Reklama

Reklama

Pamiatkári

  • Česko Památkáři (viac)
Trailer 1

Skutočný príbeh sa odohráva v čase, keď už bolo viac-menej jasné, že hitlerovské Nemecko bude porazené. Pomaly sa začínajú naprávať vojnové škody. Milovníkov umenia trápi predovšetkým nejasný osud tisícov umeleckých diel, ktoré nacisti nakradli pre Hitlera a ďalších pohlavárov, a ukryli nevedno kde. Z ich popudu vznikol špeciálny vojenský tím, ktorý postupoval v pätách spojeneckých vojsk a hľadal stopy po týchto vzácnych artefaktoch. Vyzeralo to ako nesplniteľná úloha - umelecké poklady sa nachádzali za nepriateľskou líniou a nemecká armáda bola pripravená splniť Hitlerov rozkaz, podľa ktorého mali byť všetky umelecké diela s pádom nacistickej ríše zničené. Ako mohlo týchto zopár mužov dúfať v úspech? Veď svojimi pôvodnými profesiami - ako riaditelia múzeí, kurátori a historici umenia - väčšmi rozumeli Michelangelovi než zaobchádzaniu so zbraňami. Pod paľbou nemeckej armády, v zamínovaných skrýšach a zbombardovaných mestách riskovali Pamiatkari svoje vlastné životy, aby ochránili najväčšie poklady ľudstva. (TV JOJ)

(viac)

Súvisiace novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (viac)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (viac)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (viac)

Michael Bay zastaví Hitlerův nukleární program

Michael Bay zastaví Hitlerův nukleární program

12.10.2013

Válečné týmovky jsou, zdá se, opět v kurzu. Po Hanebných panchartech se dočkáme Památkářů a David Ayer v právě natáčeném The Fury nacpal do tanku Brada Pitta, Shiu LaBeoufa a další. A možná se… (viac)

Reklama

Reklama