Reklama

Reklama

Smlouva s ďablem

(TV film)
  • Francúzsko Pactes avec le diable (viac)
všetky plagáty
Francúzsko / USA, 2005, 52 min

Hrajú:

Adolf Hitler (a.z.), Michael Q. Schmidt

Obsahy(1)

Tento dokument sa snaží na základe dokumentov získaných po prijatí zákona o odtajnení vojnových zločinov ukázať, akým spôsobom sa stavali k otázkam holokaustu vládne špičky USA a Veľkej Británie. Komisii sa podarilo získať utajené dokumenty v dvanástich škatuliach, ktoré podávajú svedectva o postupe Chase Banky a Morgan Banky pri prepieraní peňazí z Európy po vyhladzovacích akciách na Židov. Na týchto peniazoch obe banky neskutočne zbohatli a ako výsmech uvoľnili 22 miliónov dolárov na vyplatenie súm pozostalým po zlikvidovaných židoch. Obdobný prístup zaujali vlády USA a Veľkej Británie pri vyhodnocovaní správ tajných služieb o koncentračných táboroch; neprijímali žiadne opatrenia, práve naopak, tlačili na tajné služby, aby tieto informácie nepredkladali.
Veľká časť dokumentu sa zaoberá postupom CIA pri získavaní nacistických dôstojníkov pre špionáž a ich ukrytie v USA. Jedným z nich bol aj Otto von Bolschwing, rumunský vojnový zločinec a pravá ruka Adolfa Eichmanna, vážený občan USA. Osobitnou kapitolou je zlatý poklad umiestnený vo federálnej banke USA, ktorý pozostáva zo zlatých tehličiek po roztavení osobného majetku a zubov Židov zlikvidovaných v množstve koncentračných táborov v Európe.. (Volodimir2)

(viac)

Recenzie (3)

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Tento výnimočný dokument je výsledkom dlhého pátrania až do srdca tajných archívov, ktoré boli po 60. rokoch zverejnené Američanmi. Bill Clinton v roku 1995 nariadil aby sa archívy 2. svetovej vojny neotvárali a nechal ich na ďalšie desaťročie uzavrieť. A tak sa dozvedáme ďalšie historické pravdy ako Spojenci kupčili s nacistami a samotná americká CIA viac ako zodpovedným spôsobom bola zapojená do týchto hanebných machinácii. Spojenci vedeli o existencii všetkých 1941 koncentračných táboroch 18 mesiacov pred koncom vojny, ale na ne nereagovali a v tomto prípade nečinnosť je taktiež spoluvinou. V neposlednom rade tisíce nacistických dôstojníkov USA použili na špionáž, , proti nepriateľovi Sovietskemu zväzu.A čo tajomstvo maďarského zlatého vlaku, ktorého bohatstvo pochádzalo od Židov z vyhladzovacích táborov?. Toto zlato slúžilo na zabezpečenie činnosti práve týchto nacistov. V ďalšom období sa máme na čo tešiť, lebo prijatý zákon o odtajnení vojnových zločinov nás isto iste zoznámi s celo radou fascinujúcich odhalení, ktoré sa Spojenci snažili čo najstarostlivejšie utajiť. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dokument, ktorý sa správne snaží poukázať na to, aké klamstvá nám stále o holocauste tlačia do hlavy média a školské materiály. Američania a západné veľmoci spolu s Rusmi ako veľkí osloboditelia, ktorí ani len netušili o zverstvách, ktoré sa dejú v koncetračných táboroch. Tu to dostanete krásne a jednoducho vyvrátené za menej ako hodinku. Američania nielen o vyvražďovaní Židov vedeli, ale dokonca sa na tom krásne napakovali. Podobne je iste na tom neutrálne Švajčiarsko, ktoré zbohatlo na nacistickom zlate. Briti takisto Židov neriešili, pretože z vojenského hľadiska to nebolo zaujímavé. A Stalin sám Židov nenávidel. Vojna teda nepozná tých dobrých. ()

Tipko 

všetky recenzie používateľa

Dobrý dokument. Prekvapivo odkrýva šokujúce fakty napríklad o tom, ako spojenci (hlavne USA) vedeli o hrôzach nacizmu na židoch a predsa sa nepokúsili o ich záchranu, ba dokonca či už priamo, alebo nepriamo spolupracovali s Nemeckom na ich likvidácii. Z toho je jasné, že im išlo o niečo iné, ako o ochranu ľudskej dôstojnosti. Osobne sa však v dokumente nestotožňujem s istým postojom, ktorý robí z prezidenta Slovenska J. Tisa kolaboranta s nacizmom a vraha 70 000 Slovenských židov. Protirečí to historickým faktom skúsených a spoľahlivých historikov. ()

Reklama

Reklama