Reklama

Reklama

A teraz o niečom úplne inom

  • Československo A teď něco úplně jiného (viac)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (158)

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Úvod na téma How not to be seen je dokonalý. Bohužel kacířsky přiznávám, že některé skeče zas tak vtipné nebyly. Nebo byly, ale chyběla pointa, a neuznávám, že právě v tom je ten vtip. Koneckonců sami Pythoni se jednou vyjádřili ve smyslu, že dneska tu a tam nechápou, co jim tehdy na některé scénce připadalo vtipného. Celkově spíš odrazový můstek k pozdějším věcem, Grálu, Brianovi či Brazil. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

"The object of this year's expedition is to see if we can find any trace of last year's expedition."     Film zostavený zo skečov prevažne výbornej úrovne, iba s občasným miernym zakolísaním. Nekompromisne cynický humor Monty Python často s obľubou zachádza do prehnanej absurdnosti, ktorá hraničí až s roztomilou stupiditou, ale chlapi v tom proste vedia plávať. Aj keď nie som skalným priaznivcom Monty Python, ich satira je trefná, pričom smer jej ostria je ľahko rozpoznateľný. Toto mi navyše sadlo lepšie ako ktorýkoľvek ich celovečerný film (zostrih televíznych skečov môžem iba ťažko považovať za plnohodnotný celovečerný film), keďže to nie je zviazané akýmsi "príbehom" a ja som sa proste iba bavil a nehľadal v tom akýsi hlbší umelecký, či nebodaj filozofický zmysel. Z tých najvydarenejších scénok spomeniem tieto: "Maďarsko-anglický slovník fráz", "Gang starých dám" a "Expedícia na Kilimandžáro".     "Now, I would just like to point out that this film is displaying a distinct tendency to become silly." ()

Reklama

Svadbos 

všetky recenzie používateľa

Prvý film skupiny Monthy Pyhton je skutočne typom albumu "Greatest Hits", s niekoľkými najpopulárnejšími skečmi a animovanými kúskami z ich dlhoročného seriálu. Veľmi dobrý úvod do ich zvláštneho druhu humoru. Bola to tajuplná počúvať publikum počas sledovania filmu „And Now For Something Completely Different“. Počas väčšiny filmových komédií sa všetci smejeme viacmenej v rovnaký čas, pretože tie isté veci sú zábavné pre všetkých. Ale toto nie je prípad tohto čudne originálneho britského filmu. Obsahuje rôzne druhy humoru – prehnaný a šíry, skazený a hlúpy a groteskný – takže tu počujete rehot v jednej scéne, neskôr diskrétny chichot, fučanie a chrčanie pri inej. Publikum sa akosi nemôže zjednotiť. Film bol inšpirovaný „Lietajúcim cirkusom Monty Pythona“, oslavovanej televíznej série stanice BBC. Táto séria mala rovnakú skazenosť, ako rozhlasový „Goon Show“, zvečnený v uchovaných nahrávkach. Toto bol program, ktorý medzi inými naštartoval kariéru Petra Sellersa a jeho atmosféra bola zachytená v krátkom filme Richarda Lestera „The Running, Jumping And Standing Still Film“. Päť mužov a dve ženy hrá vo filme cca 100 postáv vlečúcich sa skrz sériu skečov oddelených animovanými interlúdiami. Istý druh pomätenej logiky jednotlivé skeče spája, ak dobre pozeráte, ale častejšie film existuje iba v momentálnej prítomnosti a snaží urobiť všetko pre to, aby Vás rozosmial. Je tu napr. skeč o Maďarovi v obchode s tabakom, snažiaceho sa objednať cigarety s pomocou maďarsko-anglického slovníka. Dôverne hovorí: „This record is scratched“ (Táto platňa je poškriabaná). Neskôr sa dostáva do problémov, keď sa snaží opýtať na smer a namiesto toho uráža ľudí obscénnymi a skatologickými frázami. Vydavateľ slovníka je ťahaný na súd, ale až potom, čo Maďari, ktorí si kúpili jeho slovník sa úplne nestrápnia. Takéto veci vo filme pripadajú niektorým ľuďom zábavné. Iným nie. A tak je publikum frustrované. Je zvláštne, že sa prichytíte, ako sa smejete, aj keď sú ostatní ticho a je zvláštne, keď sa všetci okolo Vás smejú a Vy ste vtipu neporozumeli. Národný humor a charkterisitky majú niekedy zlé chodníčky. Po premietaní filmu „2001: A Space Odyssey“ na Moskovskom filmovom festivale jeden americký chválenkár kritizoval interiérové dekorácie kozmickej lode. V takých momentoch si uvedomíte, aká nebezpečne tenká je línia, ktorá oddeľuje Monthy Pyton od skutočného života. ()

Renfield 

všetky recenzie používateľa

Většina scén výborná, ale jsou tu i takové, místo kterých mohlo klidně být něco úplně jiného. Za to animované pasáže jsou trefně ujeté, občas by se snad daly nazvat až poetickými. Tedy ke scénkám padnou a dobře je propojují. Každopádně Cirkus je Cirkus, musím si ho zase po dlouhých letech připomenout. Končím, kočka mi žere barák. 75% ()

Hraboshka 

všetky recenzie používateľa

Není to tak vtipné jako MPFC. Asi by se daly vybrat i lepší skeče (jen místo některejch - pár z těch nejlepších tady bylo, to ne že ne). A ty dobrý tady byly useknutý. Nebo prostě tyhle verze nebyly tak vtipný jako v cirkusu. Možná mi tu taky trochu chyběly "smíchy" - u skečů už jsem si tak nějak zvykla, že když Pythoni řeknou nebo udělaj něco vtipnýho, ozve se smích, a tady jsem se smála jenom já. Ale stejně tomu dám za 5. Protože je mám ráda. Protože jsem se smála. A protože i ty slabší montypythonovský skeče jsou vtipnější než co jinýho. A protože nemá chybu, když Cleese řekne and now for something completely different. ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama