Reklama

Reklama

VOD (1)

David Wozniak (Vince Vaughn) patrí do armády nezadaných, ťahá mu na štyridsiatku, životom sa pretĺka v mikine a teniskách a nechýba mu vlastne nič okrem zodpovednosti a akýchkoľvek ambícií. Hociktorý našampónovaný borec v obleku by ho jednoducho označil za „lúzra“ a súhlasili by aj všetky jeho bývalé priateľky. Ale ak si spomenieme na porekadlo „Zapovedaného chleba sa najviac naješ“, na Davida teraz čaká doslova celá pekáreň. Zistí totiž, že je biologickým otcom 533 detí. Áno, 533. Slovom päťstotridsaťtri. Pred 20 rokmi daroval za peniaze spermie a jeho spermobanka mu teraz posiela veľmi zaujímavé úroky. Všetky jeho deti navyše chcú, aby ich biologický otec vyšiel z utajenia. Utiecť, presťahovať sa, zmeniť si meno, nebrať telefóny, neotvárať dvere? Bežné riešenia David na počudovanie zavrhne. Namiesto toho sa v slabej chvíľke rozhodne vykašľať na rady svojho právnika a otvorí Pandorinu skrinku - obálku s fotkami a životopismi svojich čerstvo dospelých detí a rozhodne sa ich potajomky spoznať. Je to dobrý alebo zlý nápad? V každom prípade veľmi zábavný. (TV Markíza)

(viac)

Videá (32)

Trailer 1

Recenzie (361)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný kanadský snímok síce nepoznám, ale od komédii so slovenským/českým názvom Pozdrav zo Spermobanky by som teda čakal o niečo nekorektnejšiu zábavku ako nekonfliktnú komédiu o rodinných hodnotách. Na žáner komédie pomerne originálna zápletka o darcovi spermií je však spracovaná do skôr priemernej, ničím nevynikajúcej komédie akých sa už urodili tisícky. Humor je pomerne neškodný, netlačí sa na pílu, ale ani nerozosmieva každú minútu. Zaobstarávajú ho prevažne trefné hlášky Chrisa Pratta v úlohe otca. Nikdy neskĺzne do vyslovenej trápnosti, ale na druhej strane ani nikdy plnohodnotne nepobaví. Miesto smiechu je to skôr taký prehnane optimistický film. Nesie sa v takej až naivnej „good-feeling“ atmosfére, kde sa majú všetci radi a nakoniec všetko dobre dopadne, mávnutím prútika sa v závere vyrieši k spokojnosti všetkých takmer ako v rozprávke a všetci žijú šťastne až do .... ďalšieho darovanie spermií. Posledné minúty to s tou sentimentálnosťou až preháňajú. Každopádne musím uznať, že emócie v rámci žánru fungujú, film ničím neurazí, je ľudský a občas aj, ako sa hovorí, zahreje na srdci. Takýto námet by si však zaslúžil zaujímavejšie spracovanie ako len ďalšiu naivnú rodinnú hollywoodsku komédiu bez štipky originality (a tá sa veruže v niektorých scénach priam sama ponúkala!). Kto je navyknutý na podobné Vaughnové komédie, ktorých už natočil desiatky, ten pravdepodobne sklamaný nebude. Mňa to vyslovene neotravovalo, ale ani výrazne nezaujalo. Takýto neškodný priemer, raz vidieť a zabudnúť. Premrhaný potenciál však nemožno odoprieť. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Od tohto námetu som očakávam oveľa lepšiu komédiu, keďže potenciál na to bol úplne jednoznačne. Namiesto toho som sa dočkal tak trochu príliš idealistického príbehu, kde išlo všetko až príliš jasne a jednoducho, ako keby vo svete neexistoval žiadny hnev, ale len neobmedzené odpustenie a úcta. Mohli do toho primiešať aj kus reálnosti, takto to bolo naozaj takmer ako rozprávka. Vince Vaughn zahral skvelo, rovnako aj Chris Pratt. Ale celkový dojem z tohto celého je naozaj na úrovni bežnej americkej komédie, ktorá sa miestami potápala do sfér trápnosti. Čakal som určite viacej... ()

Reklama

Huntelaar 

všetky recenzie používateľa

Od první zmínky o tom filmu, včetně hlavní role Vince Vaughna, jsem myslel, že půjde o nějakou ztřeštěnou komedii, ale obrovská chyba lávky. Je to 100% feel-good movie. Když přistoupíte na jeho pravidla hry a přečkáte lehce kostrbatý začátek, dostane se Vám na konci docela překvapivý pocit. Nejkomediálnější vsuvky jsou jakýkoli výstup Chrise Pratta, ten člověk mě nepřestává překvapovat a bavit. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Nápad sa mi veľmi páčil. A tiež som rád, za každú jednu úlohu, kde je Vince Vaughn znesiteľný. Film má krásne ups and downs. Jeho výhoda je, že je sympatický a príjemný. Zaujímavý koncept sa ale zmení pod nátlakom nutnosti riešenia určitých situácií. Vymahači a celý súd tak narúša zábavnosť a uvoľnenosť s akou dovtedy film pracoval. Koniec je potom už tradične odfláknutá báchorka s monológom o hodnotách, ktorá veľa ľudí presvedčí o tom, že odpúšťať treba a stačí k tomu naozaj málo. Čo tam po premárnených očakávaniach. Inak ale pozerateľná záležitosť. Správna miera vtipu a sentimentu ( hlavne pri postihnutom chlapcovi) mi prišla správne vyvážená a to sa nie vždy u podobných filmoch darí. Ale inak je to skôr rutinna, ktorá prefrčí a ktorú asi ani netreba vidieť znova. Chris Pratt ma každou svojou úlohou neuveriteľne teší. Aj táto mu sadla veľmi dobre. Takže priemer od ktorého som bohužiaľ očakával trocha viac než som v skutočnosti dostal. A neviem veľmi posúdiť, či to je dobré, alebo nie. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $26miliónovTržby USA $30,664,106Tržby Celosvetovo $49,984,696Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,593,883Tržby za predaj DVD v USA $4,832,541║ na americkú komédiu roztomilo podarené a hlavne keď ide o taký námet, ktorý by si pýtal hromadu sprostých narážok, nakoniec decentne podané, kde Vince Vaughn má úlohu ušitú na telo, kde každý vtip má čosi do seba a nestriela zbytočne od pásu, dokonca sa to obtrie aj o emócie, milé prekvapenie, film pri ktorom troška názov film zavádza /videl v kine: 70%/ ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (7)

  • Keď sa David (Vince Vaughn) a Brett (Chris Pratt) rozprávajú večer na dvore o deťoch, vidíme ako Brettov syn schádza po schodoch smerom k pieskovisku a vzápätí z domu vychádza Brettova dcéra, ktorá ide na dvor. V ďalšom zábere vidíme, ako Brett hovorí svojmu synovi, aby nešiel na piesok, no v zábere je vidieť ako z domu opäť vychádza jeho dcéra, ktorá už dávno mala byť na dvore. (Hudakfilms)
  • David Wozniak (Vince Vaughn) má hnedé oči, no veľké množstvo jeho potomkov má oči modré. Z genetického hľadiska, nakoľko je "gén hnedých očí" dominantný, to nie je možné. (Lukoh)

Reklama

Reklama