Reklama

Reklama

Motýľ na pleci

  • Česko Motýl na rameni (viac)
Trailer

Francúzsky námorník Roland Fériaud sa počas dovolenky ubytuje v malom hoteli v Barcelone, kde ho má navštíviť manželka Sonia. Stane sa však obeťou útoku, po ktorom sa prebudí v sanatóriu, kde ho lekár presviedča, že mŕtve telo, ktoré videl vo vedľajšej izbe, bola len halucinácia po úraze hlavy. Prepustia ho, no záhadná udalosť bola len začiatkom nebezpečného kolotoča, ktorý sa okolo Fériauda začína roztáčať. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (82)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Mysteriózní jen maličko, spíš okrajově ... ale to neznamená, že by vaše jistoty nemohly být v jednom jediném - a poněkud nešťastném okamžiku nahrazeny bezpočtem proměnných. Možná si budete přát, abyste se mohli spolehnout alespoň na motýla, který by našel útočiště na vašem rameni. I když se postupně zorientujete - a třeba si dokonce troufnete odhadnout další vývoj událostí, příběhu neupřete sugestivní atmosféru, která dodává každé scéně nádech bezútěšnosti a zmaru ... víceméně se s buldočí neústupností a zarputilostí pokouší hodit problémy velkého světa právě na vás - protože jste zrovna po ruce. Pokud si mermomocí chcete odnést cosi poučného do dalšího života, pak si dovolím snad jen jednu drobnou poznámku: NIKDY nevstupujte do cizích hotelových pokojů ... ať se v nich odehrává cokoli. Jestliže pojmete jakékoli podezření, pak volejte recepci, záchranku či policii ... ale v žádném případě se nepokoušejte aktivně vstupovat do děje - nemuselo by se vám to vyplatit. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Jeden z filmov, u ktorého so zatajeným dychom čakáte ako to dopadne... a ono to dopadlo, ťažko povedať či ku spokojnosti alebo nie. Niekoho možno takýto koniec poteší, čo sa týka mňa, nie som sklamaný, aj keď by si to možno ešte niečo na dovysvetlenie pýtalo. Na druhú stranu ale aspoň je takto divák ponechaný na svoju vlastnú fantáziu, plnú všakovakých špiónov, CIA, KGB, Iluminátov a ríšu ďalších všelijakých konšpiračných teórií a záhad. Čo sa týka L. Venturu - jednoducho geniálne... to ako chodil... bezradný a so strachom v očiach... úžasné, bol to skrátka Pán. To najlepšie na snímku je však vynikajúca mysteriózna atmosféra, bohato živená diváckou zvedavosťou, ktorá vydržala až do konca. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Už postarší Ventura (dosť kontrastný voči svojej mladej filmovej manželke) v mysteriózne ladenom trileri. Atmosféra ani tempo nie sú nijako výrazne, napriek tomu to až tak nevadí. Zaujímavý je námet, ktorý skrýva potenciál - záhada strieda záhadu, vražda strieda vraždu a divák čaká na rozuzlenie a odkrytie všetkých týchto záhad. Bohužiaľ, to sa nedostavuje, čo kazí celkový dojem z filmu. Všetko je zametené pod koberec, akoby sa nechumelilo a je koniec. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Deray rozohráva s divákom veľmi príťažlivú hru, v ktorej sľubuje ťažko odhadnuteľný a prekvapivý záver. Ten sa bohužiaľ nedostaví v tej miere, ako som očakával a tak mi v hlave zostane časom iba spomienka na fotogenickú Barcelonu, sucho skonštatovanú myšlienku filmu a vyjaveného Venturu v pre neho netypickej úlohe. Ja by som napríklad doporučil takému Shyamalanovi natočiť kvôli nakopnutiu svojej kariéry mysteriózny remake, kde by v závere pripravil nadprirodzené prekvapenie a pre finančný efekt sem hodil znova Brucea a napríklad takého Eda Harrisa do úlohy toho, ktorému sedí motýľ na ramene. Prispôsobil by to dnešnému publiku a v druhej polovici by sa to už neťahalo tak, ako solídny originál. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Moj prvy film od Jacques de Ray-a. V hlavnej roli sa predstavil Vino Lentura, ktory sa zamotava do coraz zlozitejsieho a komplikovanejsieho klbka udalosti. Film ma hodne z noiru, ale to este automaticky neznamena, ze ide o kvalitnu vec. Tocili sa totiz aj priemerne noir-y. Pravdupovediac, francuzske noir-y vobec nemam rad, pre mna je stale najlepsi europsky noir 3rd Man s Wellesom. A za rok 1978 by som dal urcite vyssie The medusa Touch s mojim oblubencom Richardom Burtonom. 69 % ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené