Reklama

Reklama

Motel Bates

(seriál)
Trailer 2
Dráma / Mysteriózny / Horor / Thriller
USA, (2013–2017), 36 h 1 min (Minutáž: 39–47 min)

Hudba:

Chris Bacon

Hrajú:

Freddie Highmore, Vera Farmiga, Max Thieriot, Olivia Cooke, Nestor Carbonell, Nicola Peltz, Mike Vogel, Kenny Johnson, Keegan Connor Tracy, Ian Tracey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(50)

Tínedžer Norman Bates a jeho ovdovená matka Norma začnú odznova v pobrežnom meste otvorením svojho nového motela. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (56)

Motel Bates (2013) 

Napriek tomu, že som mal obavy z toho, ako Norman Bates zapadne do 21.storočia, pretože Hitchcockove Psycho čoby horor nemá konkurenciu, vďaka skvelému hereckému výkonu Freddieho Highmorea si ma seriál získal hneď od začiatku a napriek niekoľkým priemerným epizódam rozdelených do jednotlivých sérii primerane aj vďaka skvelému záveru ho považujem za jeden z najlepších seriálov súčasnosti. ()

Season 1 (2013) (S01) 

Napriek úvodnej skepse, či sa seriál dokáže vyrovnať filmovému spracovaniu Psycha treba povedať, že určite predčil všetky očakávania a všetky pokračovania okrem pôvodnej verzie Hitchcocka schoval do vrecka. Dej zapracovaný do súčasnosti je skvelý, výkon predstaviteľa Normana Batesa je obdivuhodný a v niektorých momentoch zatieni aj samotného Perkinsa, Normanova matka síce v niektorých momentoch prehráva ale stále je to v rámci únosnosti. Hudobná stránka je najslabšou časťou seriálu a napriek tomu, že scénar v dvoch častiach klesne k priemeru rodinných seriálov stále možno Bates motel považovať za jeden z najlepších seriálov súčasnosti. ()

Najprv máš sen a potom zomrieš (2013) (S01E01) 

Teenager Norman Bates objaví v suteréne domu mŕtveho otca, na ktorého padla polica a tak uteká vyhľadať svoju mamu, ktorá však po objavení manželovho tela nie je príliš prekvapená. O 6 mesiacov neskôr sa rodina Batesových sťahuje do nového mesta, v ktorom pani Norma kúpila dom spolu so zanedbaným motelom. Zatiaľčo Norman spoznáva nových spolužiakov a mama sa dostane do konfliktu s predchádzajúcim vlastníkom domu a motela, ktorému dom zabavila banka kvôli hypotéke a vytýka jej, že pozemok patrí jeho rodine. Čoby nadšený fanúšik Psycha som sa s miernou skepsou rozhodol pozrieť seriál na motívy tejto knihy a filmov, nakoľko dej odohrávajúci sa v súčastnosti mi trochu nesedel.Avšak prvá časť ma presvedčila o tom, že obavy boli zbytočné a seriál má pilotnú časť spracovanú vo výbornom tempe a výborne sa dopĺňajú aj hlavný predstavitelia seriálu. Úvod za 90%. ()

Pekné mesto si vybrala, Norma... (2013) (S01E02) 

Dej seriálu si naďalej drží vysoké tempo. Objaví sa Normanov nevlastný brat, šerif odozrieva Normu zo zmiznutia Summersa a Norman s kamarátkou Emmou pátrajú po indíciach, ktoré sú v denníku, ktorý Norman objavil v moteli. Zatiaľ prekvapivo dobrý seriál. ()

Čo je to s Normanom (2013) (S01E03) 

U batesových vykoná polícia domovú prehliadku kvôli zmiznutiu Summersa. Norman sa mame prizná, že si nechal jeho opasok.Ten nájde zástupca šerifa Shelby a nechá si ho, kedže vie že takto mu bude Norma zaviazaná. Norman v škole odpadne a skončí v nemocnici. Emma chce od Normana, aby zápisník, ktorý našiel odovzdal polícii. Aj keď je úvod tejto časti pomalší, jej záver je vynikajúci a najlepším je moment, keď sa Norman prvýkrát rozpráva s matkou, ktorá tam však nie je. Nastupujúce šialenstvo Normana Batesa je nielen dobre zapracované ale v podaní hlavného predstaviteľa aj výborne stvárnené. ()

Ver mi (2013) (S01E04) 

Doteraz najslabšia epizóda seriálu, ktorú zachráni záver. Norman sa Dylanovi zverí, ako to bolo so Summersom a ten mu prisľúbi pomoc. Norman v noci odchádza za priateľkou Bradley, čo jeho mamu vyvedie z miery a vedie ku konfliktu s Dylanom. Na záver prichádza šerif zatknúť Normu Batesovú a zatýkania sa zúčastní aj Zack Shelby. ()

