Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lost River je temný pohádkový příběh o lásce, rodině a boji o přežití tváří v tvář nebezpečí. Billy (Christina Hendricks), svobodná matka dvou dětí, je v opuštěném městě Lost River vedena do hrůzného podsvětí ve snaze zachránit své děti a domov. Její dospívající syn Bones (Iain De Caestecker) odhalí tajemství o původu Lost River, které vyvolává zvědavost a uvádí do pohybu nečekanou cestu... (Digi_cz)

(viac)

Videá (3)

Trailer 4

Recenzie (61)

Aljak odpad!

všetky recenzie používateľa

WTF? To čo bolo? Gosling je síce znamenitý herec, ale ako režisér/scenárista je to obrovský krok do prázdna. Po vizuálnej stránke to bolo síce veľmi vydarené... ale čo sa týka dejovej línie a celého príbehu? V podstate to bola jedna obrovská surrealistická spleť, v ktorej som sa ani za nič nedokázal zorientovať. A to som sa naozaj snažil... No toto bolo naozaj nehorázne nezáživné "divadlo" hodné jediného slova - Odpad. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Gosling je síce audio-vizuálne celkom zručný a najal si aj skvelého kameramana, no ako rozprávač je ešte horší než Refn a to nehovoriac o budovaní atmosféry, kde je medzi nimi rozdiel niekoľko líg. Prečo väčšina tvorcov týchto vizuálne podmanivých filmov s dôrazom na atmosféru takmer v zásade kašle na príbeh? 5/10 ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Oukej... Ryan po spolupráci s Refnem dal do kupy dojmy z polorozpadlýho Detroitu, pár zajímavých herců a kameramana ENTER THE VOID nebo SPRING BREAKERS (obojí je tu znát), aby "odvyprávěl" zvláštní temnou polopohádku města duchů a ztrápených postav, hypnotických ohňů, která funguje spíš jako mixtape než film co má mít smysl. Ale jako debut vůbec není tak zlý jak se strašilo, snad se nedal odradit. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Ryanovi Goslingovi sa evidentne zapáčili filmy, v ktorých sa v poslednej dobe objavil a tak sa rozhodol natočiť si svoju vlastnú artovku, ale nevyšlo mu to až tak dobre. Vizuálne je to v poriadku, aj napriek nie až tak atraktívnym lokáciám je tu dostatok pôsobivých záberov, aj keď častá inšpirácia od iných tvorcov je predsa len výrazná viac, než by bolo vhodné. Ale po ostatných stránkach je to už horšie. Spočiatku to vyzerá dosť nádejne, pôsobí to ako zaujímavý mix fantasy, postapo, rodinnej drámy a to celé podporené príjemným rozprávkovým nádychom, ale už čoskoro sa to celé vytratí. Dej nakoniec ani nie je ničím výraznejšie zaujímavý, iba si tak plynie odnikam nikam, pričom za tým ani vôbec netreba hľadať nič viac, čo by bolo ukryté pod povrchom, ako to od artoviek očakávam. A tak sa film stal pre mňa časom hlavne čakaním na tie spomínané atraktívne obrazy, prípadne celé scény, no takú som si tu našiel len jednu, tanec v strednej časti, na čom má okrem dobrej kamery podiel hlavne perfektná hudba, toto sa mi dosť páčilo. A rozporuplne na mňa pôsobí obsadenie, to mužské vrátane hlavného hrdinu a záporáka nestojí prakticky za nič, ale ženské je v poriadku, tu ma potešila hlavne moja obľúbenkyňa Saoirse Ronan, aj keď tu hrá predsa len jednu zo svojich menej zaujímavých úloh, ale nesklamú ani Christina Hendricks a Eva Mendes. Takže celkovo si myslím, že si Gosling týmto projektom hanbu neurobil a ak sa ešte niekedy pokúsi o niečo podobné, šancu mu určite dám, len by mohol skúsiť nájsť svoj vlastný štýl a hlavne scenár prenechať niekomu inému. 61% ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Only God Forgives in Lost River. Ryan Gosling trávil na pľace Nicholasa Windiga Refna až príliš mnoho času a tak sa rozhodol, že si jedného takého „Refna“ natočí aj sám. Vizuálne to zvládol, aj keď sa mi žiada skôr uviesť okopíroval, na jednotku. Lost River hýri farbami, štýlovým hudobným doprovodom, nesie sa v snovej, temnotou nasiaknutej atmosfére (ale s fantasy nemá nič spoločné, nenechajte sa zmýliť chybne uvádzaným žánrom na čsfd) a podarilo sa vykresliť aj depku v chudobou poznačenou prostredí amerického predmestia a jeho ľudí z nižšej sociálnej vrstvy, ktorí sa snažia pretĺkať životom. Bohužiaľ sa mu to celé nedarí spojiť do zmysluplného celku. Zameriava sa výhradne na spomínaný vizuál a atmosféru, ale zabúda na všetko ostatné. Jeho debutu tak chýba potrebné katarzia, smeruje od nikam nikde, jeho príbehové motívy vyplynú do prázdna a postavy v ňom nejakú výraznejšiu funkciu. Dokonca aj tá občasná brutalita alebo pokus o sexuálnu zvrhlosť (scény v druhej polovici v bare) sú skôr samoúčelné, než by mali pre samotnú story zmysel. V podstate typický Refn, akurát tento krát zrežírovaný Groslingom. Chápem, čo sa Gosling snažil svojim debutom dosiahnuť a režijné kvality v ňom určite tkvejú, akurát v prípade Lost River to je až také prílišné, ale hlavne prázdne napodobňovanie v jeho už podaní videného, akurát v prípade Drive a Only God Forgives iba pred kamerou. Jeho premiestnenie za ňu neprináša nič špeciálne, má síce pár zaujímavých scén, depresívnu atmosféru a temný vizuál, ale vo výsledku to je len o niečo menšie sklamanie než z Refnovho Only God Forgives. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (7)

  • Pôvodne sa mal film volať How to Catch a Monster. (beso74)
  • Matt Smith (Bully) natočil své scény v přestávkách mezi natáčením seriálu Doctor Who(od r. 2005). Jelikož si kvůli roli tyrana oholil hlavu, musel poté během natáčení seriálu nosit paruku. (jezurka42)

Súvisiace novinky

Ryan Gosling to znovu zkusí za kamerou

Ryan Gosling to znovu zkusí za kamerou

19.09.2018

Ryan Gosling (Blade Runner 2049, La La Land) si momentálně užívá press tour ke snímku První člověk, u kterého si zopakoval spolupráci s režisérem Damienem Chazellem (Whiplash), a který podle kladných… (viac)

Ryan Gosling režíruje fantasy

Ryan Gosling režíruje fantasy

25.11.2012

Ale nečekejte hobity, elfy, čaroděje a meče. Režijní debut čím dál populárnějšího a uznávanějšího herce (brzy jej uvidíme v krimi The Place Beyond the Pine) je popisovaný jako „pochmurná moderní… (viac)

Reklama

Reklama