Reklama

Reklama

Mladý poctivý policajt prišiel o život počas prestrelky a policajné oddelenie to označilo ako náhodný násilný čin. A to bola veľká chyba. Mladík má otca, ktorý prešiel policajným výcvikom, zažil pouličné bitky, má oceľové nervy a chce spravodlivosť. Aby našiel vraha svojho syna, presťahuje sa Simon Ballister (Steven Seagal) do tej najhoršej štvrte. Uvítanie miestneho gangu nie je prívetivé, ale Simon sa odradiť nenechá a nezastaví sa pred ničím. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Štěstí je zvláštní věc, může se obrátit dřív než bys řekl švec!. Třetí spolupráce Seagala a FauntLeRoye dopadla tak nějak napůl. Dnes zemřeš zůstává asi jejich nejpovedenějším počinem, Žoldáci spravedlnosti jsou pořád ultimátní odpad a tenhle počin se nakonec z vypětím všech sil aspoň na tu slabou 1* vyškrábe, ale je to bída. Přitom začátek byl celkem nadějnej, ale jak na scénu nastoupí všichni ti super cool a super drsní gangsta tak to jde do sraček. Ty dialogy fakt musel psát žák zvláštní školy, všechno je totálně mimo a nejvíc mimo je Eddie Griffin už dlouho mě žádná postava v žádným filmu tak ultimátně nesrala jako právě tato. Navíc z přibývajícím časem už se vypaří z filmu i ty relativně solidně natočený bojový sekvence z úvodu a finální bitka je pro jistotu komplet ve tmě, takže v ní není lautr nic vidět, takže nakonec dám tu jednu hvězdici, aby mě Vegetol pořád neobviňoval ze zaujatosti, ale stejně to nemění nic na tom, že sračka zůstává sračkou a smrdět bude pořád stejně.10% ()

Jino 

všetky recenzie používateľa

Sním či bdím??? No ne. Po dlouhatánských měsících kdy Steven nebyl schopen natočit ucházející film, přišlo překvapení na které se dá vážně koukat. Nevím jestli je to tím prostředím ve kterém se děj odehrává nebo tím že Steven nám zhubnul 5 kilo. Ale tohle bych vážně od něho nečekal. Snad to nebude jen chvilková záležitost a Steven se konečně vyhrabe z propadliště do béčkových filmů. Moje osobní hodnocení je 65% a troufám si tvrdit - mě Urban Justice sedl líp než Lovec policajtů, sice nevím jak je to možné, ale je to tak!!! ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

No a po dlhej dobe tu mame KONECNE priemerny film so Stevom na cele. Scenar je velmi jednoduchy, ide o pomstu za syna. Pacia sa mi vsak po dlhej dobe akcne sceny, aj ked su zmatene natocene. Stevo vsak chvalabohu nezabudol, ze ma 7. dan z aikida, takze sa dockame aj par zapasov. Tie uz sice nemaju na filmy typu Hard to Kill, Nemilosrdna Spravedlnost alebo Nico, ale su aspon trochu uveritelne, lebo Stevo schudol. Zaujimava bola aj autonahanacka a posledna dost extremna a surova prestrelka. Som rad aj tomu faktu, ze som sa pozeral na akcnak, pri kotorom som pod lhej dobe nemusel od hrozy sa chytat za hlavu a nemusel som ani prevracat ocami. Za dve minus povazujem to, ze Stevo vlastni auto, ktore sa po prestrelkach vie cez noc samo opravit a to druhe minus je to, ze Seagalak ma len 1 kabat, v ktorom spi, zobudza sa, byva, ranajkuje, obeduje, pije, asi sa aj sprchuje v tom kabate, pracuje, oddychuje, chodi, mlati zloduchov, vykonava potrebu malu i velku ... no ty kokos, to by som chcel vidiet jak musi smrdiet ten kabat po tyzdni..... takze iba dva vyraznejsie negativa - to sa da, nie je az take hrozne. Konecne pozeratelny trochu nadpriemerny Stevov film -- 69 % ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

urban justice som zhliadol vramci svojho vikendoveho seagalovske dvojprogramu spolu s pistol whipped a treba povedat ze urban justice vychadza z tohto minisuboja vitazne... po neskutocnych srackach sa seagal konecne odrazil od totalnej hladiny filmoveho bahna kam behom par rokov spadol a s u.j. si trocha udobril svojich fanuskov ktory sa od neho zacali odvracat (i ked sa najdu taky ktory vynasaju hovadiny typu cudzinec ci patriot do nebies)... nie ze by islo a bombu ako zo zaciatku 90 rokoch ked seagal nevazil cez 120 kilogramov. za prve nepouziva pri bojoch nejakeho doubla, za druhe pribeh nie je az tak totalne tupy (i ked je beckovy ako hrom), je tu celkom slusne mnozstvo subojov a su prijemne seagalovsky brutalne (lamanie ruk, vazov, skrtenie, sem tam aj nejaky suboj s nozom a dost sa tu aj striela) a hlavne seagal ma opat ako take charisma, takze mu verite ze je to bad ass a neradno si snim zahravat. film by to mohol byt este lepsi keby mal nejakeho riadneho rezisera cim fauntleroy rozhodne nie je, dalsia vec co ma rozculovala bola nahanacka autami ktora bola nakrutena otrasne (a bola miestami az trapna) vazne neviem preco to odtial nevystrihli, suboje su ako som uz spomenul dost dobre ale nahovno zostrihane takze obcas su miestami neprehladne ale to sa nastastie nestva tak casto, no a vsetci gangstas su svojimi dialogami az otravny (co je asi zamer lebo takto sa tesite ked im seagal nakope zadok)... suma sumarum na najlepsie seagalovky sa to nechyta ale po predchadzajucich odpadoch je to konecne film za ktory sa seagal nemusi hanbit. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Seagal is Back !!! Škoda že len spať v B kategórii. Toto proste na kino film nie je a osobne dosť pochybujem že už niekedy aj bude. Proste Steven má už svoje roky a vidieť to hlavne na bojových scénach ktoré sa odohrávajú buď v tme alebo sú zostrihané tak, že zo Seagala vidíme len ruky ako mlátia protivníka, takže kľudne to môže byť aj niekto iný. Pár ťahov predvedie ale je to dosť smutné, keď v dnešnej dobe z herca ktorý nevie žiadne bojové umenia vedia spraviť kung-fu boha (Keanu Reeves v Matrix) a Stevenove ťahy tak môžme obdivovať leda tak v jeho filmovích začiatkoch. A tak Seagal v poslednom čase už začína protivníkov viac strieľať ako mlátiť. Urban Justice má tak jednoduchý scenár až je to krásne. Postavy si povedia to čo potrebujú, žiadne zbytočné kecy ktoré by to len strápnili a film i keď miestami nezáživný nepôsobí trápne ale práve naopak, tentokrát vyznieva v prospech Seagala. Keď v poslednom zábere a po svojej krvavej ceste zanechajúc za sebou slušnú zbierku mŕtvych gangstrov nakráča pred kameru, tak si proste poviete, že to zas nebolo až tak zlé. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (10)

  • Produkčná spoločnosť Screen Gems zvažovala, že by sa film mohol premietať v kinách. Nakoniec mal premiéru iba na DVD. (m.a.t.o.)
  • Počas záverečného súboja s radovým záporákom ho Seagal (Simon Ballister) hodí na skúmavky a vzbĺkne malý oheň, ktorý sa s ďalšími zábermi stráca a znovu objavuje. (johnsnow)

Reklama

Reklama