Výhľad na oceán (2013) (S01E05) 

Dylan oznámi Normanovi, že v noci keď bol u Bradley zatkli ich mamu. Norman zháňa peniaze na kauciu, zatiaľčo Dylan zháňa peniaze na podnájom, kde sa s Normanom uchýlia v prípade, že mamu odsúdia. Dylanovi ich požičia kamarát, ktorého vzápätí zastrelí narkoman, ktorý mu dlhuje peniaze. Zack sa postará o to, aby sa stratilo vlákno z koberca a kedže to je jediný dôkaz proti nej, zdá sa že vražda Summersa jej prejde. Norman spolu s Emmou nájdu ázijské dievča, ktoré držali v zajatí Zack v spolupráci so Summersom a privezú ju do motela. ()

Pravda (2013) (S01E06) 

Skvelý komentár Tryskomyši, v poradí ešte len šiesty rovnaký Vás určite navnadil na tento výnimočný seriál. Norman presvedčí Normu, aby neišli na políciu hneď, ale dali čas čínskemu dievčaťu na zotavenie z traumy. Norma chce získať od zástupcu šerifa Shellbyho opasok, pretože pri prehliadke, ktoré by nasledovala po udaní zástupcu zato, že dievča väznil by ho polícia mohla objaviť. Dylan sa však s Normanom vyberú hľadať opasok na loď, kde zástupca dievča väznil a Norma zatiaľ čaká doma, kde ju navštívi zástupca Shellby. Ten v moteli objaví čínske dievča a včse, keď sa vrátia Norman s Dylanom ich spolu s Normou odvedie do domu, kedže dievča mu ujde. V dome má Norman jeden zo svojich výpadkov a napadne zástupcu Shellbyho, ktorého pri následnej prestrelke Dylan zastrelí. Dylan chce polícii povedať pravdu, avšak Norma mu povie, ako to bolo so smrťou Normanovho otca a prečo sa snaží Normana za každú cenu chrániť. Vynikajúco spracovaná epizóda s výborne zvládnutým podaním Normanovho pohľadu nikam. ()

Muž na čísle 9 (2013) (S01E07) 

Šerif Romero vypočuje príbeh od Batesových a pomôže im tak, že vyšetrovanie uzavrie ako vlastný prípad, v ktorom bol na stope svojho zástupcu a ten zabil nielen čínske dievča ale aj Summersa. V malom meste však tejto verzii verí málokto a tak má Norma problém rozbehnúť motel. Preto ju poteší príchod tajomného cudzinca, ktorý bol pravidelným hosťom v moteli pokým patril Summersovi a vyzerá to tak, že ostane klientom aj po zmene majiteľa. Norman vytýka mame, že neprávom odsudzuje Bradley a má radšej Emmu. Napokon však sám zistí, že Bradley jeho lásku neopätuje a Norman bol pre ňu iba spestrením. Norman si obľúbi zatúlaného psa, ktorého však neskôr pred jeho očami zrazí auto a tak poprosí matku, aby ho dali vypreparovať. Epizóda, v ktorej síce dej trochu stagnuje ale na druhej strane sa čoraz viac približuje k deju Psycha aké ho poznáme. Norman k sebe hovorí ako svoja matka a tá je čoraz nepriateľskejšia k dievčatám v jeho okolí. ()

Chlapec a jeho pes (2013) (S01E08) 

Norman sa zblíži s Emmou jej otcom, ktorý preparuje zvieratá a aj Normonovho psa. V škole sa Emma dostáva do konfliktu s Bradley kvôli Normanovi. Norma má problémy s novým hosťom v izbe číslo 9 Johnom Abernathym a chce, aby jej motel opustil. Po Normanovom výbuchu v škole musí spolu s mamou navštíviť psychológa, zatiaľčo Dylan sa chystá zbierať "úrodu". Jedna hviezdička za skvelý záver naviac. ()

Pod vodou (2013) (S01E09) 

Norma sa snaží predať motel a dostane kyticu kvetov s odkazom. Je presvedčená že ten, rovnako ako mŕtvola v jej posteli je prácou Abernathyho a tak o pomoc požiada šerifa Romera. Norman má sen, v ktorom sa snaží vo vani utopiť Bradley a zverí sa s tým Dylanovi. Toho prekvapí, že je to práve Bradley, pretoýe tá ho poprosila o pomoc pri získaní vecí z kancelárie jej otca zo skladu, kde teraz Dylan pracuje. Učiteľka zo školy, ktorú Norman navštevuje mu je naklonená viac, ako sa na profesorku patrí a chce mu pomôcť s vydaním poviedky, ktorú napísal. Norman sa dostáva do konfliktu s matkou, pretože tá chce motel predať a opäť sa odsťahovať. Norman si domov prinesie vypreparovaného psa, čo sa zdá nielen Dylanovi zvláštne. Potencionálnych obetí Normana začína pribúdať. Tempo seriálu trochu upadlo a vtejto časti sa z neho stal tuctový rodinný seriál. Ostáva dúfať, že záverečná čať prinesie väčšie napätie. ()

