Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pracovní morálka italských úředníků je mimořádně vysoká, neboť představa nezaměstnanosti je všudypřítomná. Fantozziho dcera navíc oznámí, že čeká dítě. Našel se totiž otrlý dobrodruh, který jí v tom pomohl. Fantozzi se proto rozhodne navštívit nemocnici za účelem radikálního zákroku. Omylem na operačním stole skončí náš pan účetní. Po intervenci u prezidenta republiky je však Fantozzimu uříznutý úd zpátky přišit. Navíc čeká na Fantozziho podniková olympiáda. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (93)

megacik 

všetky recenzie používateľa

Dvojka dosť často namiesto smiechu vyvoláva súcit s Fantozzim, kvôli tomu, ako ho kolegovia a najmä Silvániová neustále zneužívajú. Toto sa mi v komédii nepáči. Každopádne dá sa miestami zasmiať. Nedokážem pochopiť správanie Fantozziho, kvôli tej starej rakete Silvániovej, keď má doma takú sympatickú ženu. Dej je trochu chaotický, ale to nevadí. ()

pravo 

všetky recenzie používateľa

Fr: „Čo je trebárs prostata? Fan: „ To viem, to viem... pozícia, v ktorej sa žena ...sladký krém...rímsky imperátor... .“ Fr: „ Čo je kibbuz?“ Fan: „...výraz typický pre nárečie v oblasti Alberobello ... .“ Fr: „ Už ti došlo aký si kretén?“ Pôvodné Maléry pána účtovníka boli satirickou komédiou na život okolo nás (byrokracia úradníctva, sociálne rozdiely ...) tak pokračovanie je paródiou predchodcu. Maléry 2 je vlastne iba súhrn pomerne nevtipných komických čísel a svojou podstatou veľmi pripomínajú českú trilógiu Kameňák. Villaggio zrejme neprekusol úspech prvého úspešného diela a bez štipky nápadu a originality sa snažil vytĺcť z toho čo najviac. Postava Fantozziho po tomto filme stratila čaro a snaha zaplniť prázdnotu novými postavami, bizarnosťou a absolútnou neúctou je naozaj úbohá myšlienka. ()

Reklama

tom88 

všetky recenzie používateľa

Kriste Ježiši, to čo malo znamenať?! Pri sledovaní prvého dielu som sa ešte bavil a dej mi celkom ubiehal, ale druhý diel je katastrofa. Dej? No ak tam nejaký bol, tak bol buď príšerný a nezaujímavý alebo som ho fakt prehliadol. Humor? Áno, radí sa to do komédie, ale vtip je okukaný z jednotky a nachádza sa tu len šeredná spleť maximálne trápnych na seba nasilu narvaných scén, ktoré mi rozhodne neprišli vtipné. Mal som sa asi smiať až by som sa za brucho chytal, ale namiesto toho som len hľadel a neveriac krútil hlavou zo strany na stranu. Len minimum vtípkov sa podarilo, no to rozhodne ničomu nepomohlo a nevytrhlo túto katastrofu z biedy. Villagia už nechcem ani vidieť. Kto si myslí, že jednotka bola dobrá tak dvojka bude asi tiež, tak nie, v žiadnom prípade. Trapas trápny najtrápnejší. Neodporúčam. 18% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Skvelá talianska komédia o bláznivom účtovníkovi, ktorého už poznáme z predchádzajúceho dielu. Film ponúkne veľa komických situácií, ktoré ručia za parádnu zábavu. Tento diel Fantozziho nesie slovenský názov Maléry pána účtovníka 2, aj keď zďaleka nie je prvým ani posledným zo série o Fantozzim. Je o niečo slabší než "legendárna" jednička, dcérka už dospela a sama čaká bábätko, avšak Fantozzi s tým má veľké starosti. Najväčším popraskom je práve to, že Fantozziho veľmi škaredá dcéra je tehotná. No, to by človek neveril, že by ju niekto chcel, keď si ju dokonca aj vlastný otec pletie s opicou. Určite slabšie ako prvé Maléry, ale aj tak miestami neskutočná zábava. Hlavne môžem súhlasiť s ostatnými, že atletika na záver bola asi tým úplne najlepším a najzábavnejším. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Stane sa z vás blondína, až s vami skončím.“ Ani tentokrát to nemá poriadny scenár. Film pozostáva z dlhých, kurióznych scénok, v ktorých vystupujú rovnaké postavy, čiže to môže pôsobiť dojmom plnohodnotného celoveráku. Účtovník Ugo Fantozzi, dávajúci nový hĺbku slovnému spojeniu "doživotný úbožiak", zažije neuveriteľný sled udalostí. Najskôr zaskakuje za kolegov v práci (Macaulay Culkin nemá čisté svedomie!), potom sa spolu vyberú na dovolenku v karavanoch (ale je tam aj tank). Nakoniec zistíme, že opicu Ugovu dcéru niekto nabú... je tehotná. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama