Reklama

Reklama

Axe Giant: The Wrath of Paul Bunyan

  • USA Bunyan (neoficiálny názov) (viac)
Trailer

Skupinka problémových tínedžerov sa vydá spolu so svojou idealistickou učiteľkou Ms. K (Kristina Kopf) do prírody za prevýchovou, doprevádzaná prísnym okom seržanta Hoka (Thomas Downey). Cestou narazia na pozostatky býka a jeden z mladých si vezme na pamiatku jeden z jeho rohov. Urobil však osudovú chybu, roh patril Modrému býčkovi, jedinému priateľovi legendárneho obrovitánskeho drevorubača Paula Bunyana. Aj keď sa to všetko odohralo pred vyše storočím, Paul prichádza, aby sa za toto znesvätenie krvavo pomstil... (beso74)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (16)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Fantasy slasher, kde sa sekajú hlavy, hax(n)e a iné časti ľudského tela a v ktorom sa nám predstavil možný nový kultový mäsiar v hororovom žánri. Predpoklady na to mal, jeho vinou že to skončilo nemastne neslane, to teda určite nieje. A tak sa môžme pokochať jeho znalosťami ľudskej anatómie a lovu. A kochať sa môžme aj skvelými amatérskymi CGI, ktoré filmu dodávajú neuveriteľné kúzlo (ne)realičnosti. ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

King Kong či len nejaký prerastený troll vo flanelovej košeli a so sekerou v ruke si to namiesto na nejaký ostrov či do New Yorku namieril do čarokrásnych lesov amerického stredozápadu. A tu samozrejme, partia pre ktorú policajný seržant Hoke vymyslel priliehavú prezývku STUMP (Stupid Teenagers Under My Protection), zneuctí hrob najlepšieho (a jediného) priateľa veľkej obludy a pritiahne na seba jeho zúrivú pozornosť. (Trochu som sa čudoval, že ak niekoho pochováme, že práve jeho hlavu necháme pri hrobe, ale malí obri to asi tak robia, neviem, nepoznám osobne ani jedného.) Následne prichádza krvavý masaker drevorubačskou sekerou plný nie príliš podarenej CGI krvi, v ktorom "stupid teenagers" ťahajú za ten kratší koniec, až kým nepríde pomoc a monštrum sa porúča do teplých krajín, aj keď sa tvorcovia na konci vyhrážajú, že sa ešte vráti. Keď je na scéne "drobček" film je vcelku svižný, problém je, že ak nepočítame intro, dočkáme sa ho až niekde po 40 minútach, dovtedy musí divák pretrpieť hororové muky spôsobené scenáristom, ktorý sa ho snaží zoznámiť s postavami a umožniť mu pochopiť ich konanie, ako keby malo nejakú logiku. Za povšimnutie tu taktiež stojí veľmi zvláštna balistika, ak strieľate na monštrum vysoké dobrých 7-8 metrov zo vzdialenosti necelých 50 metrov a mierite mu do hrude, do steny budovy vzdialenej ďalších 50 metrov sa budú guľky zabárať vo výške jedného metra, geniálne... ()

Reklama

Ronaldo79 

všetky recenzie používateľa

Po nepříliš zdařilém digitálním začátku opadlo mé očekávání v seriózní podívanou. Nezbývá mi nic jiného, než pochválit vzhled gigantózního dřevorubce a jeho sekery, která bezesporu rostla po jeho boku, jinak si neumím objasnit, kde ten ,,krasavec" sehnal sekeru takových rozměru, protože na zdatného kováře nevypadá. Chvilkami jsem přemýšlel i o vyšším hodnocení, ale to Gary Jones zamítnul, protože evidentně nízký rozpočet se musí využít na příšerné digi-gore. King Kongovský závěr potěší, ale předcházející ujíždění automobilem při zařazeném prvním rychlostním stupňi snímek málem degradovalo na odpad. Rezultát o něco lepší než nedávný mišmaš. ()

raimi 

všetky recenzie používateľa

Ach jo. Takovej miliónovej nápad, a takový mrzký provedení. No považte, pětimetrovej, znetvořenej, namakanej obr s oboustrannou sekerou masakruje teenagery v lese. Jak tady mohlo být veselo! A Robert Kurtzman se svou partou dělá masky a gore, no jé je. Jenže, to by tvůrci museli mít o dost větší rozpočet a trošku víc talentu. Tady se totiž jede výplach katogerie "cé", a je to zatraceně vidět. Připomíná to filmy od Asylum, včetně nadužívání směšných digitálních efektů. Co už, no. Gary Jones je trasher srdcem i duší, ví to o sobě, a naštěstí to bere s humorem a promítá to do nálady filmu, kterej je teda fakt hodně crazy. Furt se něco děje, mraky humoru, ironie, nadsázky a gore (i když často pohříchu digitálního). Paul Bunyan má úchvatnej design, je to krásný monstrum, sice smrdí gumou, ale vypadá zatraceně cool. No a ten vypečenej konec se zákrokem domobrany, ten mě velice rozveselil. Je to zábava, o tom žádná. Do černý ten film určitě nepatří. Make Axe Giant Blue Again! ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Vcelku pohodové béčko, pôsobiace ako taký SyFy počin. Skupinka mladých delikventov sa pod policajným dohľadom vydáva stráviť verejnoprospešný víkend do miestnych lesov, kde však zistia, že desivá legenda o obrovskom drevorubačovi Bunyanovi je reálna. A musím povedať, že jeho vzhľad je našťastie vydarený a predstavuje dobrý základ, na ktorom je možné túto lesnú vyvražďovačku rozohrať. Nejde síce o niečo, čo človeka dokáže vystrašiť, prekvapiť či nadchnúť (aj keď niektoré úmrtia sú oku lahodiace), ale aspoň to bola sranda a byť to menej stereotypné a s lepším CGI, tak hodnotím vyššie. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

  • Na dverách autobusu môžeme vidieť nápis "L'Etoile du Nord", čo v preklade znamená "Hviezda Severu". Jedná sa o oficiálne motto amerického štátu Minnesota. (beso74)

Reklama

Reklama