Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí příběh Charlese Dickense o naději a povznášející moci ducha. Je Štědrý den roku 1840 a zachmuřený londýnský obchodník Ebenezer Scrooge, který nemiluje nic jiného kromě peněz, právě pohřbil svého dlouholetého kolegu Jacoba Marleyho. Ten byl, podobně jako Scrooge, lakomý a schopný vyždímat z lidí i poslední minci. Pak v mrazivé a mlhavé vánoční noci vejde do Scroogeova domu Marleyův přízrak, který chamtivému Scroogeovi přináší pochmurné zprávy o jeho osudu po smrti. Stále je ale ještě čas, aby se svou krutost a lakotu pokusil odčinit... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (64)

1mArc0 

všetky recenzie používateľa

Tá televízna tvorba je o trochu rozdielna, ako tá ktorá sa premietaná v kinách. V podstate tu viac ide, ako dosiahnuť umenie, alebo podať divákovy umelecký zážitok. Vrelo odporúčam na vianočné časy. Je len škoda, že tá televízna tvorba upadá a máloktorému sa dnes chce zapnúť televízor, to len tak na okraj. /70 %/ ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Jedna z lepších adaptací úžasné Dickensovy novely. Sice má typicky televizní vzhled s většinou levnými triky, o ty však v tomto případě zase až tak moc nejde. Důležité je, že se podařilo předlohu poměrně věrně převést do filmové podoby a přitom se tvůrcům podařilo dobře zkrotit vánoční sentiment a udržet ho na uzdě. Jen ten Patrick Stewart mi v roli lakomého, protivného a bezcitného parchanta přišel zpočátku nepříliš přesvědčivý a to napravování mu šlo až příliš snadno. ()

Reklama

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Namet je perfektny. Stale vsak cakam na verziu, s ktorou budem maximalne spokojny a ktora ma svojou vianocnou atmosferou, emociami a kuzlom uplne odzbroji. Zatial co najnovsia Zemeckisova bola privelmi uletena a "americka" tato je zase az moc skromna, studiova a televizna. Snad sa jedneho dna dockam spracovania, na ktorom sa nebude setrit rozpoctom a pritom sa bude drzat nohami pri zemi. 70% ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Vo vnútri mojej filmovej duši, som sa na ďalšie spracovanie môjho obľúbeného vianočného príbehu tešil, hlavne kvôli účinkovaniu Patricka Stewarta v úlohe bručouna Scroogea. Jeho herectvo, mnohými považované za jedno z najlepších jeho generácie ( a to vďaka shakespeareovskej škole ), mi malo dokázať že je na úlohu ako stvorený. Výzorovo síce veľmi nezapadá do kanónu predchádzajúcich ( a nasledujúcich ) predstaviteľov, jeho stvárnenie ale nemohlo nevíjsť. A tak sa aj stalo. Čo ma však zamrzelo a je to vidieť aj na mojom hodnotí je, že to ostatné ( a ostatní ) okolo neho, je vytuchlý TV prednes. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Kouzlem Vánoc v období viktoriánské Anglie vás očaruje tato adaptace Dickensova díla, které jsem nečetl, tudíž nemohu porovnávat, jak moc se filmaři drží předlohy. Vánoční koleda má skvělou atmosféru, výborného herce v roli Ebenezera Scrooge, je poměrně zdařile natočená a pozornému divákovi nabídne i emoce v trochu utopickém a snad i naivním konci, avšak k Vánocům určitá naivita a sentiment patří, tudíž mi to vůbec nevadilo. Samotný příběh je krásně vystavěn a obsahuje nejednu hlubokou myšlenku ohledně lidského štěstí, bohatství, lakoty, sdílení radosti a podstatě vánočních svátků. ()

Galéria (182)

Reklama

Reklama