Reklama

Reklama

Gangsterský boss Alexander Coates (Steven Seagal) sa chystá odísť na odpočinok a opustiť svoje impérium vybudované vo veľkomestskom podsvetí. Keď sa ale v meste objaví nový konkurent Ice Man (Ving Rhames), musí sa Alexander rozhodnúť, či prenechá moc nad impériom Ice Manovi, alebo znovu zabojuje o všetko, čo počas svojej kariéry vybudoval. Alexander dlho neváha a s pomocou svojho dávneho priateľa Jimmyho Peanutsa (Danny Trejo) a zabijaka Romana Hursta (Bren Foster) sa púšťa do záchrany starej hierarchie podsvetia – hierarchie, v ktorej Alexander vládne pevnou rukou. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (74)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Tušil som, že zmení názor.“ Pri pohľade do filmografie Dannyho Treja je pomerne jasné, že tohto týpka z Desperada a Predátorov na spoluprácu práve dvakrát netreba prehovárať a spravidla vám to podpíše skôr, než si prečíta scenár. Navyše asi bol stále vďačný, že si Veľký Stívn tri roky predtým zahral v jeho Machete (okrem toho spolu hrali ešte v ďalších filmoch, takže sú zrejme kamoši). Ale Vinga Rhamesa som mal za vcelku áčkarského herca, ktorý si vyberá, v čom chce hrať. No, tak asi nie, pravdepodobne som sa mýlil. Predsa len, v Mission: Impossible je za štatistu a Úsvit mŕtvych bol až v roku 2004 a odvtedy sa toho u Vinga očividne veľa zmenilo. K horšiemu. Vykonávateľ je solídna súčasť Seagalovej slabšej časti filmografie. Nie je to klasika ako Prepadnutie v Pacifiku, ale ani dno á la Obchodník z Číny. Steven je dosť často mimo plátno a hlavný post prenechal nie príliš zaujímavému hercovi. Našťastie si to včas uvedomil a zúčastňuje sa komplet celého akčného finále. V roku 2014 prišlo voľné pokračovanie Nezastaviteľný muž. ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Celý je to strašne zamotaný, všichni tam mění strany jak ponožky a já se vtom chvílema přestal orientovat. Průběh filmu mě dost nudil, už jsem si řikal že tomu napařím dvě hvězdy a kašlu nato. Ale konec to zachránil.. jako v každým akční filmu kde hlavně akce a napětí je v poslední dvacetiminutovce tak tady to tak přesne je. Libili se mi chvaty Brena Fostera, který všechny ve filmu zkopal. Seagal a Rhames mě vubec nezaujali v tomhle filmu. Akce tam je ale spíš jen na konci. Fighty to samý..příběh je zamotaný a já ho ani moc nepochopil abych řekl pravdu. Chvalím soundtrack. madrfakr.. ()

Reklama

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Kupodivu se jedná pro mne o docela milé překvapení a co bylo na filmu fajn, že mě prostě bavil. Dobrej vizual, různý typy gengstrů (uhlazenej mega-moc-charismatickej Stývý), "nygr gengsta", "mexikano gengsta", do toho relativně neseroucí mne Danny Trejo, holka z baru, která je furt někde kde nemá a do toho hlavně pobíhající a excelentně kopající Bren Foster ... Fakt dobrá sestavička postaviček, goril a obra Seagala, která prostě zabaví a neurazí ... Co na tom, že Seagalovy souboje jsou sestříhaný tak, že před kamerou nemotorně pohybuje obrovskou prdelí, působí jak slon v porcelánu a záporáci lítají vzduchem kolem něj a to ani křídla, ani peří nemají ... :-D Ty postoje před soubojem umí Seagal pořád dokonale a to se počítá ... vynutí to lehkej úsměv a tvůrci divákovi pořád vnucují myšlenku, že Steven je tady ten největší macho bez nějakých pochyb ... Jenže úplně pro mne neznámej Bren Foster zde má mnohem víc soubojů, evidentně má talent, má suprový rychlý kopačky, používá asi tak tři druhy bojovýho umění, šikovně pospojovanýho do sebe a fakt je na co se dívat ... Kdyby i ty jeho souboje nebyly zbytečně sestříhaný, jako v 80. letech, byl by pro mne v tomto filmu dokonce konkurentem i aktuálně nejlepšího Zápaďáckýho drtiče Adkinse, ale říkám ... spíš lehká konkurence proti o několik levlů výš postaveným "megamastrovi". Našlápnuto má ale relativně v rámci filmovejch fightů skvěle. Taky se zde střílí ... Jinak každej si odehraje svoje, to se mi zamlouvalo, každej má svůj prostor. Komentář píšu trochu ironicky a ve vtipu, ale asi takhle na mne působil celej film a byl opravdu fajn ... :-) /Jo a mimochodem, když daj nějací neználci akčních filmů a bojové choreografie 3* HK pecce Special ID 2013 s Donie Yenem, tohle musí pro ně být odpad ... a jestli ne, tak jste se lidi asi už zbláznili ... :-D ()

insurgentes odpad!

všetky recenzie používateľa

Je to vo tom, jak se parta naprostej debilů předhání v tom, kdo se bude tvářit jak největší tvrďák, ale místo toho vypadaj jako kdyby všichni měli tejdenní zácpu. Film doporučuju hlavně všem příznivcům přírodní medicíny, protože tady se dozvěděj, jak za 45 minut spravit zlomeniny všech prstů na ruce tak, že člověk může jít normálně zase fightovat. Výborný. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Je čas dať si nejakého Seagala, lebo asi začínam mať absťák. Dej je asi o tom že Steven je nejaký boss podsvetia a madafaka černosi chcú prevziať jeho kšeft. Trúfajú si, lebo ich vodcom je Ving Rhames ktorý sa ako jediný môže svojimi pompéznymi telesnými proporciami Seagalovi rovnať. Veľká škoda že si to vôbec nerozdajú, to by bolo ako Godzilla vs. King Kong. Scenár nie je moc zložitý, napriek tomu miestami vcelku neprehľadný ( Stále som nepochopil ako to bolo s tou nešťastnou likvidáciou vo väznici ) a dialógy sa nesú v duchu "hej negri, teraz som tu šéfom ja vy buzeranti"! Čo dokáže vytiahnuť upotené béčko na tri hviezdy je samozrejme dosť veľké množstvo akcie a krvavého násilia, je to predsa akčný film. Celé to najviac ťahá nejaký fešák menom Bren Foster, ktorého som už videl v inej Seagalovke a ukazuje že na to naozaj má keď predvádza svižné bojové umenie a efektné rotačné kopance v štýle Scotta Adkinsa. Ba čo viac, tie scény dokonca ani nie sú zostrihané v toľko nenávidenom štýle "epileptikom rýchlo a ľahko", takže sa to dá normálne pozerať. Samotný božský Seagal tu hrá miesto huslí len na tamburínu, ale má tiež pár súbojov. Tie sú bohužiaľ silno rutinné, naštastie aspoň trochu ozvláštnené prvkami ako prerážanie stien hlavami protivníkov. A v jednom zábere dokonca urobí ten mamut akúsi skoro-otočku a keďže mu bolo vidno xicht, tak to bol asi naozaj ON! Danny Trejo už zabil Seagala v Machete, ale tu je za dobrosrdečného kuchára ktorý dokáže zázračne vyliečiť hrdinove dolámané haxne behom pol dňa pomocou škorpiónieho jedu. Medzi stupídnymi béčkami jeden z tých lepších kúskov. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (2)

  • Film se natáčel v Aalbuquerque v Nové Mexiku. (rafix)

Reklama

Reklama