Reklama

Reklama

Kráľovná púšte

  • Česko Královna pouště (viac)
Trailer

Film, inšpirovaný životným príbehom Gertrude Graham Bellovej, britskej bádateľky a kartografky, ktorá na začiatku 20. storočia zmapovala oblasť Stredného východu. Gertrude sa narodila v bohatej rodine, no život britskej smotánky ju nudil. Rozhodla sa preto nasledovať svojho strýka, ktorý zastával vysokú pozíciu na britskej ambasáde v Teheráne. Toto rozhodnutie navždy zmenilo jej život... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (73)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Intimní vztah Nicole Kidman s mužem. Je to emocionálně prázdné . Příběh režisérka Werner Herzog založila na skutečné postavě Gertrude Bell, archeoložce, která začátkem století cestovala pouštními krajinami blízkého východu a po cestě se stejně jako jedna moje kamarádka zamiluje. Pušť je působivě nasnímána. Film je konvenční a obecný a uspával mě, ale líbilo se mi pár vydařených hlášek a tak politické zhodnocení Sýrie " Sunité, šíté, Alavité , Drůzové, křesťané a všichni si jsou po krku. A na severu jsou Kurdové". A německá kancléřka mom fuhhrer Merkel si miliony pozvala na práci do Německa jako náhradu na populačně vymírající obyvatelstvo...Můj oblíbený psycholog Jeroným Klimeš říká, že sexuální šílenství mužů se zvětšuje se sluncem. Ve středověku byl trest smrti za krádež chleba , protože byl cenný. V Arabských zemí je trest smrti za nevěru, protože...dosaďte si sami vlastní zkušenost s Italama, Arabama. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Ak chcel Herzog natočiť romantický film o dvakrát zlomenom ženskom srdci, ktoré si chodila slečna Bell liečiť do púšte, tak sa mu to podarilo. Bohužiaľ mi to ku nemu ale vôbec nesedí. Ostatné nefunguje ... príbeh trochu nudný a aj to dobrodružstvo sa niekam vytratilo. Ale chválim herecké výkony, kostýmy a hudbu. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi, ale naozaj veľmi pekne natočené. Za kameru, hudbu, kulisy, kostýmy a masky - za to všetko by som dal určite 5 hviezd. Herecké obsadenie taktiež výborné, teda až na Pattinsona, ktorý sa mi do role Lawrenca absolútne nehodil. Nicole Kidman zahrala Gertrudu Bell naozaj znamenito. Bohužiaľ najväčšou slabinou filmu bola epická nevyváženosť a na môj vkus až prílišný dôraz na Gertrudin súkromný život v podobe vzťahov. Mňa osobne (a myslím, že aj ostatných) by namiesto toho asi skôr zaujímalo vo väčšej miere jej putovanie, bádanie, dobrodružstvá a v neposlednom rade by som uvítal aj väčší dôraz na jej diplomatické aktivity. Ale nič to nemení na tom, že to bolo naozaj pekne natočené a kvalitný vizuál výrazne predčil dejovú líniu. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Není to Kidmanovic ďouče přece jen už trochu staré, aby i s těmi plastikami a botoxem běhalo po poušti? No, nebudu sžíravá. ______ Film začíná jako limonáda bohaté dědičky a prostého úředníka v Orientu. Pak se cosi stane a Kidmanová zbytek filmu projezdí na velbloudu a furt se s někým představuje. Fakt, ta se seznámila snad se všemi obyvateli pouště včetně pískomilů. Jinak totiž nedělá nic jiného. Místo archeoložky, etnografky a asi vůbec rázné a praktické ženy, kterou Gertruda Bell jistě musela být, aby to přežila, předvádí Kidmanová jakési vílovité stvoření, které by odfoukl první pouštní větříček. SHRNUTÍ: Chcete se podívat na 50 odstínů pouštního písku. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Kdyby to nebylo v titulcích, ani bych neřekl, že to točil Herzog. Královna pouště je totiž těžce průměrný životopisný film, který sice má slušnou kameru tvořící krásné záběry krajin a taky vhodně vybranou hudbu, ale jinak je to z jeho kladů všechno. Je to mdlé, utahané, bez emocí, postavy jsou nezajímavé a nudně zahrané (výjimkou je jen James Franco, kterého já osobně mám rád, ale bohužel tu dlouho není - jinak Kidman je poměrně prkenná)... Něco takového bych čekal od nějakého noname amerického režiséra, ale od Herzoga? Kde jsou časy, kdy natočil Aquirreho, Fitzcarralda nebo Herz aus Glas? Jasně, v Hollywoodu by mu to asi neprošlo, ale jestli všechny jeho novější filmy vypadají takhle, tak ať radši zůstane u dokumentů. Ty mu jdou. Ale tohle je naprosto nezajímavý film, který kdyby nenatočil Herzog, tak na něj rychle zapomenu. 2* ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (5)

  • Ústřední role filmu Gertrude Bell byla v prvním záměru obsazená herečkou Naomi Watts, ale později ji nahradila Nicole Kidman. Také jedna z hlavních mužských rolí byla přeobsazena. Původně měl roli Henryho Cadogana hrát Jude Law, ale poté, co nastaly první potíže a průtahy s filmováním, projekt kvůli kolizím se svými jinými rolemi opustil a nahradil ho James Franco. (Tristan Rafael)
  • Nicole Kidman sa kvôli svojej role naučila jazdiť na ťave. Jej obľúbenou jednohrbou ťavou sa stal samec dromedára menom Barbie. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

03.05.2013

V poslední době odmítl několik rolí. Vycouval třeba z westernu Jane Got a Gun, což byl asi dobrý tah, protože film se potýká s dalšími problémy, aktuálně jej opustil i Lawův náhradník Bradley Cooper… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené