Reklama

Reklama

Znovuzrozeni

(seriál)
  • Francúzsko Les Revenants (viac)
Trailer
Mysteriózny / Horor / Thriller
Francúzsko, (2012–2015), 14 h 26 min (Minutáž: 50–60 min)

Hudba:

Mogwai, Jeff Russo

Hrajú:

Frédéric Pierrot, Samir Guesmi, Guillaume Gouix, Anne Consigny, Clotilde Hesme, Céline Sallette, Pierre Perrier, Ana Girardot, Jérôme Kircher (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

V malom francúzskom horskom mestečku, ktorému dominuje umelé jazero s obrovskou priehradou, sa stane zázrak. V uliciach sa začnú objavovať ľudia, ktorí sú už roky mŕtvi. Mestečko tak čaká náročná úloha začleniť domnelých mŕtvych späť do spoločnosti a zároveň prísť na koreň toho, čo stojí za týmto neuveriteľným fenoménom. (Arsenal83)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (62)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,VĚŘ SI, ČEMU CHCEŠ, ALE JE TO PRAVDA. BYL JSEM NA TVÉM POHŘBU. VIDĚL JSEM TĚ LEŽET V RAKVI. A TEĎ STOJÍŠ PŘEDE MNOU. BYL TI DÁN NOVÝ ŽIVOT...“...... /// Nesmrtelnost duše povýšená na vzkříšení těla… scéna návratu z 1. části je nejen mysteriózně parádní, ale lidsky uvěřitelná! Postavy zahaleny tajemstvím, ale i potřísněny krví, zajímavá thrillerová složka si v ničem nezadá s tou mysteriózní (a navíc mají úžasnou schopnost vyšponovat scénu před závěrečnejma titulkama!). Baví mě, že víc než na ukecanost se sází na poklidnou, ale zároveň znepokojující atmosféru. Ti hloubavější možná budou hnidopišit, že se se vším chodí jak s hrncem vařící vody, ale díky zajímavosti příběhu i rozumný stopáži čovek neřeší kraviny, nepřemejšlí o důvodech a podstatě věci, ale baví se. Atmosférická seriálová pecka, která sází na něco jinýho než na prachy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Umřel jsem. (loni, před 7mi lety, před 30 ti lety…). 2.) Zjistím, že není zombík jako zombík. 3.) Thx za titule ,,JolinarCZ“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

edie sedgwic 

všetky recenzie používateľa

Do kategorie hororov by som tento serial urcite nezaradila. Plynie velmi pomalym tempom a "lakavych" momentov je tam naozaj minimum. Vzdy si rada pozriem iny ako americky serial a tento ma skutocne svoje kvality. Prekazal mi len fakt, ze k niektorym otazkam sa pribeh vobec nevrati a ostanu bez odpovede. Prostredie zapadakova este umocnuje atmosferu, dej sprevadza tajomna hudba a viacero pribehov, ktore sa postupne prepajaju vytvaraju zaujimavy mysteriozny serial, ktory urcite odporucam. ()

Reklama

dubinak 

všetky recenzie používateľa

1. série Tohle má u mě jednoznačně zelenou. Dlouho jsme tu tak zajímavý námět neměli, když nepočítám první řadu American Horror Story, která byla vypracovaná více komerčně a tudíž hodně profláknutá. Francie pořád překvapit dokáže a nabídla nám osm dílů mysteriózní podívané, odehrané vynikajícími herci za pomocí nádherných exteriérů. První díl s přehledem nalákal a za týden jsem to měla za sebou celé. Má to nádhernou horskou, ale znepokojivou atmosféru. Francouzští herci jsou z velké většiny jak vystřižení z časopisu a tahají tam celý seriál úspěšně až do konce. Les Revenants mají tu moc, že jsem se na další díl neskutečně těšila a byla jsem pořád zvědavá a ani jednou jsem si neřekla, že by se něco přehánělo, nebo nedávalo vyloženě smysl. Plusem je, že to značnou mírou působí na emoce a děj diváka prostě vcucne. Přirovnávat k Twin Peaksu to nebudu, protože tento seriál chtěl zaujmout docela něčím jiným. A v mém případě se mu to povedlo. ()

