Reklama

Reklama

Mapy ku hviezdam

  • Česko Mapy ke hvězdám (viac)
Trailer 1

Zoznámte sa s rodinou Weissových: Dr. Stafford Weiss (John Cusack) je slávny psychoterapeut najväčších hollywoodskych celebrít. Jeho motivačné knihy klienti jednoducho milujú. Jeho manželka Christina (Olivia Williams) buduje kariéru ich trinásťročného syna Benjieho (Evan Bird), detskej hviezdy a čerstvého prepustenca z protidrogovej odvykacej liečby. Do rodiny sa práve vracia dcéra Agatha (Mia Wasikowska), s jazvami po popáleninách, pre zmenu prepustená z psychiatrie, kde bola liečená z pyrománie. Stane sa osobnou asistentkou jednej z otcových klientiek, starnúcej herečky Havany Segrand (Julianne Moore). Tú zase prenasleduje duch jej zosnulej slávnej matky Clarice. A potom je tu vodič limuzíny Jerome Fontana (Robert Pattinson), mladík s nadhľadom, nie však bez záujmu o filmovú slávu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (257)

Hortensia 

všetky recenzie používateľa

Ohromne sa mi páči zobrazenie šialenstva v tomto snímku. A jeho až démonická podstata plynúca z čírej zlo vôle všetkých postáv. Zlovôĺa, ktorá prechádza do bludov a blúznenia, prízrakov, ktoré sú sprievodcami tejto tragédie, ktorá na jednej strane bezvýcodnosťou a determinovanosťou pripomína shakespearovské masakre, na druhej anitcký Cosmopolis. Desivý, rozrušujúci film. Sympatické, že sa v dnešnej dobe niekto odváži problematizovať na filmovom plátne Eitku. ()

vteco 

všetky recenzie používateľa

Těžko se hledají slova jak tento opravdu výjimečný film nazvat. Směs naprosto úchylných, pro mě těžko pochopitelných a často nechutných výjevů mi celý příběh neuvěřitelným způsobem kazí. Stejně tak zbytečné a bezduché dialogy, které se marně snaží o lepší atmosféru. Jediným pozitivem je velice dobrá Julianne Moore a závěrečná pointa celého, bohužel velmi špatně a chaoticky vyprávěného příběhu. [40%] | Kino - Prom. ()

Reklama

Fiftis odpad!

všetky recenzie používateľa

Dej absolútne negraduje. Postavy nesympatické až hrôza. Režisér sa snažil ukázať, že akákoľvek láska nepozná hranice, ani incest, nemožnosť vysporiadať sa s nočnými morami, ktoré dávno prekročili prah reality a stali sa bežným dňom. Maps to the Stars v mnohom evokujú tvorbu Davida Lyncha. Z krásnych tvárí sa vykľúvajú čoraz desivejšie monštrá, sú katalyzátormi zmätku zvráteného sveta, kde vládne boj o moc, slávu a peniaze. Spodné prúdy Hollywoodu sú odhalené, panuje jediný princíp, prežije najsilnejší, ten, ktorý zapredá nie len najbližších, ale i seba. Pohrávajúc sa s hranicou reality a fatamorgány, Cronenberg buduje snový svet, ktorý je expresívnym odrazom, síce nadimenzovaným, nie však reálnym. Aj napriek všetkým snahám nedochádza k pôžitku, Mapy ku hviezdam sú len písmom na papieri, z ktorého môže mať divák po skončení tupý pocit, že jeho očakávania boli totálne opľuté. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ono ani nie je tak dôležité, nakoľko účinnou a chytrou (a nakoľko vôbec) satirou a kritikou na Hollywood Mapy ku hviezdam sú. Dôležité sú zvolené prostriedky, filmová reč a majstrovstvo režiséra. V neposlednom rade si film užijete tým viac, čím viac Cronenbergových filmov ste videli a môžete sa nesmierne baviť pri identifikácií jeho stále sa opakujúcich obľúbených tém a akým spôsobom ich v tomto filme (a v novom tisícročí) variuje. Nakoniec sú dôležitejšími otázky svedomia, rodičovstva, násilia a žiarlivosti, ako tá propagovaná kritika továrne na sny. Chovanie ľudí v nej je takým istým, akým je chovanie ľudí v spoločnosti, iba v showbyznise je to viac na očiach. Takže sústreďte sa na rôzne významy, kontrasty (voda-oheň, láska-smrť, atď) a detaily a budete/môžete byť (vzhľadom na znalosť Cronenbergovho diela) maximálne spokojní. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Seberu tě z ulice, platím ti, abys mohla chodit pozdě do práce a ty mi klidně menstruuješ na můj nábytek." V Hollywoodu je snadné najít hodného zaměstnavatele, ale jakmile skončí titulky, tak se z těch usměvavých sympaťáků stávají hysteričtí spratci, kteří si zaslouží ránu nějakým těžším oceněním do hlavy. Pan Cronenberg to tradičně pojal po svém a i když se z počátku zdálo, že je ze svých úchylek vyléčený, tak s přibývajícím časem dal jednoznačně najevo, že tohle se prostě léčit nedá. Bylo to zkrátka divné, vtipné, pitomé, zábavné, oslovující i nesrozumitelné, ale rozhodně to nebyla předvídatelná nuda. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (7)

  • Do roli manželů Weissových byli napřed obsazeni Viggo Mortensen a Rachel Weisz. Oba ale kvůli kolizím s jinými projekty museli od natáčení odstoupit. (ČSFD)
  • Julianne Moore obdržela na 67. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Cannes cenu pro nejlepší herečku. (P. J. D.)
  • Bruce Wagner napsal scénář již v roce 2007, ale kvůli problémům s financemi bylo možné film natočit až v roce 2013. (Ajjinka)

Súvisiace novinky

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (viac)

David Cronenberg plánuje seriál

David Cronenberg plánuje seriál

02.09.2018

Režisér Východních příslibů nebo Dějin násilí David Cronenberg si poprvé vyzkouší televizní formát. Na festivalu v Benátkách to oznámil novinářům, podle jeho vlastních slov se pak jedná dlouhodobě o… (viac)

Reklama

Reklama