recenzie používateľa

Záhadná řeč, herci v hadrech od Armády spásy z vosumdesátých let, nuda jak v prdeli loni střelenýho nosorožce. Snad jen začátek v kriminále, kde se člověk může inspirovat ohledně nový kéry a posledních deset minut, to bylo téměř lidský. Bejt na tom v kině, musím šlohnout promítačku, abych si alespoň něco odnes, tedy krom prosezený prdele. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Hm, nič také čo by tu doteraz nebolo. Akurát to prostredie je za každým inšie, no forma zostáva rovnaká. Ďalší z filmov o (ne)dôvere, zrade, chamtivosti a ďalších dominantných vlastnostiach mnohých ľudí. Iné sa v podstate ani nedalo čakať. Takže to je prvoradý dôvod, prečo ma to nijako obzvlášť nenadchlo. Inak, hneď ako sa tam objavil motív šachu v úvode filmu som tušil, že tá symbolika sa objaví ešte aj v ďalších fázach vývoju (a tak aj bolo). Najväčším plusom celého filmu je aj taj podľa mňa Ewan McGregor (veď ako inak). No a Brenton Thwaites mi bol v tomto filme strašne nesympatický, až je pre mňa neuveriteľné, že takej ustráchanej postave ako JR by zverili takú zodpovednosť. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Budem asi jeden z mála, ktorému film sadol. Mám rád filmy z väzenského prostredia a podobne ako užívateľ Big bear i ja som si krochkal blahom... Samozrejme je tu pár nezrovnalostí, hlavne ten, ako sa dostal sympatický mladík medzi najťažších zločincov, ale ok. Určite to šlo urobiť presvedčivejšie, krivé obvinenie, následné prepustenie alebo podobne. Film neskôr zmení kurz, ale stále je veľmi chytľavý a ani love story medzi mladíkom a čoraz častejšie obsadzovanou Aliciou Vikander mi vôbec nevadila a do filmu pekne zapadla. E. McGregor je tradične výborný, film má dobré tempo, takže ja si nesťažujem a som spokojný. Som zvedavý na kariéru mladého Brentona Thwaitesa, zdá sa mi celkom talentovaný a sympatický. Uvidíme, či sa odrazí. 80%. ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (5)

  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)
  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)

Reklama

Reklama