Disease 

všetky recenzie používateľa

Co se týče atmosféry, je přirovnání k Twin Peaks OK, stejně jako k Trierovu Království (ovšem bez humoru). Případnou další sérii bych celkem rád zkouknul, ale nedovedu si tak úplně představit. o čem by byla, když je příběh relativně elegantně uzavřen (vztahy mezi mrtvými a živými obyvately dvojměstí?...) ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Mestečko Twin Peaks po francúzsky. Maximum otázok, minimum odpovedí. Mysteriózny príbeh o „navrátilcoch“ zo sveta mŕtvych je značne originálny, podaný decentnou formou a jeho hlavnou devízou je inteligentný scenár a vynikajúco napísané postavy, kde sa výrazne do popredia nedostáva ani jedna zo značného množstva, ale všetky majú rovnomerne rozdelené úlohy, či je to príbeh dospievajúcej dcéry, príbeh malého chlapca, príbeh (ex-)manžela alebo príbeh vraha. Diane doprevádza poriadne dusná a ťaživá atmosféra, ktorú navyše podkresľuje vynikajúca melancholická hudba. Kamera je plynulá, neraz vytvára zdĺhavé zábery a znepokojacejšie výjavy zobrazuje len v náznakoch, občasné CGI efekty sú na vynikajúcej úrovni a celkové spracovanie neraz prevýši aj svetovú (resp. americkú) seriálovú tvorbu. Navyše pre mňa absolútne neznámi herci predviedli doslovne špičkové herecké výkony. Je vidieť, že (talentovaní) tvorcovia mali danú látku pevne v rukách. Jediným problémom, ktorý mi bráni v udelení plného počtu, o ktorom som pôvodne uvažoval, je ten, že seriál sa počas 8 epizód čoraz viac zamotáva do záhad, na niektoré v priebehu deja rezignuje a viac sa k nim nevracia a na tie závažnejšie neponúka takmer žiadne odpovede a samotný záver (nehovoriac o jeho otvorenosti) napriek napätiu vygradovanému na absolútny vrchol neprináša satisfakciu a diváka necháva tápať rovnako ako v prípade počiatku príbehu. Síce oceňujem, že necháva pracovať divákovu fantáziu a neposkytuje odpovede „ako na tanieri“, ale v tomto prípade by sa zišiel aspoň náznak riešenia, akékoľvek vodítko. Tento drobný záverečný nedostatok dúfam vyváži druhá séria (plánovaná na február 2014, netrpezlivo očakávam)! CELKOVO: Season 1 = 4,5* (9/10) / Season 2 = 3* (6/10) PS: snáď nikoho nenapadne americký remake! (edit 2015: no jo, tak nakoniec predsa len napadol a dopadlo to neslávne, v žiadnom prípade nebrať!) ()

Galéria (288)

Zaujímavosti (16)

  • Přehrada, která hraje v seriálu významnou roli, se jmenuje Tignes, známá také jako chevrilská přehrada, která se nachází na řece Isère v obci Tignes ve francouzském regionu Auvergne-Rhône-Alpes (Trajektt)
  • Fabrice Gobert vybral pre realizáciu soundtracku škótsku skupinu Mogwai, pretože podľa jeho názoru má ich hudba "napätie a atmosféru, ktorá je ťaživá aj éterická, má súmrakovú dimenziu". Skupine radil, aby pri skladaní piesní mysleli na filmy ako Twin Peaks (1992), Osvietenie (1980) či Mŕtvy muž (1995). (Arsenal83)
  • Okrem toho, že seriál je adaptáciou rovnomenného filmu z roku 2004 Les Revenants, jedným z hlavných vplyvov má na neho švédsky film Nech vojde ten pravý (2008) pre jeho prenikanie fantázie do veľmi realistického sveta. (Arsenal83)

Reklama

Reklama