Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (94)

zigíš 

všetky recenzie používateľa

- ´je to pravdivý príbeh´ - ´priatelu, niektoré príbehy sú až moc pravdivé, než aby je šlo zverejnit´ - takže: ad1) Michael Cuesta (Homeland) je vo forme, ktorú by som od prevážne seriálového tvorcu fakt nečakal ad2) žáner ´dobový konverzačný polit-thriller´ je pomerne ohrožený druh (!) je potešitelné, že sa mu ešte z času na čas niekto venuje (velmi silných 90%) ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„TEĎ ZNÁTE PRAVDU A ČEKÁ VÁS HLAVNÍ ROZHODNUTÍ VAŠEHO ŽIVOTA. PODĚLÍTE SE O TEN PŘÍBĚH S VEŘEJNOSTÍ?“ /// Reportér na stopě drogových čachru americký vlády, která zaplavila ulice kokainem, aby měla prachy pro Contras (že nevíš? Tak se na to vyser a pusť si animák…). Jestlipak se ty chlapče nepochybuješ na tenkým ledě … si asi řeknete. No co vám budu povídat – některý příběhy jsou až moc pravdivý na to, aby šli zveřejnit! Zajímavý (jakože zajímavý – autentický místa, jména jako Danilo Blandon …) vyprávění, který bohužel nemá takovou pointu, která by všechny informace vygradovala do hvězdnejch výšin. A taky (přiznejme si to!) – koho dneska zajímá, co CIA dělala v osumdesátejch letech ve Střední Americe. Možná jen, když se to tak sere na tom Blízkým východě… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Dark Alliance: The CIA, the Contras, and the Crack Cocaine Explosion“, kterou v roce 1998 napsal Gary Webb, číst nemíním. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnejch událostí. 3.) Zjistím, co dělá vyspělá země, když se bojí komunismu. 3.) Thx za titule „TomStrom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Poctivá biografia natočená bez potreby ohurovať alebo prvoplánovo mieriť na Oscary ako nedávne snímky (Imitation Game). Zo všetkého najviac mi Kill The Messenger pripomínal nedávneho A Most Wanted Man so Seymourom Hofmanom, to je špionážnu drámu s politickým pozadím, ktorá vsádza na uveriteľnosť podania a dôveryhodnosť všetkých zobrazovaných situácii. Je tu apel na realistickosť celého diania a tak je film zbavený akýchkoľvek akčných scén. Je to jeden komorný príbeh o novinárovi a jeho rodine, bez potreby prestreliek, naháňačiek, bitiek, ktoré sa jednoducho v skutočnom živote jedného „whistleblowera“ neodohrávajú. Dôraz je na rodinu hlavného hrdinu a čomu všetkému musí čeliť novinár pokiaľ sa vzoprie takej mocnej organizácii akou je CIA, ktorá sa ho bude snažiť zbaviť nie mučením ako je známe z filmov, ale diskreditovaním jeho dôveryhodnosti. Kto čaká thriller plný prestreliek, špionáže bude zákonite sklamaný, Kill The Messenger smeruje svoj záujem inam. Nesnaží sa ohurovať, ale napätie a neistá atmosféra mu napriek tomu nechýbajú. Hrozbu, ktorej bude čeliť hlavný hrdina totiž cítiť na každom kroku a ohrozuje hlavne jeho postavenie, rodinu a pokojný život. Malý film, ale so zaujímavou story ktorá poskytne tunajšiemu divákovi pohľad na to ako to v CIA skutočne chodí. V druhej polovici sa film síce príliš zameriava na drámu v rodine a tak sa z neho v závere vytráca dramatickosť, keďže mu chýba priam žiadaný pohľad na vec zo širšej perspektívy, napriek tomu však poctivá režijná prácička. Navyše so skvelým Jeremy Rennerom. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Je to pravdivý příběh.“ – „Příteli, některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit.“ A po závěrečném vyjádření zbyla jen hořkost a zmar. Aneb jak lze pomocí zdiskreditování člověka srazit víc, než kdyby ho fyzicky mučili. Ten hněv, bezmoc ale na druhou stranu i odhodlání hlavního hrdiny jsem cítil s ním, a přestože mi bylo ve zdejším obsahu řečeno, jak dopadne (zas spoiler jak Brno), nebránilo mně to fandit mu maximálně po celou dobu. Navíc mě potěšilo obsazení některých herců do vedlejších rolí. Bohužel, snaha o podání Webbova příběhu co nejvíce realisticky, tedy bez akčních honiček, přestřelek a já nevím čeho ještě, přijde pravděpodobně v očích širokého diváctva v niveč. Ne však u mě, já slušné 4* filmu rozhodně neupřu. ()

Mishqo 

všetky recenzie používateľa

75% ... Ako vláda USA získavala peniaze na podporu Contras v boji proti komunizmu v Nicarague. Celkom vydarené, ale tá ľahkosť ako sa k článku dopracoval sa mi nepozdávala. Navyše takéto typy thrillerov si zaslúžia hutnejšiu a emotívnejšiu atmosféru, ktorú v tomto filme akosi obišli, či skôr povrchne odbili. ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (15)

  • Na projektu se začalo pracovat již v roce 2005, natáčet se pak začalo v roce 2013. (karlik4801)
  • Rok po tom, čo Gary Webb zomrel, sa rozhodol novinár Nick Schou skontaktovať jeho rodinu a poprosiť o požehnanie pre napísanie knihy o ňom. Schou chcel očistiť pamiatku novinára, o ktorom sa v nekrológoch písalo ako o zdiskreditovanom reportérovi. Nebolo to však ľahké, kvôli chúlostivej téme mu knihu nechcelo vydať žiadne vydavateľstvo, nakoniec však predsa len slávil úspech v Nation Books. (beso74)

Reklama

Reklama