Reklama

Reklama

Final Girl

Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina chlapců loví, mučí a zabijí v lese mladé dívky. Do jejich školy nastupuje nové děvče, které vypadá jako perfektní oběť. Netuší však, že dívka je trénovaný zabiják a její finální zkouškou je zabít tyto mladé vrahy. (beba789)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (112)

bourec 

všetky recenzie používateľa

Nezábavný,podivnym stylem natočený nic,který ma půlku děsivě nudnou,a vzhledem k tomu ,že hlavní roli hraje děsivě odpudivá Abigail ,tak nemůže člověk čekat ani druhou půlku nějak divokou.Celý je to takový dementní,asi rejža chtěl točit art,ale nuda z toho tryská na všechny strany.Tyhla hovna splachuju rovnou i s počítačem do hajzlu.10%. ()

marrjaana 

všetky recenzie používateľa

Nemám nic proti "oplácanějším" herečkám, právě naopak. Je sympatické, když herečka vypadá jinak než ramínko na šaty. Jenže nějaká filmy prostě vyžadují určitou postavu. A tohle je přesně on. Hlavní postavou je totiž dívka, která je od svých cca 5 let trénována k tomu stát se vražedkyní a když ji vydíte máte pocit, že začala cvičit možná tak dva dny před tím, než se do kluků pustila (tou by odpovídali i její pohyby a bojové umění, kterému by spíše slušelo pyžamo a polštáře než zbraně). No o kamaře raději mluvit nebudu a scénář je taky takový slabší. Co ale musím pochválit, tak byly světelné efekty v lese, ty se povedli- asi jediné pozitivum filmu. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Mladé dievča je po smrti rodičov vychovávané chlapom, ktorý ju zároveň pripravuje na pomstu. Ich terčom je partia chlapcov, ktorá si v lese vytvorila lovecké pole, do ktorého vypúšťa bezbranné dievčatá opantané ich krásou a slušným vystupovaním. Následne ich v lese lovia a zabíjajú. Tentokrát sa však chlapci prerátali, pretože ich obeť vie, že na túto skúšku bola pripravovaná od svojho detstva, a tak sa z jednoduchej obete stáva lovec. - O Final Girl som sa zaujímal hlavne kvôli hereckému talentu. Objavili sa tu tri velmi výrazné mená, ktoré v poslednej dobe prichádzajú na chuť žánru číslo jeden. Všetci traja zahrali aj tu perfektne, lenže Final Girl má tak slabý scenár, že ani nemali priestor na hviezdny výkon. Úplne klasická zápletka, v ktorej sa z obete stane lovec. Ako tu už je viackrát spomenuté, efektívny je hlavne vizuál a správne kontrasty farieb spolu so zaujímavo osvetleným lesným prostredím, lenže tu chýba poriadna akcia a poriadne gore. Som dosť sklamaný, pretože takéto herecké zloženie a ideálny námet sa dávajú dokopy naozaj ťažko. + herečka z Zombieland, Maggie a Scream Queens + herec z American Horror Story: Hotel a Amnesiac + herec z The Final Girls ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Partia rozmaznaných blbečkov si do lesa odváža a loví fešandy, až narazia na hlavnú hrdinku, ktorá je ale v skutočnosti trénovaná na zabíjanie... Ako „final girl“ zvykne bývať označovaná posledná a najšikovnejšia kočka v hororoch, ktorá jediná môže aj prežiť, čo sa v podstate žiarivými príkladmi tiahne už dekádami; napr. od Sigourney Weaver z Aliena až po Jane Levy z remaku Evil Dead. Mladá Abigail Breslin však v tejto modernej vyvražďovačke už od začiatku ťahá za dlhší koniec a nie je v skutočnosti takou pravou final girl, možno až v naháňačke v záverečnej tretine. Odhliadnuc teda od trochu zavádzajúceho názvu to ale nie je zlé; taká pohodová, bezmyšlienková jednohubka, avšak dosť prázdna – a to nielen obsahovo, ale i vizuálne; napriek tomu, že je všetko pekne natočené, tak mi prišlo, že na obrazovke to až pričasto zíva prázdnotou. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že Abigail Breslin je skutočne veľmi talentovaná a má vo filme skutočne dobré postavenie. Netušil som ako to tvorcovia celé pojmú, no hoci to na začiatku pôsobí trošku nudne, zvyšok "Final Girl" dokáže preletieť až neuveriteľne rýchlo a je to veľmi dobrá kamera od Gregoryho Middletona. Postavy sú doslova len zo scenára, no na druhú stranu to v takomto filme až tak veľmi nevadí. Jediné čo to kazí je fakt, že si človek celý čas uvedomuje, že je to len koncept a prakticky by to asi nefungovalo. Páči sa mi, že tu veľkú rolu zohráva aj strach, a nakoľko nechcem dávať spoilery, nebudem tu hovoriť o tom viac. Ako som už povedal, Abigail Breslin je skvelá, kamera je skvelá, hudba je skvelá, technika boja s nepriateľmi je skvelá, no postavy a scenár to vedia ťahať dole. Som rád, že som film videl, dávka napätia bola dostatočná, no nemyslím si, že by som sa k nemu v budúcnosti vrátil. Hodnotenie: C+ ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama