Reklama

Reklama

Všetko je stratené

  • Slovensko Stroskotanec na mori (viac)
Trailer 2

Zo správania osamelého morského vlka vycítite, že v živote zažil už veľa kríz. Ani tá, pri ktorej sa jeho jachta stretla s plávajúcim kontajnerom plným čínskych topánok, ho spočiatku nevykoľají. Jednoducho zalepí mohutnú dieru v boku lode, ktorá po náraze vznikla a pláva v ústrety najbližšej pevnine a do bezpečia. Lenže táto zrážka je len ochutnávkou pred sériou katastrof, ktorým musí skúsený moreplavec čeliť. Smrtiaci kokteil zložený zo silných búrok, žralokov a nefungujúcej techniky vystaví jeho schopnosti skúškam, ktoré nie je v ľudských silách zvládnuť. A to stále ešte nie je všetko... (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (622)

genetique 

všetky recenzie používateľa

All is lost by si mohli povedať tvorcovia tohto filmu, keby sa im na palubu nepodarilo nalodiť Redforda. Ten nám na sklonku svojej kariéry dáva do povedomia, že je stále v najlepšej forme, hereckej i fyzickej. Zároveň klobúk dole pred celým štábom, pretože natočiť film s jedným hercom na priestore jednej plachetnice, ktorý dokáže zaujať od prvej do poslednej minúty bez podpory fenomenálne náročných zvukových, či grafických efektov - to chce veľkú dávku zručností. Dôkazom, že to môže fungovať je práve týchto sto minút hereckej a režisérskej citlivosti pre detail, pretože pri pomyslení na to, že Bear Grylls by už na druhý deň popíjal mijoto na madagaskarskej pláži, nedokázal som ani raz pomyslieť na to, čo by som na mieste Redfordovho stroskotanca spravil inak. Miestami som mal pocit, že sledujem rekonštrukciu skutočnej udalosti a všetkými desiatimi som fandil hlavnej postave. Takže kde je vôľa, tam je cesta a aj keď je na prvý pohľad všetko stratené, nádej umiera posledná. 85%. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Jedná se jednoznačně o silný, skoro až němý, příběh starce na moři s tváří Roberta Redforda, do kterého se máte vcítit a prožívat jeho strasti s ním. Nechci být za barbara a tvrdit, že mě film nudil, i když to se také dostavilo, ovšem tomu srdceryvnému příběhu přeci jenom něco sházelo. Při titulcích jsem si říkal, sakra, vždyť je to tak prázdné, žádný pořádný zvrat, nic...jen volná plavba na moři. Někomu to stačí, člověku zhýčkanému Hollywoodem asi bohužel nikoliv. Nejedná se tedy o film, na který bych se hnal do kina, ale s čistým svědomím můžu tvrdit, že jako jednohubka u televize film poslouží...60% ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Tešil som sa na to. Mám rád tieto filmy o prežití. Jediné mínus je prílišná komornosť a možno to je dôvod, prečo nedávam plný počet. Film i naša postava si vystačí takmer bez slov, pretože ich nemá s kým prehodiť. Určite by bolo zaujímavé vidieť na jachte manželský pár alebo otca a syna, hoci aj za cenu, že by jeden z nich po chvíli tragicky zahynul a ďalej by film pokračoval tak ako ho vidíme. Takto je tu "len" R. Redford a divoká príroda. Príroda a R. Redford...Mne to však stačilo, film sa mi páčil a tieto filmy sú často o tom , aby sa divák zamyslel, ako by reagoval na jeho mieste. Na obhajobu konania hlavnej postavy musím povedať, že robil iba to, čo musel a v podstate neurobil žiadnu blbosť, ako je to časté v podobných filmoch. Konal by som rovnako a často naozaj na výber nemal a iba sa viezol...Ak vás uprostred mora či oceánu zastihne búrka, veľa toho nezmôžete. Našťastie povinnú výbavu nepodcenil a aj keď tieto veci ležia v jachte roky, raz môžu zachrániť život. 80%. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Čo vám na to poviem, názov hovorí za všetko. Robert za plaví po vode hodinu a pol, medzi tým prehodí pár slov, skutočne len pár slov, občas natrafí na zopár nešťastí, či búrku, alebo na loď, ktorej preletí v noci červena svetlica pár milimetrov pre čelným, ale nech to zaujímavejšie ide sa ďalej. V celom filme sa o Fordovi mustangovi dozvieme velké prd, dokonca ani nevieme ako sa volá, no podstatné je, že ho po tých nešťastiach zachráni na šírom oceáne chlapík s plťkou. A to je vlastne všetko. Pecka, čo ? 45% - 2* ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Neviem nakoľko je tento snímok, čo sa konania prírody týka reálny, ale jedno viem isto. Toto by som zažiť určite nechcel. Voda, rovnako ako oheň, je dobrý sluha ale zlý pán. Napriek tomu, že bol pre Redforda tento snímok, z pohľadu učenia textu - Easy Job, musím povedať, že svoju úlohu v neľahkých podmienkach, nie zrovna teplého štúdia, zvládol celkom slušne. "All is Lost" je "One man show", ktorá nijak neurazí, aj keď je v určitých momentoch, najmä s blížiacim sa záverom, riadne pritiahnutá za vlasy. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (23)

  • Jedná se o jediný film ve více než 100leté historii mezinárodního filmu, který má pouze jednoho herce a jednoho režiséra/scenáristu, za to má ale obdivuhodných 17 producentů. (Kritiq)
  • Hlavní postava (Robert Redford) ve filmu nosí hodinky Seiko SKX009, legendární model pro potápěče. (kwaicheng)
  • Po uvolnění lodi ze sevření kontejneru není kontejner uvázán. V dalším záběru je lano opět na svém místě. (silebis)

Súvisiace novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (viac)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (viac)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (viac)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (viac)

Reklama

Reklama