Reklama

Reklama

Fenomén UFO v tajných sovětských archivech

(TV film)
  • Rusko UFO - v archívoch ZSSR (viac)
všetky plagáty
Ukážka z filmu
Rusko, 2011, 45 min

Obsahy(1)

Neznáme, zabudnuté a znovuobjavené spisy a materiály o neidentifikovateľných lietajúcich objektoch v archívoch ZSSR vrhajú zaujímavý a prekvapujúci pohľad na prácu sovietskych tajných služieb, ktoré oficiálne vždy popierali záujem o UFO. Z týchto materiálov vyplýva, že sledovanie UFO bolo súčasťou vojenskej doktríny ZSSR. Oficiálni predstavitelia vedenia sovietskych ozbrojených síl dokonca vydali rozkaz, obsahujúci priame inštrukcie postupu v prípade výskytu neznámych lietajúcich objektov. Uvidíte tajné video materiály, fotografie a dokumenty a budete počuť svedectvá príslušníkov sovietskych ozbrojených síl, zúčastňujúcich sa na sledovaní UFO počas existencie Sovietskeho zväzu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Ukážka z filmu

Recenzie (10)

corona 

všetky recenzie používateľa

Informačná hodnota tohto dokumentu sa rovná výpovedi jednej sovietskej vedkyne, ktorá dakedy v 80. rokoch hľadala yetiho. Na tom meste, kde sa mal vyskytovať, ju samozrejme čakal, len súdružka zabudla v tábore fotoaparát a kameru. Svet vedy obohatila aspoň o jeho kresbu. O tom, že Rusom chýba kritické myslenie, svedčí aj ten známy prípad z r. 2011, kde Sibírčan uplácal emzáka z chleba a kuraťa a Rusi mu to týždeň verili, dokonca sa našli aj svedkovia, ktorí ho videli havarovať a zopár dôveryhodných svedkov, dokonca podobný malý hajzlík aj pitval. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Rusi odtajnili to, čo chceli a čo už nemalo význam tajiť. Plus k tomu dostupné (falošné?) zábery výsluchu živého mimozemšťana a pitvy jeho mŕtveho kolegu. V ruských archívoch sa našiel aj jeden veľmi rozumný rozkaz: Na UFO za žiadnych okolností nestrieľať. Niečo vysvetľuje fakt, že sa UFO objavuje skoro výlučne pri vojenských objektoch a tak vzniká filmom podporená konšpiračná teória o špionáži z opačnej vojenskej mocnosti. Nakoniec nechýba zmienka o HAARPe, jeho vzniku a skazonosných účinkoch. Dokument mi ale nepriniesol pocit, že by niečo nové odhalil. ()

JADIM 

všetky recenzie používateľa

Informačne je tento dokument na bode Ruského mrazu. Astronauti s menom skladajúcim sa zo 4 slov a 40 - 50 znakov (Kto vie, možno sa tam skrýva aj vysokoškolský titul) opisujú a to občas aj rukami, aké zaujímavé objekty videli počas svojich vesmírnych ciest a ku tomu aj pár záberov, kde je zrejme natočené niečo podobné. Trochu ma zaujali posledné minúty filmu, kde sa začal viac preberať mimozemský život, ale inak ma to vôbec nebavilo a to sa považujem za fanúšika mimozemských a paranormálnych dokumentov. 2,5/10 (Videné 17.3.2020, CZ dabing) ()

Piri 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý dokument, videl som desiatky obdobných filmov, ale ešte som nikde nevidel zábery z vypočúvania ufóna, ktorému pri tom prišlo zle, aspoň niečo nové som videl. Dosť ma prekvapilo, že sa vôbec nezmienili o samotnom autorovi falošného videa pitvy mimozemšťana z roku 1995 Rayovi Santillinym, ktorý sám priznal, že to bol podvrh, napokon samotný priebeh pitvy bol evidentne amatérsky... asi by musel skočiť z mosta, keby mal vrátiť všetky prachy, ktoré na tom videu zarobil :) ()

Reklama

Reklama