Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodičia musia zanechať svojho malého syna Vaška na istý čas u starého otca, hájnika Straku, ktorý žije sám na Šumave a vnuka z Prahy vôbec nepozná, pretože sa so synom kedysi rozišiel v zlom a odvtedy sa s rodinou vôbec nestýkal. Ani teraz sa mu nepáči, že by sa mal o vnuka postarať. Spôsobuje mu iba starosti. Poľovníkovu rozladenosť však predsa len zmierňuje Vaškova bezprostrednosť a jeho záujem o prírodu, zvieratá, a tak ho berie na svoje obchôdzky a ukazuje mu les a krásy zimnej Šumavy. Jedného dňa sa pri stopovaní líšky nechá Strakov pes strhnúť a prenasleduje jazveca až do nory, kde mu jazvec zatarasí spiatočnú cestu, aby ho zahubil. Nebezpečné okamihy, ktoré Vašek so Strakom zažijú pri pokusoch o záchranu psa, nakoniec oboch predsa len definitívne zblížia. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (158)

petrce 

všetky recenzie používateľa

Vždycky a znovu se moc rád podívám na tento příběh z šumavské přírody, který mě navrací zpět do dětského věku, kdy jsem i já vybíhal do přírody, kterou jsem pozoroval, zkoumal a mám dodnes pořád moc rád. Nádherná krajina, pěkná hudba v pozadí a vynikající Tomáš Holý mě vždy potěší na duši i na těle (vyláká mě to znovu a znovu vyrazit do přírody a radovat se z maličkostí matičky přírody). ()

Diskantka 

všetky recenzie používateľa

Pod jezevčí skálou, za trnkovy keřem, je to všechno stejný. Ano Češi to považujou za rodinnou klasiku a já to nenávidim. Občas bych chtěla bejt myslivec a brouzdat se s dlouhym psem po lese, to ticho chápeš, ale pak vám tam vaše dcera zaveze tohohle malýho smrada, co neumí na chvli držet hubu. Nejradši bych ho zavřela do ohrady k tý srně co má za chalupou. Tady cenim jenom Kemra a mam takovej pocit, že ani neni v tomhle filmu....whatever man ()

Reklama

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Výborný snímek, v němž opět okouzluje diváky přirozený a roztomilý výkon Tomáše Holého. Tentokrát sice netrhá velrybám stoličky a neřeší, jak dostat tatínka do polepšovny, ale zamířil na Šumavu, kde se seznamuje se svým dědou, jenž skrze svůj nedořešený vztah k synovi nechce ve své hájovně ani vnuka. Hledání cesty k sobě navzájem je krásným motivem celého filmu, ale i zápletka ohledně psa Broka a Jezevčí skály je chytlavá. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

"Kazdy kmen ma svuj hlas" . Pre mna ako Cechoslovaka je pravou predstavitelkou detskej ceskoslovenskej kinematografie pani Vera Plivova -Simkova, ale aj tato normalizacna detska trilogia sa mi pacila. Krasna Sumava, ktora hra vo filme samostatnu ulohu + pekny pribeh o zblizovani sa dietata s dedom. Plus dobre dialogy a najma vyborna Jana Brejchova. Vaclav Gajer nemohol 8 rokov tocit film, lebo normalizacni sudruhovia mu to zatrhli kvoli filmu Katerina a jeji Deti 1970 - vratil sa az tymto dielom. Nezda sa mi ze ide o detsky film, skor taku normalizacnu oddychovku. Normalizacni sudruhovia trilogiu povolili a aj sla oficialne v kinach, lebo zobrazila taku realitu, s ktorou sudruhovia nemali problem. Mne ako decku sa to pacilo. 70 % ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

...tak a začala jedna skoro zbytočná trilogia....jediné plus je ,že tam hral Tomáš Holý,ale i tak to bolo pomerne nevtipné, pomalé,nudné,v rámci vymeny hercov hral slovák Gustáv Valach v českom filme-akoby nikto iný v Česku to zahrať nevedel ...všetci ostatní herci len asistovali hlavným postavám,ktoré tiež nemali čo ukázať.I ako decko som sa nudil..... ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (13)

  • Původně snímek neměl mít další pokračování. Náhodou se však dostal do Německa, kde zaznamenal veliký ohlas a stal se velmi oblíbeným. Následovala zakázka na další díl, což nakonec vedlo ke vzniku trilogie. (rockwoman)
  • Gustáv Valach (horár Straka) sa od roku 1968 dostal na čiernu listinu, lebo odmietol hrať kontroverznú postavu pápeža v hre "Zástupca", a preto mal režisér z jeho presadením dosť veľké problémy. (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama