Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (309)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Skvelá bláznivá talianska komédia, ktorá pobaví aj po rokoch. Niekedy je to šialené až cez hranu, ale cyklistické preteky nemajú chybu a Paolo Villaggio je v lyžiarskom oblečku skutočne vtipný. Naozaj vydarená komédia. Klasický Fantozzi tak ako si ho všetci pamätáme. Skvelý humor a k tomu kopec scénok s Filínym ktorého humor je nenahraditeľný. Kedykoľvek ho vidím znova a že som ho videl snáď stokrát ma rozosmeje ako žiadna iná komédia. Termín bláznivá komédia týmto typom filmov absolútne prináleží, preto tu naozaj nemá cenu bazírovať na nejakom umení alebo hereckých výkonoch. Keby som tento film videl prvýkrát až teraz, zrejme by moje hodnotenie bolo iné. Tento snímok sa hádam ani nedá odporučiť, pretože to už musel dávno vidieť každý. ()

El Loco 

všetky recenzie používateľa

Účtovník Hugo Fantozzi spolu so svojou „krásnou“ rodinkou - manželkou Pinou, dcérou Mariangelou a vnučkou Ugou patria už k inventáru televíznej zábavy. Tento film patrí z kopy ich príbehov k tomu najlepšiemu. Vyznačuje sa pre Fantozziho typickým prízemným až primitívnym humorom III.cenovej skupiny. Tento najbezvýznamnejší úradníček v podaní Paola Villagia zažíva každý deň množstvo vtipných aj menej vtipných dobrodružstiev hlavne vďaka svojmu nedostatočne vysokému inteligenčnému kvocientu. V úrade si z neho kolegovia spravili sluhu a je vôbec všetkým na posmech. Jediný, kto ho má v skutočnosti rád, je jeho žena, ale on zas nemôže odtrhnúť oči od svojej kolegyne slečny Silvaniovej, ktorá ho má ale samozrejme na háku. Manželka je pre neho len vzduch, myslí si že je neatraktívna ba až šeredná (toto je asi jediná vec, v ktorej má pravdu). Z týchto skutočností vzniká teda množstvo Fantozziho eskapád, z ktorých sú niektoré aj celkom humorné, ale väčšinou sa tu bohužiaľ kumulujú len samé trápnosti. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"V 11. minutě 2. poločasu Fantozzi konečně pochopil." Při sledování fotbalu mám podobně svižný reakce, ale při práci s dálkovým ovladačem jsem žabař. Fantozziho domovní rekord 380 přepnutí za 26 sekund je prostě nepřekonatelnej. Stejně jako jeho útok v kopcích při cyklistickým Cobram cupu. Jinak jsem se ovšem ukrutně bavil při pracovním zápalu italských úředníků, kráse Fantozziho rodiny a při snaze hlavního hrdiny vypnout manželku dálkovým ovladačem. Taky to občas zkouším, ale mám na to evidentně slabý baterky. ()

rsimonyi 

všetky recenzie používateľa

Stará, leč zábavná komedie. Rád bych ještě viděl u nás neviděný díl. Tento film je vlastně již trojkou, třetí film o Fantozzim. a dohromady jich bylo natočeno celkem 10. (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Fantozziovky sú v lepšom prípade trápne v horšom iba smutné ale táto sa vydarila na sto percent aj s mastnými úrokami. Od začiatku do konca nepretržitá kanonáda gagov, ktoré po x pozretiach poznám naspamäť a furt sa smejem. Odtučňovacia kúra so šialeným nemeckým doktorom, pohreb so zúfalou vdovou čo sa vešia na ľudí, cyklistický masaker, víkend na lodi so ctihodnou trúbou a všade samé rohlíky, to všetko fungovalo a funguje. Keď som to videl prvý raz kedysi dávno tak som sa od smiechu skoro posral a zadusil. Treba niečo dodať? ...náhle poňal akési podozrenie... ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (8)

  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)
  • Ve scéně, kdy chtějí Fantozzi (Paolo Villaggio) a Figlini (Gigi Reder) volat svému nadřízenému, tak si na odraze v zrcadle za Figliniho pravou rukou můžete všimnout nápadně černé kamery, která oba dva pány snímá. (DexMASTER094)
  • Fantozziho (Paolo Villaggio) dceru hraje podobně jako v ostatních Fantozziho filmech muž. (San Miguel)

Reklama

Reklama