Reklama

Reklama

Winnetou - Posledný výstrel

  • Československo Vinnetou III. - Posledný výstrel (viac)
TV spot

Mier medzi Indiánmi a bielymi tvárami, o ktorý sa urputne snažia Winnetou (Pierre Brice) i Old Shatterhand (Lex Barker), stojí na vratkých nohách. Bandita Rollins (Rik Battaglia) zasieva medzi znepriatelené strany nezhody. Náčelník Apačov Winnetou a jeho brat biela tvár Old Shatterhand sú jedinou a poslednou nádejou na mier. Winnetou musí presvedčiť kmeň Jicarillov o nutnosti ustanoviť pokoj zbraní. No počas toho, ako fajčia fajku mieru, je náčelníkov syn prebodnutý nožom Apačov. Pokrvných bratov môže zachrániť pred mučiarenským stĺpom iba Sam Hawkens (Ralf Wolter). Zabrániť vojne sa zdá byť v tejto chvíli nemožné... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (378)

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružná klasika o apačskom náčelníkovi. Ako vo všetkých mayovkách sú hlavní hrdinovia neuveriteľne kladní a ich nepriatelia zákerní. Tento diel mi však pripadá zo všetkých troch najslabší, najrozťahanejší a najnudnejší a o triedu slabší ako Poklad na Striebornom jazere. S odstupom času sa pasce nachystané na protivníkov ako aj vyšmyknutia z nich javia ako veľmi naivné až detinské. Hlavný hrdinovia nielen svojimi vzletnými frázami, ale aj pri bitkách (najmä Lex Barker) priveľmi prehrávajú. Samotný strih je výrazne „deravý“. Film však treba vidieť v kontexte doby kedy vznikala. Možno sa to nezdá, ale je to už 40 rokov. A aj napriek viacerým nedostatkom, ako keď Winnetou dostrieľa a zahodí prázdny revolver (veď čo – nabudúce si kúpi nový), je pravda, že trilógia už asi naveky zostane etalónom na Winnetoua. Nech by sa natočila akákoľvek verzia, asi sa bude porovnávať s týmto filmom a asi jej vždy bude „niečo“ chýbať. Či už Pierre Brice, Lex Barker, Ralf Wolter (Sam Hawkins), atmosféra filmu, nádherné scenérie Národného parku Plitvice alebo len jednoducho povestné „Můj bratře.“ *** 1/2 ()

topi 

všetky recenzie používateľa

Vinnetou slyší v dáli zvony, které ho volají do Věčných lovišť....Smrtí Vinnetoua mělo skončit i natáčení následujících nevýrazných částí. Všechny nejlepší čtyři díly Haralda Reinla jsou total klasa a tento mě dojímal jak malýho kluka, tak i postaršího čtyřicátníka. Poslední výstřel je akcí nabitou jízdou o největším bratrstvím všech dob. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Nie tak skvelý ako prvý diel, ale od druhého lepší. Smutný diel, ktorý vypovedá o strate vodcu a napriek zachráneniu kmeňa Apačov o postupnom začiatku úpadku indiánov v Severnej Amerike. Pri tomto diely nechcem veľmi kritizovať, lebo jediné, čo v čom som videl chybu bola dynamika, priebeh deja a jeho jednotlivé scénky, kedže to občas nudilo, inak to však bol výborný film, ktorý mal symbolizovať koniec indiánskych máyoviek. Zbohom brat... ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší Mayovka všech dob a to právě o ten poslední výstřel. Jako mladší jsem třetí díl proklínal, abych se k němu strastiplnou cestou zase dostal a zamiloval si ho. Nenásilný politický i lidský podtext, dodnes fungující hlášky a velkolepé scenérie. A na závěr největší filmová zrada mého života. "Můj bratře..." ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Na tento diel, nech je akokoľvek kvalitný sa teším vždy najmenej. Hlavne kvôli záveru, ktorý ma dokáže vždy rozcítiť. Najlepšia séria westornov, aké som kedy videl a možno je to aj preto, lebo sú to vlastne jediné indiánovky. S tým sa spájajú všetky tie posolstvá a ideológia, ktorú pri Indiánoch kvitujem. Takže znova sú tu všetky aspekty, ktoré som už spomínal pri predchádzajúcich dieloch, obzvlásť hudba a znova Sam Hawkens rulez! 95%. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (37)

  • Při pronásledování Vinnetoua (Pierre Brice) v horách je v jednom záběru společně s bandity vidět krčící se člověk u skály. (Mirokukii)

Reklama

Reklama