Reklama

Reklama

Kate je láskavá, úspešná klavírna virtuózka, do života ktorej vstúpila tragická diagnóza nevyliečiteľnej degeneratívnej choroby ALS (amyotrofická laterálna skleróza). Bec je drzá vysokoškoláčka a amatérska rocková speváčka, ktorá len ťažko dokáže udržať svoje chaotické vzťahy - ľúbostné aj tie ostatné - pohromade. Bec prijme prácu Kateinej ošetrovateľky práve vo chvíli, keď sa vzťah chorej klaviristky s manželom Evanom ocitne v kríze. Obe ženy sa začnú spoliehať na neobvyklé, občas konfliktné a predovšetkým neľútostne úprimné puto, ktoré sa medzi nimi postupne vytvára. Ako puntičkárska a tvrdohlavá Kate začne preberať vlastnosti búrlivej a spontánnej Becy, obe ženy zabúdajú na svoje úzkosti, odhaľujú svoje doteraz nepoznané svety a prichádzajú na to, kým chcú v skutočnosti byť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (102)

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Je to, jako bych měl sex s obrazem od Pollocka.." ;) Kdyby Clint v závěru své boxerské story Hillary neuspal na dobro, jeden by řekl, že sleduje chromý sequel Million Dollar Baby, či alespoň variaci jejího finále.. To by ovšem musel Eastwoodovi říct: "To nejsi ty !!", protože tady mu to s ksichtem rozkošné Emmy Rossum sakramentsky sluší..;) A herecky si kupodivu taky příliš nemají co vyčítat.. Jinak se ovšem jedná o typickou (ne)skutečnou wolfeovinu ze života.. Byť s nesmírně zdařilými dialogy.. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že si scenárista nedal väčšiu prácu so svojim výtvorom a naservíroval nám konvenčne ladenú drámu s očakávateľným príbehom, niekoľkými kvázi povinnými klišé a "tak potrebou" odlišnou dvojicou protagonistiek. Ťažko povedať, či išlo o komerčný záujem, keďže film finančne prepadol, ak by išlo o inovatívnejšie dielo, mohlo sa tu hrať o Oscary v hereckých kategóriách. Že tú hlavnú si zahrá Hilary Swank nebolo prekvapením, keďže niečo podobné sme tu už mali v Million Dollar Baby, aspoň sčasti. Možno ešte viac potešila ale Emmy Rossum, tam je ale zase škoda, že v záujme tej odlišnosti musela hrať "iba" ženu, ktorá sa spustila natoľko, aby musela znova nájsť samu seba a to sme videli tisíckrát. Niekedy lepšie, ale určite aj mnohokrát horšie. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Svojim charakterom dosť podobné ako Still Alice, avšak v tomto prípade nehrá hlavnú rolu žena s Alzheimerom, ale žena s ALS (amyotrofická laterálna skleróza). Základ síce výborný, ale priebeh toho deju ma až tak neoslovil, hoci pôsobil miestami naozaj smutne a dojemne, obzvlášť v tom silnom závere. Ale na vynikajúcu zmieňovanú Still Alice to veru nemalo ani náznakom. Najviac sa mi v tomto filme pozdávali tie zlomové konfliktné situácie, ktoré jedine držali film nad hranicou priemeru. Ale aj tak na viac ako 3* to bohužiaľ neni, aj keď námetovo to bolo určite pozoruhodné. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser George C. Wolfe /Noci v Rodanthe/ natocil slusny, len lahko nadpriemerny film o nevyliecitelnej nemoci, ktora postihne sympaticku vybornu Katarinu /Hillary Swank - Million Dollar baby/. Nasledne si domov najme pomocnu silu na domace prace. A moze sa rozbehnut film. Film, ktory ma slusne dialogy, vyborne herecke vykony - vyzdvihujem najme skvele Hillary Swank a Emmy Rossum, ale nesmiem zabudnut ani na Ali Larter /Final Destination/. Marcia Gay Harden /Mlha 2007, Meet Joe Black/ nemala az tak vela priestoru, co je skoda. herecka je to totiz vyborna a mala sa viacej predviest. Josh Duhamel /Turistas/ ulohu zvladol dobre a nevadil. Depresivny zaver bol dost smutny, ale taky je casto aj zivot : 80 % ()

Silencia90 

všetky recenzie používateľa

Průměr. Ale spíš míň než víc. Bec je příjemná a velice sympatická, a také jediná ryze pozitivní věc na filmu. Celkově mi to přijde jako mix Still Alice a Intouchables. Ani na jeden z nich to však zdaleka nemá. Hilary ráda nemám, ale šanci jsem jí dala, zato Emmy, kterou neznám, byla super. No a Josh je fajn snad všude. :) Takže jak už tady lidi píší - bylo to křečovité. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Ke konci filmu, když je Kate (Hilary Swank) v pokročilém stadiu ALS, je ukázána, jak sedí vzpřímeně na svém vozíku a mluví namáhavě. Pacienti v tomto stavu nejsou schopni sedět vzpřímeně, protože svaly v zádech již nedostávají signály z mozku. Totéž platí pro svaly v krku a čelisti, které znemožňují řeč. (sirjohn)
  • Když jsou v bazénu, Marilyn (Loretta Devine) se zeptá Kate (Hilary Swank), jestli nemá poranění míchy. ALS je onemocnění motorických neuronů, nikoli v důsledku poranění míchy. Lidé s ALS (PALS) i nadále pociťují všechny pocity, narozdíl od lidí s poraněním míchy. (sirjohn)
  • V rámci zvýšení povědomí o nemoci ALS, mnoho lidí provedlo výzvu ALS s kbelíkem na led včetně Hilary Swank. Hilary Swank poděkovala ve svém videu Emmy Rossum za nominaci do výzvy ledovým kbelíkem a nominovala Tommy Lee Jones, aby se výzvy zúčastnil. Internetová výzva s kyblíkem ledu podstatně zvýšila povědomí o této nemoci a vybralo se 5x více peněz na podporu ALS (115 milionů dolarů), než v předchozím roce pomocí standardních technik získávání finančních prostředků. Dary ve výši 115 milionů dolarů pobídly k masivnímu zvýšení kapacity asociace ALS investovat do slibného výzkumu, vývoje pomocných technologií a lepšího přístupu k péči a službám pro lidi s ALS. (sirjohn)

Reklama

Reklama