Polnoc (2013) (S01E10) 

Norma požiada Dylana, aby jej zohnal zbraň, kedže sa má stretnúť s Abernathym. Ako Dylan učí Normu strieľať tak sa zblížia. Norman odchádza na školský ples s Emmou, stále však pozerá iba po Bradley, čo si všimne nielen Emma ale aj Bradleyin priateľ. Po hádke s Emmou a bitke od Bradleynho priateľa sa Norman vracia domov v daždi. Cestou ho strečne učiteľka Watsonová a ponúkne sa, že chlapca zvezie k sebe, kde ho ošetrí. Šerif Romero ukončí pôsobenie Abernathyho v svojom meste, čoho svedkom je aj Norma Batesová. Tá pri návrate domov takmer zrazí autom Normana, ktorý má opäť okno. V oslednej časti sa Norman čím ďalej tým viac stáva Normanom z filmového Psycha. Záver mohol byť o niekoľko sekúnd kratší a nechať nás viac v napätí, ako skončila nvšteva Normana u slečny Watsonovej. Ale napriek tomu skvelý záver úvodnej série. ()

Season 2 (2014) (S02) 

Druhá séria je o niečo slabšia ako prvá hlavne z dôvodu troch častí uprostred, ktoré pripomínajú skôr rodinnú drámu ako skvelú prvú časť tohto seriálu. Záver je však spracovaný veľmi dobre a diváka navnadí na ďalšiu sériu. Dokonca aj časť príbehu s vojnou drogových gangov, ktorá mi v seriáli spočiatku trochu vadila mi už pripadá ako neodmysliteľná časť motela Batesových a zapracovanie seriálu do súčasnosti je prevedené naozaj vynikajúco. ()

Mŕtva, ale nie zabudnutá (2014) (S02E01) 

Norman sa po pohrebe slečny Watsonovej uzavrie ešte viac do seba, zatiaľčo sa Bradley po pokuse o samovraždu a prepustení z psychiatrie čoraz viac zaujíma o vzťah svojho otca a slečny Watsonovej. Norman navštívi šerifa Romera s fotografiou muža, ktorého videl pri hrobe svojej učiteľky a tvrdí, že by mohol byť jej vrahom. Normu trápi najmä stavba diaľničného obchvatu do chvíle, kým sa jej Norman nezverí, že večer keď zavraždili učiteľku bol u nej doma. Slabší úvod druhej série zachránil koniec prvej epizódy a Freddie Highmore pri stvárnení Normana počas tréningovej jazdy s matkou. Naopak výstup Normy v mestskej rade patril skôr do zúfalych manželiek. ()

Tieň pochybnosti (2014) (S02E02) 

Norman pomôže Bradley ukryť sa po tom, ako zabila Gila, v moteli. Norma sa pokúsi zlepšiť vzťah s Normanom a prihlási ich do konkurzu na muzikál. Skúška však trvá dlho a tak musí Norman požiadať Dylana, aby namiesto neho odviezol Bradley prečz mesta. Z vraždy slečny Watsonoveh šerif Romero obviní muža, ktorý mal už v minulosti problémy zo zákonom a šerif mu zakázal vstup do mesta, kam sa však vrátil. Aj keď dej v porovnaní z prvou sériou trochu stagnuje, návrat Norminho brata v samom závere je prísľubom návratu k tempu, ktoré priniesla prvá séria. ()

Caleb (2014) (S02E03) 

Norma nedostane úlohu v muzikály a tak sa aj Norman rozhodne nevystupovať. Koná sa spomienkový večierok na pláži, kde boli nájdené šaty a list na rozlúčku od Bradley, ktorý sa zmení v párty mladých ľudí. Norman tam spoznáva novú kamarátku, zatiaľ čo Emma sa naďalej snaží si ho získať. Objaví sa Normin brat Caleb, ktorého vyženie z domu, avšak zblíži sa s Dylanom. Ten mu zoženie peniaze a snaží sa presvedčiť Normu, aby ho vypočula. V čase, keď sa mama háda s Dylanom sa vráti Norman a bratia sa opäť pobijú. Norma ich ruvačku preruší tým, že Dylanovi oznámi, že Caleb je jej otcom. Nebyť skvelého záveru v časti sa neudeje nič podstatné a druhá séria naďalej za prvou zaostáva, preto Bates motel prvýkrát iba za 3*. ()

