Reklama

Reklama

Všetko je stratené

  • Slovensko Stroskotanec na mori (viac)
Trailer 2

Zo správania osamelého morského vlka vycítite, že v živote zažil už veľa kríz. Ani tá, pri ktorej sa jeho jachta stretla s plávajúcim kontajnerom plným čínskych topánok, ho spočiatku nevykoľají. Jednoducho zalepí mohutnú dieru v boku lode, ktorá po náraze vznikla a pláva v ústrety najbližšej pevnine a do bezpečia. Lenže táto zrážka je len ochutnávkou pred sériou katastrof, ktorým musí skúsený moreplavec čeliť. Smrtiaci kokteil zložený zo silných búrok, žralokov a nefungujúcej techniky vystaví jeho schopnosti skúškam, ktoré nie je v ľudských silách zvládnuť. A to stále ešte nie je všetko... (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (622)

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Což o to, po řemeslné stránce tomu není moc co vytknout, Robert Redford podává naprosto pohlcující výkon, na němž bez problémů stojí celý film, a J. C. Chandor to asi celé natočil přesně tak, jak zamýšlel. Jenže mě to i přes to vůbec nevtáhlo, necelé dvě hodiny bloumání po moři už je na můj vkus opravdu až příliš a prostě už mě to ke konci příliš nebavilo. A pomalé tempo filmu tomu bohužel také příliš nepomáhá. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Sandra Bullock zlikvidovala za 90 minut tři vesmírné stanice, Redford si vystačí s jachtou. Bylo by hezké říct, že oceňuju, že s o tolik méně prostředky a méně atraktivním prostředím se podařilo dosáhnout podobného výsledku, upřímnější ale bude podotknout, že při zážitku z Gravitace necítím potřebu oceňovat znovu to samé, byť jen o něco málo slabší. Cuarón je přece jen o něco lepší řemeslník než Chandor. 3 a 1/2 ()

Reklama

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Na začátku to vypadalo na zajímavej film, ale postupem času mě Robert Redford v souboji s oceánem přestal bavit. Pořád jsem čekal, že se o hlavní (respektive jediný) postavě něco dozvim, ale nedozvěděl jsem se vůbec nic. Zůstalo mi utajeno, kdo to je, kam na tý lodi pluje, proč tam pluje, atd... Navíc Redford zarytě mlčí a za celej film řekne asi tak 10 slov. Ta postava na mě nepůsobila vůbec nijak a bylo mi tim pádem lhostejný, jestli umře, nebo se zachrání. Ke konci jsem se už nudil. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

robert redford vs. indický oceán = 1:1 (virginia jeans vs. indický oceán = 0:1); s úcty k predpotopnému sundance kidovi prižmúrim oči pred vetrom a slnkom a zaokrúhlim nahor na tri hviezdičky, no túto bárku drží nad vodou vážne iba úcta, rešpekt a jeho meno, figúra a aura (hoci pomaly pohasínajúca); variácia na starec a more tu bola veľmi veľa krát, filmy "jeden herec v jednom priestore" v poslednej dobre pribúdajú vo veľkom a mám pocit, že dosiaľ každý jeden, čo som videl, bol lepší ako tento... je to kríženec Gravity a Life of Pi šmrcnutý Stroskotancom. Celý čas som si hovoril: kedy prídu žraloky? Kedy prídu žraloky?! Celý čas som si hovoril: kedy príde obrovská nákladná loď, ktorá si ho nevšimne! A ďalšia vec, čo som si hovoril: tu sledujeme nielen filmový boj človeka o prežitie, ale aj boj herca, ktorý už nebude mať veľa výstrelov na terč, o oscara - ale takýmto výkonom si ho nezískaš... iba ak podobne ako pri tomto hodnotení aj v radoch akadémie zaúraduje tvoja charizma, meno a aura a dajú ti ho z úcty. verdikt: film typu "titanic": možno pôsobiaci honosne a nepotopiteľne (meno herca i režiséra, "plot"/téma), no naopak - veľmi ľahko potopiteľný, preto na túto loď neodporúčam nastúpiť. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Takže najskôr ku kladom: už veľmi dlho som nevidel na plátnach kín tento ocean survival subžáner. Chandor vie, že diváka nemá podobný príbeh čím prekvapiť, tak sa radšej sústredí na kameramanskú činnosť a vymýšľa variácie záberov, ktoré sme ešte v tejto forme nevideli. MIERNY SPOILER: Vo filme možno nájsť aj symboliku človeka, ktorý postupne stráca pevnú pôdu pod nohami. Všímajte si to počas celého filmu podľa plavidiel, na akých a kde sa zrovna Redford nachádza. Potešili scény so signálnymi svetlicami, porovnajte napríklad s Trosečníkom Toma Hanksa, čo vám tak asi potom príde pravdepodobnejšie. No a na záver ten zápor: film je zbytočne dlhý, občas sa trochu vlečie, čo je síce kompenzované zaujímavými "medzizábermi", avšak už si ho asi nikdy nepozriem znova. Spoluprežívanie diváka s hrdinom je tu zabezpečené s vysokou režisérskou precíznosťou. Škoda, že to nebolo v 3D, tu by to malo vačší význam, ako v ľubovoľnej zbytočnej komixovke. Význam doslova umelecký. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (23)

  • Během natáčení filmu byly zničeny tři jachty. (orkadimenza)
  • Po prvním převrácení (38. minuta) vidíme v záběru vpravo otevřené boční okénko. Tím by dovnitř muselo proudit velké množství vody, když bylo před chvílí zcela ponořené, což se ale nedělo. (Jarek572)

Súvisiace novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (viac)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (viac)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (viac)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (viac)

Reklama

Reklama