Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Francúzsky kriminálny film o neľútostnom boji medzi inšpektorom polície a vplyvným politikom. (RTVS)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (100)

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Skvělým starým detektivkám evropské západní školy ozdobeným původním dabingem se míň než 5* nedává! Víte, kolik podobných filmů v šedesátých a sedmdesátých letech vzniklo? MÁLO, bohužel málo. Lino Ventura i Patrick Dewaere by byli ozdobou každého policejního sboru, a ta skvělá finta... mňam! Z hlasů vynikají Vicena, Oliva, Kostka. ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Poslední poctivý policajt na světě proti všem těm zkorumpovaným všivákům....kolikrát to tu už bylo. Ale tohle je francouzský film, takže to nejede podle amerických hrdinských eposů. Tady je to doopravdy. Takže šance na vítězství jsou minimální, přesto se Ventura té krakatici postaví. Konec je typicky francouzský, a to na filmu obdivuju nejvíc. 85% ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Po záverečných titulkoch som si uvedomil, že tento film nepriniesol nič ohromujúce, objavné, ani veľkolepé. Tie štyri hviezdičky odo mňa sú práve za to, že som videl starú, dobrú osvedčenú francúzsku kriminálnu drámu s výborným Linom Venturom a ďalšími hercami, ktorých poznám od videnia, skvelou atmosférou a prekvapujúcim záverom. Okrem toho ma príjemne prekvapilo, že sme už v spojení politiky s gangstrami dohnali Francúzsko spred 40 rokov. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Zbohom Kurca je Francuzska detektivka, akych sa v 60. a 70. rokoch tocilo do aleluja. To sice jo, ale aj tak je to kvalitna podivana, a to tak, ze velmi kvalitna. V hlavnych ulohach sa predstavuju Vino Lentura a Lanoux. Reziser Granier -- Deferre mi uz teda nieco hovori, natocil paradne filmy ako Kocka a heroin, no a natocene je to genialne. Film ma tempo, slusne dialogy, skoda akurat ze akcnych scen je malo, zato dialogov pozehnane. . Holt, stale plati ze za rok 1978 mal Vino Lentura l svoj najlepsi film s Richardom Burtonom. 77 % ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Někdy mám pocit, že české distribuční názvy poměrně často vymýšlejí šílenci, nejspíš takoví ti z P.R. a z bulváru, kteří vymýšlejí titulky pro klikbajty. Pchá, tady nejde o žádný nelítostný souboj (a celkově nejde ani o kriminálku), ale o vztah mezi stárnoucím poldou bez ideálů a mladým poldou bez skrupulí, ale přitom uvažujícího celkově přes svou pojašenost čestně. Oba řeší případ vraždy policisty a jednoho lepiče volebních plakátů, hledají souvislosti, podezírají kandidujícího politika, seženou důkazy... ale celou dobu mají pocit a posléze jistotu, že to vlastně nikoho nezajímá, že nikomu nejde o to něco odhalit, někoho potrestat - a o to víc mne pobavil konec. Sbohem, kuře, jak zní název filmu, jsem pochopil právě ohledně tohoto vztahu, kdy mladý polda dá sbohem svým ideálům a (pravděpodobně) raději odjede se stárnoucím poldou do Montpelliere. Dobré je, že film nikoho neobviňuje, nevnáší soudy, nechává diváka přemýšlet si nad tématem po svém. Dává slovo oběma stranám. Jen se to chvílemi poněkud táhne a akce zde mnoho není, ale vzhledem k tématu se jí ani moc čekat nedalo. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (3)

  • Když byl film v dubnu 2009 vydán ve Francii na DVD, bylo na zadní straně obalu uvedeno, že je „zakázán pro děti do 12 let“, přestože byl v kinech uveden pro „všechny diváky“. (classic)
  • Panorama Rouenu se natáčelo na Côte Sainte-Catherine a v Bonsecours, rue des Aigles. (classic)
  • Film byl inspirován skutečnou událostí, která se stala v roce 1971 v Puteaux (Ile-de-France, Francie). (Snorlax)

Reklama

Reklama