Odchod (2014) (S02E04) 

Dylan sa ťažko vyrovnáva s tým, že Caleb je jeho otcom. Norma si vyrazí s Gregorym a Norman žiarli. Štve ho aj to, čo robil Caleb a tak mu kamarátka navrhne,aby Caleba vystrašili. Norman má obavy, ako to dopadne a tak obaja odídu, ale neskôr sa na miesto vracia sám. Šerifovi Romerovi zhorí dom potom, ako sa v prístave postaví Zaneovým chlapom. Epizóda je skvelá najmň vďaka výstupu Normana čoby svojej matky pri pokuse pomstiť sa dvakrát tak ťažkému Calebovi. Freddie Highmore má nepochybne talent. ()

Majster útekov (2014) (S02E05) 

Norman sa prebudí v aute vedľa Cody, ktorá sa ho pýta na výpadok, ktorý mal. Norman sa jej prizná, že sa mu to stáva a zbližujú sa čoraz viac. Norma nie je nadšená z ich vzťahu, lebo nevie o Codinom násilníckom otcovi. Šerif Romero sa ubytuje v moteli po tom, ako mu vyhorel hotel a má potyčku so Zaneom. Toho si na mušku vezme aj nepriateľský gang a život mu zachráni Dylan, ktorý sa od mamy a brata odsťahoval. Dojde aj na Emmu, ktorá sa chystá na rande a o rady poprosí Normu, ktorú berie ako svoju matku. Norma však má hlavne starosti s obchvatom a s nápadom, ktorý by jej mohol pomôcť jeho výstavbu zastaviť. Tempo trochu pomalšie ako v prvej sérii, ale stále nadpriemerný seriál. ()

Skok do vody (2014) (S02E06) 

Zatiaľčo Dylan sa zbližuje po záchrane Zanea so svojou šéfkou a Norma je zaneprázdnená kandidatúrov do mestskej rady, v ktorej sa jej dostáva nečakanej podpory, Norman má ďalší zo svojich výpadkov potom, ako spolu s Cody navštívia jej dom a prekvapí ich návšteva Codynho otca. Pri spoločnom stretnutí Normana, Cody, Emmy a jej priateľa sa skupinka zabáva skokmi do vody, ktoré Emma vzhľadom na zdravotný stav nezvládne a takmer sa utopí. Norman Cody vyčíta, že Emmu na skok nahovorila príliš agresívne, čo Cody vystraší a tak sa nasledujúci deň Emme zverí že vie o Normanových výpadkoch. Emma to pre zmenu oznámi telefónom Norme práve v čase, keď má Norman robiť skúšky na vodičský preukaz a tak sa inštruktora opýta, či môže Norman šoférovať. Ten to rezolútne odmietne a tak naštvaný Norman odchádza za Cody vydiskutovať, prečo mu spôsobila tieto problémy napriek tomu, že ju prosil aby si to nechala pre seba. Tam sa dostane do konfliktu s Codyiným otcom a ten pribudne na zoznam Normanových obetí.Po dvoch nudnejších dieloch seriál opäť ožíva a až na reakciu inštruktora autoškoly prináša skvelé predstavenie so skvelými hereckými výkonmi. ()

Prezumpcia neviny (2014) (S02E07) 

Norma prichádza na mestský úrad, aby si prevzala svoju kanceláriu, v čom ju ale vyruší šerif Romero a oznámi jej, že Norman je na policajnej stanici kvôli úmrtiu Codynho otca. Prebiehajú vyšetrovacie úkony a Norma sa snaží presvedčiť Cody, aby polícii nehovorila o výpadkoch, ktoré Norman máva. Po odobraní vzoriek DNA Normana zo stanice prepustia a neskôr prepustia aj Cody. Emma vyhľadá Dylana a snaží sa ho presvedčiť, aby navštívil svoju rodinu. Cody po prepustí zájde k Batesovým, kde sa rozlúči s Normanom, nakoľko odchádza bývať k tete, ktorá sa o ňu budestarať kým nebude plnoletá. Pred odchodom Normanovi povie, že jeho mama o jeho výpadkoch vie viac a mal by sa jej na ne opýtať. Šerif Romero oznámi Norme, že vyšetrovanie smrti Codynho otca uzavreli ako nehodu. Normu naštve,keď sa jej syn opýta na svoje výpadky a varuje ho, že téme sa už nikdy nebudú venovať. Dylan sa odmietne zúčastniť na prepadnutí skladu Nicka Forda pod Zaneovým velením.Zlatým klincom časti je nepochybne záverečne odhalenie mladej zástupkyne šerifa, ktoré znepokojí aj šerifa Alexa Romera. ()

Súvisiace novinky

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (viac)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (viac)

Reklama

Reklama