Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)
  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)
  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Paolo Villaggio (Hugo Fantozzi) bol určitý čas zamestnaný aj vo veľkom priemyselnom podniku, kde sa podieľal na organizovaní firemných akcií, ako napr. výmena vianočných darčekov medzi vedúcimi, alebo slávnostné uznanie pre zaslúžilých pracovníkov. Práve to ho inšpirovalo k vytvoreniu postavy účtovníka Fantozziho. (krasomama)
  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Fantozziho (Paolo Villaggio) dceru hraje podobně jako v ostatních Fantozziho filmech muž. (San Miguel)

Reklama

Reklama