Reklama

Reklama

Strach a hnus v Las Vegas

  • Česko Strach a hnus v Las Vegas (viac)
USA, 1998, 118 min

Obsahy(1)

Paródia amerického sna z dielne bývalého člena kultovej komediálnej skupiny Monty Python. Kultový film Terryho Gilliama a jeho šialená jazda mestom Las Vegas za najbizarnejšími zážitkami, aké sa vám môžu stať. Johnny Depp a Benicio Del Toro v pikantných scénach najrôznejšieho druhu vo filme, v ktorom zistíte, že o pôžitkoch vlastne neviete nič. Presvedčte sa na vlastné oči, že Amerika je skutočne krajinou neobmedzených možností. Pretože pri tejto pánskej jazde celkom stratíte dych... (STV)

(viac)

Recenzie (849)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film postráda jednotný "príbeh", je sledom voľne spojených epizód. Odvíja sa ako novinárovo rozprávanie s komentárom rôznych vonkajších súvislostí. Obrazu drogového vnímania zodpovedá aj hektická kamera, prudký strih a bohatá zvuková stopa (s využitím dobových piesní). Nesporne zaujímavým atribútom snímky je herecké obsadenie: hlavné postavy vytvárajú na nepoznanie "maskovaní" Johnny Depp a Benicio Del Toro a v epizódnych úlohách sa objavujú známi herci. Johnny Depp a Benicio Del Toro sú herecká esá, ktoré tu predvádzajú čo im sily stačia, ale či je to dobre alebo zle, tak to možno len ťažko posúdiť. Už len preto, že príbeh samotný pôsobí dojmom, že ho písal zhúlený cvok. Dlho očakávaný film bol skôr sklamaním. ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Look, there's two women fucking a polar bear.Po ďalšom pozretí musím svoje hodnotenie zvýšiť na plný počet. Dôvod je jednoduchý - skvelo som sa bavil od začiatku až do konca. Pri tejto pánskej jazde som totiž celkom stratil dych od neustáleho rehotania. Herecké výkony sú úžasne zahraté a uletené. Celý film stojí práve na dvojici Johnny Depp (tá jeho vyholená hlava nemala chybu) a Benicio Del Toro (riadne pupkatý a nechutný), ktorí museli byť pri natáčaní poriadne nafetovaní (inak si ich dôveryhodné herectvo neviem vysvetliť alebo sú to naozaj tak bohovskí herci?). Nad týmto Gilliamovým dielom sa nedá veľa filozofovať, existujú totiž len dve možnosti. Buď vás tento úlet bude alebo nebude baviť. Poznám ľudí, čo to vypli po prvej scéne s netopiermi (čo je úplne normálne, lebo je to celé vážne veľmi zvláštne a uletené). Vo mne tá scéna vyvolala záchvat smiechu a ten mi vydržal počas celého filmu. Pre mňa je to teda kultové dielo a jedna z najlepších ''komédií'' vôbec. Spŕška neuveriteľnej energie a skvelej zábavy................."Tí, ktorí v sebe prebudia zviera, sú zbavení bolesti byť človekom"...90% ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 1,130 // Otvárací Víkend USA: $3,338,590 // 2 pytle marihuany, 75 piluliek meskalinu, 5 papierikov napustených vysoko účinným acidom, solničku dopoly naplnenú kokainom, celá galaxia najrôznejších oblbovákov, povzbudzovákov, liter tequily, liter rumu, basa piva, krčah surového éteru, 2 tucty amylu a nekontrolovane uletená Halucinogéna cesta v Las Vegas. Sen každého feťáka.... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak tu som úplne mimo, drogy som nikdy nebral a ani po nich netúžim, rovnako ako ma nezaujímajú vízie feťákov. Ale natočil to Gilliam a svojim originálnym vizuálom trochu tú nudu pre mňa spestril. Film vo mne vyvolal strach a hnus, ale to bol určite Gilliamov zvrátený undergroundový zámer. Či sa do toho ešte niekedy pustím, netuším, drogy som ale medzičasom brať nezačal, takže to asi nebude mať význam. VIDENÉ ZNOVA 4/2018: Predsa len tento úchylný film čítam na druh krát viac medzi riadkami a dáva mi to zmysel. Možno ale nie všetkých zaujíma kritika/paródia kvetinových detí v období, kedy už nemalo zmysel bojovať ďalej. Spoločnosť už definitívne zdegenerovala a mierne prestarnutí hipisáci s ňou. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Většinou je tento film hodnocen jako Gilliamův nejhorší nebo prostě ten slabší. Nevím, jestli to je proto, že je o strašných zdrogovaných dementech nebo prostě nedosahuje film nějakých filmařských kvalit, podle mě neznámých parametrů. Strach a hnus je možná tím rozporuplným filmem, který jedny až dětinsky rozesmává a druhé nutí k vomitismu. Osobně jsem díky němu poznal Benicia Del Tora a dodnes tvrdím, že zde podal výkon nejlepší. Totéž platí i Johnnym Dé. Masky Tima Burtona jsou mu prd platné. Maska holohlavého novináře Huntera Thompsona je prostě trochu dál za pobledlým Edwardem nebo čokoládovým Majklem Jacksonem. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (33)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles (Kalifornie), v Jean (Nevada), v Pasadeně (Kalifornie) a v Las Vegas (Nevada). (Tygrys)
  • Vlastní auto Raoula Dukea (Johnny Depp) je Ford Maverick z roku 1970. Na cestu do Vegas si půjčuje červený kabriolet Chevrolet Impala, poté bílý Cadillac Fleetwood Eldorado. Oba vozy jsou ročník 1971. (J.F.B.)

Súvisiace novinky

P. T. Anderson chystá detektivku

P. T. Anderson chystá detektivku

02.01.2013

Jeho Mistr figuruje ve většině výčtů nejlepších filmů roku a pravděpodobně se objeví i v oscarových nominacích. Jeden z nejosobitějších tvůrců v současném Hollywoodu už se ale naplno věnuje dalšímu… (viac)

Reklama

Reklama